Skip to content

Een iTunes Store-toeslag instellen

1 de augustus de 2021
family using devices 56a535783df78cf77286f03b

Apple stopte in 2016 met de iTunes-toeslag. Als gevolg hiervan kunnen er geen nieuwe iTunes-toeslagen worden ingesteld en zijn alle bestaande geannuleerd. Om het te vervangen, raadt Apple aan om Family Sharing te gebruiken om de iTunes-uitgaven van kinderen te controleren en te beheren. Lees hier hoe u Family Sharing instelt met een iPhone. Een iTunes-toeslag kan een mooi cadeau zijn (en een geweldige manier voor ouders om limieten te stellen aan de iTunes-uitgaven van hun kinderen). Wat is er mooier dan dat het iTunes Store-tegoed elke maand als bij toverslag in je account verschijnt? Het instellen van een iTunes Store-tegoed is vrij eenvoudig. Dit is wat u moet doen.

Een iTunes-vergoeding instellen

 1. Open iTunes op je Mac of pc.

 2. Ga naar de iTunes Store en log in met je Apple ID. U kunt een Apple ID maken als u er nog geen heeft.

 3. Kies in het gedeelte QuickLinks in de rechterbovenhoek iTunes-cadeaus verzenden.

 4. Klik op Meer informatie over schenken. Dit brengt je naar een pagina met informatie over de verschillende soorten geschenken die je via iTunes kunt geven.

 5. Scroll naar beneden op de pagina totdat je bij de Vergoedingen sectie en selecteer vervolgens Stel een toeslag in.

 6. Op de instellingenpagina ziet u een formulier dat u moet invullen om de toeslag aan te maken. De velden zijn:

  • Uw naam en De naam van de ontvanger: Vul uw naam in en de naam van de persoon die de toeslag krijgt.
  • Het bedrag van de maandelijkse toelage: Dit kan elke maand tussen $ 10 en $ 50 zijn.
  • Stuur het geld nu of aan het begin van de volgende maand: Ofwel start de toeslag direct of op de eerste van de volgende maand.
  • Als de ontvanger van de vergoeding geen iTunes-account of Apple ID heeft, maak dan een account aan door te selecteren: Apple-account maken.
  • Het is ideaal om een ​​Apple ID aan te maken voor een kind dat de toeslag ontvangt. Dit komt omdat iTunes-accounts creditcards moeten hebben, terwijl Apple ID’s dat niet doen. Dit is belangrijk omdat iemand met een Apple ID en iTunes-tegoed alleen het bedrag van de toeslag per maand kan besteden. Iemand met een creditcard in zijn iTunes-account kan het tegoed besteden, maar ook extra aankopen factureren op de creditcard die in ons bestand staat. Als je de uitgaven van een kind bij iTunes wilt controleren, dan is de combinatie Apple ID en iTunes Allowance de beste keuze.
  • Er is een optie om een ​​bericht toe te voegen dat via e-mail moet worden bezorgd, samen met de vergoeding.
 7. Klik Doorgaan met. Als je dat hebt gedaan, ben je klaar met het instellen van de iTunes-toeslag.

Een iTunes-tegoed opzeggen

Soms wil je een iTunes-tegoed opzeggen. Dit is wat u moet doen:

 1. Ga naar de iTunes Store en log in.

 2. Klik op de knop linksboven met uw Apple ID erop en klik vervolgens op Rekening.

 3. In het hoofdaccountscherm ziet u een lijst met alle iTunes-vergoedingen die u hebt ingesteld. Kies degene die u wilt annuleren en volg de instructies op het scherm.

 4. Al het geld dat op de rekening staat wanneer u de vergoeding opzegt, blijft daar. U kunt geen restitutie krijgen voor ongebruikt toeslaggeld.

Geld wordt op de eerste van elke maand op een iTunes Allowance-account gestort. Als u de toeslag gaat opzeggen, time het opzeggingsrecht en u kunt voorkomen dat u geld uitgeeft in een maand waarin u van plan was het account op te zeggen.