Skip to content

Facebook gebruiken om uw grafisch ontwerpbedrijf te promoten

14 de september de 2021
hip businessman 530909042 59b7fe2003f40200100e4546

Facebook is een krachtige zakelijke tool. Elke grafisch ontwerper kan zijn bedrijf promoten op de enorme website door een bedrijfspagina op te zetten, te onderhouden en te promoten, die anders is dan een persoonlijk profiel.

Facebook-bedrijfspagina’s gebruiken

Facebook-profielen worden door individuen gebruikt om te socializen, maar Facebook-pagina’s worden door bedrijven gebruikt om:

 • Geef een bedrijf een online aanwezigheid
 • Bereik nieuwe klanten
 • Een bedrijf uitbreiden buiten het lokale gebied
 • Verkoop van diensten genereren
 • Een bedrijfsmerk opbouwen
 • Een mobiele hub maken
 • Kom in contact met klanten via Messenger, dat is geïntegreerd met bedrijfspagina’s

Een bedrijfspagina instellen

Pagina’s zijn getagd met een bedrijfscategorie, krijgen een titel in plaats van de naam van een persoon en hebben verschillende andere bedrijfsgerelateerde functies. Als je al een Facebook-account hebt, kun je snel een pagina voor je bedrijf toevoegen. Omdat deze is gekoppeld aan uw persoonlijke profiel, kunt u de nieuwe Business-pagina direct promoten bij al uw vrienden en contacten. Als je nog niet op Facebook zit, kun je tegelijkertijd een bedrijfspagina en een nieuw account aanmaken. Een pagina maken:

 1. Als je al een account hebt, klik dan op Bladzijde onder Creëren onderaan het linkerdeelvenster op uw Facebook-nieuwsfeed. Als je nog geen account hebt, ga dan naar het Facebook-aanmeldingsscherm en klik op Maak een pagina.

 2. Selecteer een categorie voor uw pagina uit de gegeven opties. Een grafisch ontwerper zou kunnen kiezen: Bedrijf of merk.

  Schermafbeelding van opties voor paginacategorieën

 3. Voer een paginanaam in, kies een categorie en selecteer Doorgaan met. Voer uw contactgegevens in en kies Doorgaan met opnieuw.

  Een schermafbeelding van Facebook's pagina Een pagina maken met de knop Doorgaan gemarkeerd

 4. Upload een profielfoto en een omslagfoto. Uw nieuwe pagina wordt geopend.

Wat u op uw Facebook-pagina moet opnemen

Voor grafisch ontwerpers is het fotogedeelte van uw bedrijfspagina een geweldige plek om ontwerpwerk op te nemen. Maak verschillende portfolio-albums met voorbeelden van uw ontwerpprojecten. Hierdoor kunnen bezoekers van uw pagina uw werk zien. U kunt de pagina ook gebruiken om updates over recente projecten en nieuws over uw bedrijf toe te voegen. Dit is een eenvoudige, maar krachtige tool, omdat volgers van je pagina je updates op hun Facebook-nieuwsfeeds kunnen zien. Uw bedrijfspagina kan berichten van klanten en recensies van uw bedrijf aanmoedigen. Hoewel Facebook een handig hulpmiddel is, opent het de deur voor mensen om commentaar op uw bedrijf te geven, dus u moet de pagina nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat deze in uw voordeel werkt.

Uw bedrijfspagina promoten

Iedereen kan een bedrijfspagina zien. Het is open voor het publiek – zelfs voor mensen zonder een Facebook-account – en heeft geen van de privacybeperkingen die beschikbaar zijn voor Facebook-gebruikers met persoonlijke accounts. Promoot de pagina op een of meer van deze manieren:

 • Nodig je bestaande Facebook-vrienden uit om je bedrijfspagina leuk te vinden of te volgen.
 • Plaats de URL naar uw bedrijfspagina op uw website, in uw nieuwsbrief of op uw visitekaartjes.
 • Voeg de URL van de bedrijfspagina toe aan uw e-mailhandtekening.
 • Moedig uw vrienden en huidige klanten aan om uw bedrijfspagina op Facebook te delen met hun vrienden.
 • Gebruik de Boostpost knop op een van je zakelijke berichten om categorieën van mensen te bereiken die je op Facebook kiest. Dit is een betaalde actie, waarbij je een aantal dagen en een budget instelt dat je wilt besteden om een ​​bepaalde post te promoten.

Adverteren voor uw bedrijfspagina

Betaalde advertenties op het Facebook-netwerk zijn beschikbaar in de vorm van advertenties, die u op de site maakt en vervolgens naar een door u geselecteerde doelgroep verzendt. U kunt zich richten op mensen in uw omgeving en mensen die hebben aangegeven dat ze freelance grafische kunstenaars gebruiken. Als je in een niche werkt, kun je je erop richten. Uw advertentie verschijnt in de zijbalk van de getargete groep, waar iedereen die erop klikt direct naar uw bedrijfspagina gaat. De advertentie wordt weergegeven totdat uw budget is opgebruikt. U kunt elk budget kiezen dat u wilt, dus de kosten zijn volledig onder uw controle. Facebook biedt analyses zodat u het succes van uw advertentie kunt beoordelen.