Skip to content

Een lijst met 3D-forums en -gemeenschappen

19 de juni de 2021
3Dart YaroslavKushta Getty 5a57b064494ec900379a2c62

Het is van cruciaal belang dat een beginnende 3D-artiest – of welke artiest dan ook – regelmatig zijn werk laat zien. Je moet jezelf niet isoleren als de computer grafische industrie een levendige online gemeenschap heeft die haar omringt en ondersteunt. Betrokken raken bij een online computergraphics-gemeenschap is de beste manier voor een beginnende artiest om te groeien en te verbeteren. Niets kan de plaats innemen van eerlijk tot goed hard werken en oefenen, maar een goede solide kritiek (of compliment) van een peer gaat een lange weg. Digitale kunst kan een eenzame bezigheid zijn, vooral als je niet in een mediacentrum als LA, Vancouver of New York woont. Hier zijn enkele van de beste plekken op het web om je kunstwerken naar buiten te brengen en verbindingen te leggen in het 3D-universum.

Populaire 3D-forums en -gemeenschappen

Forums vormen het hart en de ziel van de wereld van computergraphics, en er zijn er genoeg. De meeste plekken op deze lijst hebben grote, actieve lidmaatschappen die erin slagen een evenwicht te vinden tussen beginnende nieuwelingen en doorgewinterde professionals. Wat nog belangrijker is, de meeste van deze forums hebben een sectie die specifiek is gewijd aan ‘show and tell’, waar kunstenaars lopende werken en voltooide kunstwerken kunnen posten en opbouwende kritiek van hun collega’s kunnen ontvangen.

CGSociety

CGSociety heeft een enorme 3D-gemeenschap, die goed of slecht kan zijn – slecht omdat je jezelf gemakkelijk kunt verliezen in de shuffle, maar goed omdat je hier gegarandeerd een antwoord op je vragen vindt. Naast de forums zelf houdt CGSociety wedstrijden en workshops, publiceert regelmatig productiespotlights en heeft het een premium lidmaatschapsoptie waarmee abonnees een portfoliopagina kunnen bouwen via de site.

3DTotaal

Het is niet moeilijk om 3DTotal het Britse equivalent van CGSociety te noemen. De site heeft een uitgebreid forum, een levendige uitdagingssectie, trainingsvideo’s en een goed gevulde etalage met e-books, tijdschriften en referentiecijfers. 3DTotal heeft minder leden dan CGTalk, wat het makkelijker maakt om je werk op de voorpagina te krijgen met een felbegeerde “top-row” selectie (je moet echter nog steeds behoorlijk goed zijn).

polytelling

Terwijl CGSociety en 3DTotal zich richten op de film- en visuele effectenindustrie, richt Polycount zich nadrukkelijk op game-art. Als je je zinnen hebt gezet op een baan bij EA of Bioware, moet je hier wortel schieten.

ZbrushCentral

ZbrushCentral is de officiële community-site van Pixologic en zoals de naam al aangeeft, ligt de belangrijkste focus hier op digitaal beeldhouwen in Zbrush. Veel van het werk dat op ZBrushCentral wordt gepost, komt ook op een of meer van de andere forums terecht, maar als je de kneepjes van het digitale beeldhouwwerk wilt leren, is dit de plek waar je wilt rondhangen.

DeviantArt

DA is een enorme community voor artiesten van elke soort. Honderdduizenden kunstwerken worden elke dag geüpload naar DeviantArt, dus het is relatief moeilijk om hier opgemerkt te worden, tenzij je jezelf actief promoot en aan het netwerken bent. Dat gezegd hebbende, het 3D-gedeelte van de site ontvangt minder inzendingen dan veel van de andere secties, dus er is een vrij goede kans dat u uw werk kunt zien. Elke artiest zou op zijn minst aanwezig moeten zijn op DeviantArt.

Oppervlakte

Area is de speciale communitysite van Autodesk. De forums draaien om Autodesk-software met de nadruk op 3D. Als u Autodesk-software gebruikt en een technische vraag hebt, vindt u hier uw antwoord.

PARTcloud.net

De PARTcloud.net-gemeenschap heeft honderdduizenden leden. Ze genereren maandelijks miljoenen downloads en wekken interesse door nieuwe functies, 3D-uitdagingen en interviews met actieve leden.

Houd je voortgang bij

Naast het af en toe posten van uw werk op 3D-forums en -communities, moet u uw voortgang opeenvolgend bijhouden. Blogs werken goed voor dit soort dingen. Wat blogplatforms betreft, is Tumblr snel en gemakkelijk, en het heeft als bijkomend voordeel dat het aanzienlijk socialer is dan sommige andere sites, waardoor het gemakkelijker wordt om contact te maken met andere artiesten.

Maak een kunstdump in een 3D-gemeenschap

In plaats van een blog te starten, kies je een forum dat je leuk vindt en start je een kunstdumpthread. Maak een thread, noem het iets geweldigs zoals “Justin’s Mind-Blowing 3D Art”, en post al je werk daar. Niet alleen uw voltooide stukken – al uw werk, inclusief schetsen, WIP-afbeeldingen, losse concepten, testweergaven en voltooide afbeeldingen. Hoe meer je post, hoe meer reacties en suggesties je krijgt. Mensen hebben meer kans om verbinding te maken met een definitieve weergave als ze de voortgang van begin tot eind hebben gevolgd. Forumdiscussies kunnen lastig zijn om te navigeren zodra ze beginnen te groeien, maar uw werk wordt veel waarschijnlijker gezien door mensen die u kunnen helpen verbeteren als u het op een forum plaatst in plaats van op een verlaten blog in een vergeten hoek van internet .