Skip to content

Films, tv-programma’s en uw eigen media streamen met Plex

30 de juli de 2021
howtouseplex 5bb7d3dd46e0fb0051059038

Net als Netflix of Hulu biedt de Plex-streamingservice duizenden films, shows, sportevenementen, documentaires en meer. Maar de echte aanspraak van Plex op roem is dat gebruikers hun digitale mediabibliotheken naar bijna elk apparaat met internetverbinding kunnen streamen. Stream uw dvd- en Blu-ray-filmcollectie en uw persoonlijke video’s, muziek en foto’s. Hier leest u wat u moet doen om te beginnen met het streamen van films, tv-programma’s en uw digitale media met Plex. Plex is perfect voor iedereen die veel films op dvd en Blu-ray bezit. Nog beter is het als je je mediacollectie digitaliseert.

Aan de slag met de basisservice van Plex

Wanneer u een gratis account aanmaakt op de Plex-website, heeft u via de Tidal-muziekservice toegang tot een groot aantal films en tv-programma’s, webshows, nieuwsbronnen, podcasts en muziek. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan met de basisservice van Plex.

 1. Ga naar de Plex-website en selecteer Inschrijven in de rechterbovenhoek.

  Een screenshot van de Plex-website met de knop Aanmelden gemarkeerd

 2. Voer uw e-mailadres en een wachtwoord in en selecteer vervolgens Account aanmaken.

  Maak een gratis account aan bij de Plex-streamingservice

 3. Selecteer Launch in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de gratis streaming-inhoud van Plex.

  De startknop op Plex

 4. Ontdek in het linkermenuvenster gratis films, tv, webshows, nieuws, podcasts en muziek.

  Verken Plex-films, tv, webshows, nieuws, podcasts en muziek

 5. Als u Plex-inhoud wilt streamen op andere apparaten met internetverbinding, selecteert u: jouw rekening pictogram in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Plex-apps downloaden uit het vervolgkeuzemenu.

  De optie "Plex-apps ophalen"

 6. Selecteer de Apps en apparaten tabblad, selecteer en download vervolgens de app op het platform van uw apparaat. Plex-apps werken met verschillende apparaten met internetverbinding, waaronder Android- en iOS-apparaten, Amazon Alexa-apparaten, Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Chromecast, Roku, Sonos, TiVo, PlayStation 4 en Xbox One.

  Het tabblad "Apps en apparaten"

 7. Optioneel, selecteer Ga voor Premium in de rechterbovenhoek van de hoofdpagina om te upgraden naar Plex Pass en extra functies te krijgen. Plex Pass kost $ 4,99 per maand, $ 39,99 per jaar en $ 119,99 voor levenslang gebruik. Je hebt Plex Pass nodig om live televisie te streamen en op te nemen en naar meerdere mobiele apparaten te streamen. Zonder Plex Pass betaal je een eenmalig bedrag per mobiel apparaat om streaming mogelijk te maken.

Plex gebruiken met uw gedigitaliseerde mediacollectie

Wat Plex speciaal maakt, is de mogelijkheid om de digitale bibliotheek van een gebruiker te streamen, inclusief gedigitaliseerde dvd’s en Blu-rays, homevideo’s, muziek, foto’s en meer. Om Plex te gebruiken om je media te streamen, heb je een gedigitaliseerde mediacollectie nodig, een computer die voldoet aan de specificaties van Plex voor het streamen van muziek en video, en een thuisnetwerk. Je hebt ook een breedbandinternetverbinding met behoorlijke uploadsnelheden nodig als je via Plex wilt streamen als je niet thuis bent. Het belangrijkste is dat je de Plex Media Server-software nodig hebt.

Plex-mediaserver

Plex Media Server is de software die uw digitale bibliotheek integreert met het Plex-platform, zodat u uw inhoud kunt streamen. Zodra Plex Media Server op uw computer actief is, kunt u streamen naar uw telefoon, gameconsole, andere computers en laptops en de meeste televisiestreamingapparaten, zoals Apple TV, Roku en Android TV.

