Skip to content

Hoe de DC Universe-streamingservice te gebruiken

20 de april de 2023
how to use dc universe streaming service 4177979 204afb0d4a9e4a57b8e7629b9eacedde

DC Universe is een multimediastreamingservice die in september 2018 is gelanceerd. De service is eigendom van DC Entertainment en Warner Bros en biedt gebruikers toegang tot tv-series, films, tekenfilms en stripboeken gebaseerd op DC Comics-superheldenpersonages zoals Batman, Superman , Wonder Woman en The Flash.

Inhoud van DC Universe-streamingservice

Media op DC Universe bestaat uit klassieke DC Comics tv-shows uit verschillende tijdperken. Elke aflevering van de tv-serie Wonder Woman uit de jaren 70 is bijvoorbeeld te zien op DC Universe, net als de populaire Batman: de animatieserie tekenfilm uit de jaren 90. Wat films betreft, het origineel Superman En Batman films zijn opgenomen in de DC Universe-bibliotheek, samen met een verscheidenheid aan moderne geanimeerde Justice League-films. Naar verwachting zal er meer eerder uitgebrachte inhoud worden toegevoegd naarmate de streamingdienst volwassener wordt, naast een reeks nieuwe exclusieve live-actieshows.

Welke tv-programma’s zijn exclusief voor de DC Universe-streamingservice?

Om DC Universe aantrekkelijker te maken voor fans, is een reeks nieuwe live-action tv-series aangekondigd, gebaseerd op DC Comics-personages. Deze series zijn exclusief voor DC Universe en kunnen niet worden bekeken op rivaliserende streamingdiensten in de Verenigde Staten.

  • Exclusieve live action-serie: Jonge justitie: buitenstaanders, Doom patrouille, Moeras ding, Sterrenmeisje, Harley Quinnen een Titanen show gebaseerd op de populaire tekenfilms en stripboeken van Teen Titans.
  • gelijkstroom dagelijks: Een dagelijks nieuwsprogramma met stripboek- en nerdnieuws met betrekking tot DC Comics-personages en -series. Deze show is exclusief voor DC Universe en zendt elke weekdag nieuwe afleveringen uit.

Stripboeken lezen met de DC Universe-streamingservice

Als onderdeel van de DC Universe-service krijgen abonnees toegang tot een verzameling klassieke en moderne DC Comics-stripboeken die kunnen worden gelezen in de DC Universe-app. Op de smartphone- en tablet-apps kunnen de digitale stripboeken net zo worden gelezen als een e-boek. Wanneer ze worden bekeken op een van de tv-apps, worden de stripboeken meer een filmische ervaring en worden ze afgespeeld als een diavoorstelling die door een groep kan worden bekeken. Digitale stripboeken zijn inbegrepen bij de normale abonnementskosten en maken geen deel uit van een speciaal lidmaatschapsniveau.

DC Universe Streaming Service Fanfuncties

Naast de tv-series, films en digitale stripboeken, heeft DC Universe ook een online winkel en een discussieforum in de app. De online winkel van DC Universe is een plek waar fans merchandise kunnen kopen, zoals kleding en actiefiguren gebaseerd op DC Comics-personages. Verschillende producten, zoals enkele Superman- en Batman-figuren in beperkte oplage, zijn exclusief voor deze winkel. De discussieforums zijn online prikborden die zijn ingebouwd in de DC Universe-apps en waar abonnees in contact kunnen komen met andere fans en kunnen praten over hun favoriete series. Deze forums werken op vrijwel dezelfde manier als de meeste online prikborden, maar zijn alleen toegankelijk voor betalende DC Universe-gebruikers.

DC Universe-plannen en beschikbaarheid

DC Universe is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het is onduidelijk of er plannen zijn om het internationaal uit te rollen, zoals Netflix en Hulu hebben gedaan. Netflix heeft momenteel streamingrechten voor de exclusieve DC Universe-serie, Titanenbuiten de VS, wat suggereert dat een internationale lancering nog ver weg kan zijn.

Hoeveel kost DC Universe?

DC Universe kost $ 7,99 per maand of $ 74,99 voor een jaarlidmaatschap. Het betalen van de maandelijkse vergoeding voor een jaar bedraagt ​​$ 95,88, dus de eenmalige jaarlijkse vergoeding wordt aanbevolen voor degenen die van plan zijn om langdurig abonnee te worden.

Hoe kan ik DC Universe bekijken?

DC Universe-inhoud is toegankelijk via een webbrowser op een computer of via een van de officiële apps. DC Universe-apps zijn beschikbaar op iOS- en Android-apparaten, Apple TV, Roku, Android TV en Google Chromecast.

Hoe kan ik me aanmelden voor DC Universe?

Iedereen in de Verenigde Staten kan zich aanmelden voor DC Universe via de officiële website of een van de officiële apps.

Hoe is DC Universe anders dan Netflix?

DC Universe en Netflix zijn totaal verschillende diensten. Hoewel Netflix en DC Universe beide streaming tv-series en films aanbieden, worden ze elk beheerd door verschillende bedrijven, vereisen ze aparte abonnementskosten en bieden ze verschillende soorten inhoud. Sommige mensen verwijzen naar DC Universe als “een Netflix voor DC Comics-fans”, maar dit wordt simpelweg gezegd om aan te geven dat het ook een streamingdienst is en vergelijkbaar is met Netflix.

Alternatieven voor DC Universe

Er zijn verschillende streaming- en onlineservices die fans van DC Comics misschien willen bekijken, naast DC Universe of in plaats daarvan.

  • Netflixen: Het grootste alternatief voor DC Universe is Netflix, dat verschillende tv-series en films over DC-superhelden heeft die nog niet beschikbaar zijn op DC Universe.
  • CW-app: De zender CW TV is de thuisbasis van de populaire serie Pijl, De flits, Super meid, Zwarte BliksemEn DC’s legendes van morgendie allemaal zijn gebaseerd op DC Comics-personages en kunnen worden bekeken in de officiële CW-app.
  • Comixologie: Wie geïnteresseerd is in het lezen van digitale stripboeken, moet Comixology bezoeken, de meest populaire online locatie voor het lezen van stripboeken van DC Comics en rivalen zoals Marvel Comics. Stripboeken die op Comixology zijn gekocht, kunnen worden gelezen op hun smartphone- en tablet-apps of in een webbrowser, en alle nummers kunnen worden gedownload voor offline lezen.
  • Disney+: Disney+ is de nieuwe streamingdienst van Disney. Hoewel het geen shows of films heeft die gebaseerd zijn op DC Comics-personages, zal het de thuisbasis zijn van een aantal Marvel-personages en eigendommen, zoals The Avengers, Spider-man, X-Men en Black Panther.