Skip to content

Een zoomvergadering naar uw tv casten

1 de februari de 2023
how to cast a zoom meeting to your tv 5072122 15 e5ff8eaa9b0f4b3c907704127a13b6c9

Wat te weten

 • Gebruik Chromecast: start de vergadering, open de Chrome-browser in een ander venster, selecteer Vorm.
 • U kunt ook een Zoom-vergadering casten vanaf een computer of Android-smartphone met behulp van een Roku.
 • Als je een Mac of iPhone en een Apple TV hebt, gebruik dan AirPlay.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een Zoom-vergadering kunt casten vanaf uw computer of smartphone met Chromecast, Roku en AirPlay.

Spiegel uw laptop-zoomvergadering met Chromecast

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​zoomvergadering naar uw tv te casten, is door een Chromecast-apparaat te gebruiken. Ze zijn niet duur en de cast-functie wordt bij elke Google-browser geleverd, evenals bij de Google Home-app op uw Android- of iOS-apparaat. Of u nu een Windows 10- of een Mac-laptop gebruikt, zolang u de Chrome-browser gebruikt, kunt u zoomschermcasting inschakelen.

 1. Start uw Zoom-vergadering zoals u normaal op uw laptop zou doen. Wacht tot iedereen is verbonden en je de videofeeds van andere deelnemers kunt bekijken.

 2. Zodra u zeker weet dat de vergadering correct werkt, opent u de Chrome-browser in een ander venster. Selecteer de drie puntjes rechtsboven om het menu te openen. Selecteer Vorm uit de menukaart.

  Screenshot van het selecteren van Cast in Chrome.

  Cast in Google-menu

 3. Selecteer het Chromecast-apparaat waarop u uw Zoom-vergadering wilt spiegelen. Selecteer vervolgens de Bronnen vervolgkeuzelijst en selecteer Bureaublad casten.

  Screenshot van het casten van desktop met Chrome.

 4. U ziet een pop-upvenster waarin u kunt selecteren welke desktopmonitor u wilt casten. Kies degene die de Zoom-vergadering weergeeft en selecteer Deel.

  Screenshot van het delen van Zoom-vergadering in Windows.

 5. Nu wordt de Zoom-vergadering met alle videostreams van de deelnemers gespiegeld naar uw tv. Houd er rekening mee dat hoewel u tv kunt kijken om iedereen in de vergadering te zien, uw laptopwebcam nog steeds de webcam is die de deelnemers gebruiken om u te zien, dus probeer uw laptop voor u te houden. Hierdoor blijf je naar de deelnemers kijken en kom je natuurlijker over tijdens de vergadering.

Spiegel uw mobiele zoomvergadering met Chromecast

Het proces om een ​​actieve Zoom-vergadering op uw mobiele apparaat te spiegelen, of het nu een Android- of een iOS-apparaat is, vereist dat de Google Home-app is geïnstalleerd.

 1. Start of maak verbinding met uw Zoom-vergadering zoals gewoonlijk met behulp van de mobiele Zoom-client.

 2. Eenmaal verbonden en je hebt bevestigd dat de vergadering normaal werkt, open je de Google Home-app. Selecteer het Chromecast-apparaat waarop u uw Zoom-vergadering wilt casten.

 3. Selecteer onderaan dat apparaatscherm Cast mijn scherm. Hierdoor wordt de Chromecast-functie voor mobiele schermspiegeling ingeschakeld.

 4. Schakel apps terug naar uw Zoom-vergadering. U zult zien dat uw tv nu de Zoom-vergadering weergeeft.

  Screenshot van de stappen die moeten worden genomen om een ​​scherm te casten via de Google Home-app.

  Zorg ervoor dat je je telefoon in de liggende modus zet, zodat de Zoom-vergadering het hele tv-scherm vult.

Spiegel een Windows 10 Zoom Meeting naar Roku

Je kunt een Roku-apparaat niet gebruiken om een ​​Zoom-vergadering vanaf een iOS-apparaat te casten, aangezien dat nog niet wordt ondersteund, maar je kunt het wel gebruiken als alternatief voor het spiegelen van een Zoom-vergadering vanaf je laptop of mobiele apparaat. Uw Zoom-vergadering weergeven op onze tv vanaf uw Windows 10-laptop:

 1. Selecteer het menu Start en typ Apparaten. Selecteer Instellingen voor Bluetooth en andere apparaten. Selecteer Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

  Screenshot van Bluetooth-instellingen op Windows 10.

 2. Selecteer in het venster Een apparaat toevoegen Draadloos beeldscherm of dock.

  Screenshot van draadloos beeldscherm of dockingstation in Windows 10.