Uw films en muziek digitaliseren om te gebruiken met Plex

Als je een bibliotheek met dvd’s, Blu-rays en cd’s hebt, converteer je die media naar een digitaal formaat om met Plex te streamen. Tools zoals Handbrake en andere dvd-ripperprogramma’s maken dit proces eenvoudig. De eenvoudigste manier om uw muziekcollectie te digitaliseren, is door iTunes of Windows Media Player te gebruiken. Met deze programma’s kunt u, wanneer u een cd in het schijfstation van uw computer plaatst, deze converteren naar digitale muziekbestanden.

Hoe u uw media aan Plex kunt toevoegen

Hier leest u hoe u de functie Mijn media van de Plex-streamingservice gebruikt.

 1. Maak een gratis Plex-account aan zoals hierboven weergegeven, of log in op uw Plex-account en ga naar de startpagina.

 2. Selecteer in het linkermenu de plusteken (+) om de . te openen Voeg je media toe aan Plex bladzijde.

  Het plusteken op Plex

 3. Selecteer Plex Media Server downloaden, en de Downloads pagina wordt geopend.

  De knop "Plex-mediaserver ophalen"

 4. Op de Plex-mediaserver tabblad, kies je platform en selecteer Downloaden.

  Kies op het tabblad Plex Media Server uw platform

  Hier bewaar je de digitale mediabestanden die je met Plex gaat streamen.

 5. Open het gedownloade bestand en open vervolgens de Plex Media Server-toepassing.

  Open Plex Media Server nadat je de applicatie hebt gedownload

 6. De toepassing wordt geopend in een browservenster en u wordt gevraagd u aan te melden bij uw Plex-account.

  Je wordt gevraagd om in te loggen op je Plex-account

 7. Lees de Hoe Plex werkt paginaen selecteer vervolgens Begrepen.

  Lees de pagina Hoe Plex werkt door en selecteer vervolgens Begrepen.

  Mogelijk wordt u optioneel gevraagd om u aan te melden voor Plex Pass. Sluit dit venster als u dat nu niet wilt doen.

 8. Plex detecteert de beschikbare servers. Geef de server een naam en selecteer Geef me toegang tot mijn media buiten mijn huis. Selecteer Volgende.

  Plex zal beschikbare servers detecteren

 9. Selecteer Bibliotheek om een ​​mediabibliotheek toe te voegen en selecteer vervolgens Bibliotheek toevoegen.

  Selecteer Bibliotheek toevoegen om een ​​mediabibliotheek toe te voegen

  Om een ​​nieuwe bibliotheek met digitale mediabestanden toe te voegen, gaat u naar Bibliotheken in het linkermenu en selecteer de plusteken (+).

 10. In de Bibliotheek toevoegen menu, selecteer het bibliotheektype dat u wilt toevoegen en selecteer vervolgens Volgende.

  Een screenshot van het toevoegen van een mediabibliotheek aan Plex.

  Om uw mediabibliotheek te ordenen, maakt u afzonderlijke bibliotheken voor verschillende genres van films, tv-programma’s en muziek door een unieke naam in te voeren voordat u selecteert Volgende.

 11. Selecteer in het volgende scherm Blader naar mediamapen zoek de mediamap die u wilt importeren. Wanneer u de map hebt gevonden, selecteert u Bibliotheek toevoegen.

  Een screenshot van het toevoegen van een mediabibliotheek aan Plex.

 12. Herhaal deze stappen om al je films, tv-programma’s, muziek, foto’s en andere mediabestanden toe te voegen aan Plex.

Uw media streamen met Plex

Zodra je Plex Media Center op je computer hebt geïnstalleerd en de Plex-app op je apparaten, ben je klaar om te streamen. Zorg ervoor dat uw computer is ingeschakeld en verbonden met internet, en dat u naar elk van uw apparaten kunt streamen wanneer u maar wilt.

Screenshot van de Plex-webspeler.

Streamen met Plex werkt het beste op snelle thuisnetwerken. Als uw internetverbinding thuis gegevens met een voldoende hoge snelheid kan uploaden, gebruikt u Plex om buiten uw thuisnetwerk te streamen.