Skip to content

Kun je Netflix spelen op een Chromebook?

28 de april de 2023
150337552 56a400ed5f9b58b7d0d4e625

Vroege Chromebooks hadden problemen met het uitvoeren van Netflix, maar dat probleem is allang opgelost. De nieuwere Chromebook-laptops gebruiken Chrome OS van Google in plaats van Windows of macOS en ze hebben geen problemen met het streamen van Netflix vanaf internet. Als Netflix niet werkt op uw Chromebook, heeft uw Chromebook mogelijk een update nodig.

Welke Chromebooks zijn getroffen?

In het begin van de geschiedenis van Chromebooks was een tekortkoming in zowel het pilotprogramma als de eerste release in de zomer van 2011 dat mensen geen toegang hadden tot Netflix, de populaire app voor het streamen van films. Google loste het probleem snel op. Chromebooks presteren het best wanneer ze verbonden zijn met internet, en de meeste van hun documenten en applicaties zijn cloudgebaseerd. Ze zijn gebruiksvriendelijk, hebben virusbescherming en worden automatisch bijgewerkt.

Vroege Chromebooks updaten

Als uw Chromebook van die vroege generatie is en Netflix niet kan afspelen, installeert u een update. Uw Chromebook updaten:

  1. Met uw Chromebook ingeschakeld en verbonden met wifi, selecteert u de tijd rechtsonder.

  2. Selecteer de Instellingen versnelling.

  3. Selecteer onder aan het linkerdeelvenster Over Chrome OS.

  4. Onder Google ChromeOS, ziet u welke versie van het Chrome-besturingssysteem uw Chromebook gebruikt. Selecteer Controleer op updates.

  5. Als een update nodig is, wordt deze automatisch gedownload.

Nadat je Chrome hebt geüpdatet, is het afspelen van Netflix-films net zo eenvoudig als inloggen op je Netflix-account en ze streamen zoals je dat op elk ander apparaat zou doen. Een Netflix-abonnement is vereist.

Over Chrome OS

Het besturingssysteem Chrome OS is ontworpen door Google en gelanceerd in 2011. De gebruikersinterface is de Chrome-browser van Google. De meeste applicaties die op Chrome OS draaien, bevinden zich in de cloud. Chrome OS is geschikt voor mensen die het grootste deel van hun tijd op internet doorbrengen en webapplicaties gebruiken. Als je specifieke computerprogramma’s hebt waar je niet zonder kunt, moet je vergelijkbare webapplicaties zoeken of Chrome OS vermijden. Chrome OS is gebouwd om uitsluitend met webapplicaties te werken. Het kan een uitdaging zijn om uitsluitend in de Chrome-browser te werken. Probeer het een paar dagen zonder lokale programma’s op uw laptop te openen om aan Chrome te wennen.