 3. Op het volgende scherm zie je dat je laptop het Roku-apparaat heeft gedetecteerd (als het zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt). Selecteer dit apparaat en het Roku-apparaat zal in eerste instantie verbinding maken als een andere monitor.

  Screenshot van Roku-apparaat gedetecteerd vanuit Windows 10.

  Afhankelijk van uw Roku-schermspiegelingsopties, moet u mogelijk uw Roku-afstandsbediening gebruiken om het verzoek om schermspiegeling te accepteren.

 4. Selecteer Wijzig de projectiemodusen selecteer vervolgens Duplicaat om Roku het scherm te laten dupliceren waarop uw Zoom-vergadering wordt weergegeven.

  Screenshot van wijzigingsprojectmodus voor Roku op Windows 10.

Spiegel een mobiele zoomvergadering naar Roku

Je moet je Roku-apparaat al hebben ingesteld, op hetzelfde wifi-netwerk als je telefoon, en de Roku-app op je telefoon hebben geïnstalleerd.

 1. Start of maak verbinding met uw Zoom-vergadering zoals gewoonlijk met behulp van de mobiele Zoom-client.

 2. Open Android-instellingen en zoek naar Slimme weergaveen tik vervolgens op om te openen. Schakel Slimme weergave in.

 3. Selecteer op het volgende scherm het Roku-apparaat op hetzelfde wifi-netwerk als je Android-telefoon waarnaar je wilt spiegelen.

 4. Selecteer Begin nu wanneer u wordt gevraagd of u wilt beginnen met casten.

  Stappen die moeten worden genomen om een ​​mobiele Zoom-vergadering naar Roku te spiegelen.

 5. Schakel terug naar uw Zoom-client-app, plaats uw mobiel in liggende modus en u zult zien dat uw Zoom-vergadering nu wordt gespiegeld op uw tv.

Gebruik AirPlay om te spiegelen vanaf Mac of iOS

Alleen omdat Roku-mirroring niet werkt met Apple-apparaten, wil nog niet zeggen dat Apple-gebruikers pech hebben. U kunt uw apparaat spiegelen met AirPlay en Apple TV vanaf een macOS-laptop of een iOS-apparaat. Zorg ervoor dat uw laptop of iOS-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als de Apple TV waarnaar u wilt spiegelen. Roku werkt momenteel aan het ondersteunen van streaming-inhoud van Apple-apparaten met AirPlay 2.

 • Naar AirPlay vanaf uw iOS-apparaatopen het Control Center en tik op Scherm spiegelen. Tik vervolgens op de Apple TV of een ander AirPlay-compatibel scherm. Je Zoom-vergadering wordt nu gespiegeld op die tv.
 • Naar AirPlay vanaf je Macselecteer de AirPlay pictogram bovenaan de menubalk van uw Mac en selecteer vervolgens Apple TV (of ander AirPlay-compatibel scherm) in het vervolgkeuzemenu. Uw Zoom-vergadering zou nu op de tv moeten worden weergegeven.

FAQ

 • Hoe deel ik mijn scherm op Zoom?

  Selecteer om uw scherm te delen in een Zoom-vergadering Scherm delen kies onderaan Zoom het programma of venster dat je wilt delen en selecteer vervolgens Deel.

 • Hoe verander ik mijn naam op Zoom?

  Om je naam op Zoom te wijzigen voor een vergadering, ga je naar Instellingen > Profiel > Mijn profiel bewerken > Bewerk. Ga tijdens een vergadering naar Deelnemersplaats de muisaanwijzer op uw naam en selecteer vervolgens Meer > Hernoemen.

 • Hoe verander ik mijn achtergrond op Zoom?

  Ga naar om uw achtergrond op Zoom voor een vergadering te wijzigen Instellingen > Virtuele achtergrond en selecteer een afbeelding. Klik tijdens een vergadering op de Pijltje omhoog bovenstaand Video stoppen en selecteer Kies virtuele achtergrond.

 • Hoe zet ik een Zoom-meeting op?

  Om een ​​Zoom-vergadering te plannen, opent u een browser, gaat u naar Zoom en selecteert u Plan een nieuwe vergadering. Vul de gegevens in en selecteer Sparen. Selecteer vervolgens Kopieer de uitnodigingplak de URL in een bericht en stuur het naar de genodigden.

 • Hoe neem ik een Zoom-vergadering op?

  Selecteer om een ​​Zoom-vergadering op te nemen Dossier onderaan het vergadervenster. Alleen de host van de vergadering kan de vergadering opnemen, tenzij deze toestemming geeft aan een andere gebruiker.