Skip to content

Een PDF zoeken

9 de juli de 2021
document search 5afdd3f3c06471003697d536

Er zijn verschillende manieren om naar een woord of zin in een PDF te zoeken, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt om deze te bekijken. De meest gebruikelijke manier om een ​​PDF te bekijken is via een webbrowser zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Zelfs als de PDF zich op uw computer bevindt in plaats van op internet, wordt deze vaak geopend in uw standaardbrowser. De zaken zijn een beetje anders voor Mac-gebruikers, die een pdf op hun Mac zullen vinden om te openen in Voorvertoning, een handige app die heel goed in staat is om de meeste bestanden vooraf te bekijken. De meeste opties laten ook een vorm van geavanceerd zoeken toe, zoals hoofdlettergevoelig of hele woordovereenkomst. Als u naar een woord in de PDF moet zoeken en uw browser geen volledige woordovereenkomst ondersteunt, plaatst u gewoon een spatie aan het begin of het einde van de zoekterm.

Een PDF zoeken met uw webbrowser

Of u nu Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox of zelfs Internet Explorer gebruikt, in een PDF zoeken naar een bepaald woord of een bepaalde zin is vrij eenvoudig. De meeste webbrowsers openen een PDF in een reader in de browser. Zoek met de sneltoets Zoeken. Gebruik op een Windows-computer Ctrl+F. Op een Mac wel Command+F.

  • Google Chrome heeft een eenvoudige zoekinterface met op-en-neer-knoppen om de volgende match of de vorige match te vinden en een X om het zoekvenster te sluiten.
  • Microsoft Edge opent een balk aan de bovenkant. Naast de linker- en rechterknoppen die Volgende zoeken en Vorige zoeken, kunt u klikken op de Opties knop om hele woorden te matchen, wat betekent: dag komt niet overeen met vandaag. U kunt ook kiezen voor een hoofdlettergevoelige zoekopdracht.
  • Apple’s Safari browser heeft links en rechts knoppen om Zoek volgende en Zoek vorige uit te voeren.
  • Mozilla Firefox’s zoekbalk verschijnt onderaan het scherm. Naast de knoppen omhoog en omlaag voor Volgende zoeken en Vorige zoeken, kunt u: Match Case, vind Hele woorden en Alles markeren als u wilt dat elke overeenkomende zin wordt gemarkeerd.
  • Internet Explorer geeft een klein venster weer met de linker- en rechterknoppen voor Volgende zoeken en Vorige zoeken. Van speciale noot is de zwarte naar beneden knop. Deze knop opent een menu voor hoofdlettergevoelige zoekopdrachten, zoekopdrachten op hele woorden of Volledige lezer zoeken, waarmee een index wordt gemaakt voor elk overeenkomend woord of elke woordgroep.

Een PDF doorzoeken met Adobe Reader

Adobe Reader met het zoekvak gemarkeerd

De meeste PDF’s op Windows-pc’s worden standaard geopend in een webbrowser, maar als u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, wordt deze mogelijk geopend in de reader. Adobe Reader gebruikt dezelfde interface als Internet Explorer. Of, misschien nauwkeuriger, Internet Explorer leent de interface van Reader. Begin een zoekopdracht met Ctrl+F (of Command+F op een Mac) en gebruik de linker- en rechterpijltjes om de vorige of volgende overeenkomst te zoeken. De pijl-omlaag geeft een menu met: Hele wereld zoeken, Hoofdlettergevoelig zoeken en Volledige lezer zoeken, waarmee een index van alle overeenkomsten wordt gemaakt.

Een PDF doorzoeken met de Preview-app van Mac

macOS Preview-app

Als u dubbelklikt op een pdf op uw Mac, wordt deze standaard geopend in de Preview-app. De zoekbalk in de rechterbovenhoek is altijd aanwezig in Voorvertoning, maar de Command+F snelkoppeling werkt nog steeds en plaatst uw cursor in de zoekbalk. Nadat u hebt gezocht, verschijnt aan de linkerkant van het scherm een ​​index van alle gevonden woorden of woordgroepen. Alle gevonden resultaten worden gemarkeerd in Voorvertoning, waarbij de huidige gevonden woordgroep groen is gemarkeerd in plaats van geel. Schakel tussen de overeenkomsten door op de linker- en rechterpijlen boven aan het scherm te klikken voor Vorige zoeken en Volgende zoeken.