Skip to content

Geld ontvangen van Zelle

15 de juli de 2021
money transfer 42008cbf1c9f4976a4785f251f7d9353

Wat te weten

 • Zodra je een Zelle-account hebt aangemaakt, ontvang je een sms- of e-mailmelding wanneer iemand je geld stuurt.
 • Als uw bank Zelle ondersteunt, kunt u een rekening kiezen om het geld te storten. Anders gaat het op je aangesloten betaalpas.
 • Geld aanvragen: Selecteer Verzoek op het hoofdscherm. Kies een contactpersoon > Voer een bedrag in > Recensie > Verzoek.

In dit artikel wordt beschreven hoe u geld kunt accepteren dat iemand u via Zelle heeft gestuurd, inclusief hoe u uw bankpas aan de app kunt koppelen en geld kunt aanvragen bij een andere gebruiker. De Zelle-app werkt op Android en iPhone.

Geld van Zelle accepteren

Als je al een rekening hebt, ontvang je het geld direct opgestuurd; je ontvangt een sms- of e-mailmelding wanneer het gebeurt. Lees hoe Zelle werkt voor meer informatie.

U heeft een rekening nodig om geld op uw bank te accepteren. Uw bank biedt mogelijk ingebouwde ondersteuning voor Zelle. Om erachter te komen, of om je aan te melden als dit niet het geval is, begin je met de officiële app:

 1. Zell installeren.

 2. Kraan Begin op het eerste scherm en lees en accepteer eventuele verzoeken om toestemming. U moet toegang tot uw telefoon accepteren zodat de app ongebruikelijke inlogactiviteit kan detecteren, maar u kunt de vraag naar uw locatiegegevens weigeren als u dat wilt.

 3. Voer uw telefoonnummer in en selecteer vervolgens Doorgaan met.

 4. Lees de privacy- en beveiligingspagina, vink het vakje onderaan aan om te bevestigen dat u akkoord gaat met die voorwaarden en tik vervolgens op Doorgaan met.

  Meest gebruikte knoppen in de Zelle app op Android.

 5. Zoek naar de bank die uw voorkeursbetaalpas heeft uitgegeven. Als je het vindt, selecteer het, kies Ga naar uw bankieren-app op het volgende scherm en voltooi het proces daar. Elke bank werkt een beetje anders; enkele algemene aanwijzingen vindt u verderop op deze pagina als u hulp nodig heeft. Als uw bank niet in de lijst staat, kiest u: Zie je je bank niet? Ga dan verder met deze stappen.

  De Zelle-app gebruiken om een ​​compatibele bank op Android te zoeken.

 6. Het volgende scherm heet ‘Debetkaart toevoegen’. Voer de gegevens van de kaart in (nummer, vervaldatum, enz.) en tik vervolgens op Doorgaan met.

 7. Voer uw factuuradres in op de volgende pagina en selecteer vervolgens Doorgaan met. Uw account is nu ingesteld en u kunt geld accepteren en geld bekijken dat al naar u is verzonden.

Geld aanvragen bij Zelle

U kunt ook geld ontvangen via Zelle door het aan te vragen bij een van uw contacten.

 1. Kies na het inloggen voor Verzoek op het hoofdscherm.

 2. Kies een contactpersoon die Zelle gebruikt. Als ze dat niet doen, moet je ze eerst uitnodigen. Mogelijk moet u eerst op . tikken Toegang tot contacten als je die knop ziet en volg de prompt om de app door je contacten te laten zoeken.

 3. Voer een bedrag in en selecteer vervolgens Recensie.

  Zelle Android-app die geld vraagt ​​van een andere gebruiker.

 4. Voeg eventueel een memo toe en tik vervolgens op Verzoek. Als de ontvanger het accepteert, ontvang je het geld kort daarna.

Zelle gebruiken met uw bank

U kunt controleren of uw bank ingebouwde ondersteuning voor Zelle heeft. Dat is een andere manier om geld te ontvangen, maar het proces is voor elke bank anders. Hier is een blik op hoe het meestal werkt, met Bank of America als ons voorbeeld:

 1. Zoek een gedeelte van de bank-app met de naam zoiets als Overdracht of Zelle.

 2. Kraan Verzoek.

 3. Kies een contact of voer hun telefoonnummer of e-mailadres in.

 4. Kies hoeveel geld u wilt aanvragen.

  Geld opvragen over Zelle via Bank of America's app

  Zelle-functionaliteit ingebouwd in de Bank of America-app.
 5. Kies waar u het geld wilt laten storten.

 6. Bevestig door te selecteren Sturen of Verzoek.

Belangrijke feiten over Zelle

 • Sommige kaarten komen niet in aanmerking, dus als u een foutmelding krijgt tijdens het instellen, controleert u of het geen zakelijke betaalpas, creditcard, cadeaubon of prepaidkaart is. U kunt geen internationale rekening of een rekening in een Amerikaans grondgebied zoals Guam of Puerto Rico gebruiken.
 • Op dezelfde manier ontvangt u een foutmelding als de andere gegevens die u invoert, zoals de postcode en het adres, niet overeenkomen met de gegevens van uw bank of kredietvereniging die voor die kaart zijn geregistreerd.
 • Er zijn geen kosten verbonden aan Zelle zelf, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het betalen van iets om geld te ontvangen.
 • Als u uw Zelle-profiel niet binnen 14 dagen voltooit (aanmelden en uw betaalpas toevoegen), vervalt het geld dat naar u is verzonden en wordt de afzender terugbetaald.
 • U kunt niet meer aanvragen dan de ontvanger mag verzenden. De bank van de persoon kan de limiet opleggen, maar als ze Zelle niet gebruiken met hun bankpas en niet via hun bank, is de wekelijkse bestedingslimiet (en dus de aanvraaglimiet) $ 500.