Skip to content

Een reeks afbeeldingen importeren in Flash

17 de augustus de 2021
female photo editor reviewing digital photo proofs on computer in office 928149450 5b74907246e0fb00503de38f

Het kan zijn dat u vaak een reeks opeenvolgende foto’s in Flash importeert, weergegeven vanuit programma’s zoals Premiere of 3D Studio Max. Tenzij je uren, oneindig geduld en masochistische neigingen hebt, weet ik zeker dat je niet het grootste deel van je wakkere uren wilt besteden aan het slepen van elke geïmporteerde afbeelding uit de bibliotheek naar je podium en het uitlijnen, één pijnlijk frame tegelijk. Daarom is het een goede zaak dat Flash een proces heeft voor het automatiseren van het importeren van beeldsequenties op uw podium en het creëren van een sequentiële tijdlijn van keyframes. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat uw bestandsnamen beginnen met dezelfde reeks tekens, genummerd in de juiste volgorde – bijvoorbeeld file001.jpg, file002.jpg, file003.jpg, enzovoort. Klik om te beginnen natuurlijk op Bestand -> Importeren.

Selecteer het eerste bestand

Selecteer alleen het eerste bestand in uw reeks en klik op Open.

Antwoord Ja om afbeeldingen in de reeks te importeren

Antwoord Ja

Flash zal u vragen: “Het bestand lijkt deel uit te maken van een reeks afbeeldingen. Wilt u alle afbeeldingen in de reeks importeren?” En natuurlijk zou het antwoord op deze vraag “Ja” zijn.

Controleer of de volgorde in orde is

Flash-afbeeldingsvolgorde

Daarna kunt u gewoon achterover leunen en wachten; afhankelijk van hoe lang uw reeks is en hoe groot de afbeeldingen zijn, kan het enkele seconden of enkele minuten duren voordat Flash uw reeks importeert en rangschikt. Als het klaar is, controleer je je tijdlijn; op de laag die actief was toen u begon met het importeren van uw afbeeldingen, vindt u de hele reeks gerangschikt als correct geordende keyframes die u kunt bekijken door uw tijdlijn te scrubben.