Skip to content

Hoe batterijpercentage op de iPhone 12 te tonen

5 de maart de 2023
GettyImages 628509170 86625c836e824a65b430c9b06c011c0c

Wat te weten

 • Veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
 • Tik op het scherm en houd het vast totdat de pictogrammen beginnen te wiebelen. Kraan + > Batterijen > kies widgetstijl > Widget toevoegen > Klaar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het batterijpercentage op de iPhone 12 kunt bekijken en hoe u dit met behulp van een widget op uw startscherm kunt weergeven.

Hoe het batterijpercentage op de iPhone 12 te bekijken

In eerdere versies van iOS moest u de batterijpercentageoptie inschakelen om deze informatie te zien. Niet op de iPhone 12! Tegenwoordig is de batterijpercentageoptie standaard ingeschakeld – u moet alleen weten waar u deze kunt vinden.

 1. Veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het iPhone 12-scherm om iOS Control Center te openen.

 2. In de rechterbovenhoek van het scherm, naast het batterijpictogram, staat het batterijpercentage. Dit is hoeveel batterij je iPhone 12 nog heeft.

 3. Veeg omhoog of tik op de achtergrond om het Control Center weer te sluiten.

Wil je alleen periodiek het batterijpercentage kunnen checken, dan is dat het enige wat je hoeft te doen. Als je gemakkelijk de status van de batterij in de gaten wilt houden, overweeg dan om een ​​widget aan je startscherm toe te voegen. Batterij bijna leeg? Hier zijn de verschillende manieren waarop u uw iPhone 12 kunt opladen. Een manier om het batterijpercentage op iPhone 12 te vinden, is door Siri te vragen. Activeer Siri met de zijknop en vraag vervolgens “Hé Siri, hoeveel batterij heb ik nog?” Het batterijpercentage verschijnt op het scherm.

Een batterijwidget toevoegen aan de iPhone 12

Dankzij iPhone-widgets in iOS 14, die vooraf zijn geladen op de iPhone 12, kun je een batterijpercentage-widget toevoegen aan je startscherm. Hier is hoe:

 1. Tik op het scherm en houd het vast totdat de pictogrammen beginnen te wiebelen.

 2. Kraan +.

 3. Tik in het pop-upvenster met widgets op Batterijen.

 4. Kies de widgetstijl die u wilt gebruiken. Veeg heen en weer om de opties te zien. De widget Batterijen geeft ook batterij-informatie weer voor Apple-apparaten die op uw telefoon zijn aangesloten, zoals Apple Watch of AirPods.

  Hoe de batterijwidget toe te voegen op de iPhone met iOS 14.

 5. Kraan Widget toevoegen voor degene die u wilt gebruiken.

 6. De widget wordt toegevoegd aan uw startscherm. Verplaats het naar de locatie waar u het wilt hebben en tik vervolgens op Klaar.

  Batterijwidget op startscherm van iPhone met iOS 14.

Het zien van je batterijpercentage is goede informatie, maar het helpt je batterij niet langer mee. Er zijn manieren om de batterijduur van een iPhone te verlengen, zoals het gebruik van de iOS Low Power-modus.

FAQ

 • Hoe bespaar ik de batterij op de iPhone?

  Om de batterij op uw iPhone te sparen, schakelt u app-suggesties, automatische updates en app-vernieuwing op de achtergrond uit. Schakel automatische helderheid in, gebruik contentblockers in Safari en schakel wifi uit als je het niet nodig hebt. Schakel de energiebesparende modus in om de batterij te sparen wanneer deze onder de 80% komt.

 • Waarom is mijn iPhone-batterij geel?

  Als het batterijpictogram van uw iPhone geel is, betekent dit dat de energiebesparende modus is ingeschakeld. Als u een rood iPhone-batterijpictogram ziet, is de batterij bijna leeg.

 • Wanneer moet ik de batterij van mijn iPhone vervangen?

  Ga naar om te bepalen of u de batterij van uw iPhone moet vervangen Instellingen > Accu > Gezondheid van de batterij. Als je een nieuwe batterij nodig hebt, gebruik dan de batterijvervangingsservice van Apple.