Skip to content

Gratis films en tv-programma’s van internetarchief

19 de juli de 2021
internet archive logo 5980e6f0845b340011748640

Internetarchief verschilt van vergelijkbare websites die gratis online films aanbieden, want hoewel je langspeelfilms, documentaires en klassieke korte films kunt vinden, zijn er ook zeldzame juweeltjes zoals opgenomen commercials en videogamebeelden. Iets anders dat u bij Internet Archive kunt doen, is gratis films downloaden. Het is 100 procent legaal om deze films niet alleen te streamen, maar ze ook op te slaan, zodat je ze offline op al je apparaten kunt bekijken.

Gratis streaming films van internetarchief

De films van deze site zijn geordend in collecties. Sommigen van hen omvatten: Animatie en tekenfilms, De VHS-kluis, Vlogs, Films in kort formaat en uiteraard, Films. Aan de linkerkant van de pagina staan ​​alle filteropties. Hiermee kun je titels vinden op honderden onderwerpen/onderwerpen, collectie, maker, jaar, taal en meer.

Er zijn miljoenen video’s op Internet Archive en er worden vaak nieuwe toegevoegd, dus u kunt op de hoogte blijven met een RSS-feed of de webpagina rechtstreeks bezoeken en de gratis films sorteren op Datum toegevoegd.

Gratis streaming tv-programma’s op internetarchief

De tv-programma’s hier zijn uniek omdat er weliswaar opgenomen shows zijn, maar ook commercials en overheidsprocedures, iets wat je op de meeste streamingsites niet zult vinden. De meeste “normale” tv-programma’s zijn hier te vinden in de Klassieke tv sectie, maar er is ook Tv-advertenties, Klassieke tv-commercials, Zaterdagavond Live, Televisieprogramma’s voor kinderen, en verschillende categorieën gewijd aan verschillende politici.

Televisiepagina op internetarchief

Net als bij de gratis films, kunnen de tv-programma’s in het publieke domein worden gefilterd op jaar, taal en andere criteria. Er zijn downloadlinks beschikbaar voor tv-programma’s, zodat u ze ook offline kunt bekijken.

Films en shows downloaden

Als je eenmaal op een streamingpagina bent, is downloaden net zo eenvoudig als het vinden van de DOWNLOAD OPTIES sectie. Kies daar een van de bestandsindelingen. De meeste video’s zijn beschikbaar in de formaten MP4, MPEG en OGV, evenals via een TORRENT-bestand.

Downloadopties op archive.org

Video’s die je hebt gedownload van Internet Archive kunnen worden geconverteerd naar een ander videobestandsformaat als je het in een specifiek formaat voor een bepaald apparaat of softwareprogramma wilt hebben.

Video kwaliteit

De videokwaliteit varieert omdat iedereen hier films kan uploaden. De meeste zijn echter volledig te bekijken.

De mobiele app voor internetarchief

Om te kijken terwijl je niet achter een computer zit, kun je deze gratis mobiele app voor Android installeren:

Voordelen van registreren

Registreren is niet nodig om de videofilmpjes op Internet Archive te bekijken. Om video’s te uploaden, recensies te schrijven, deel te nemen aan het forum of een bladwijzer te maken voor uw favoriete video’s, moet u wel een gebruikersaccount aanmaken. U kunt zich gratis registreren voor een account met uw e-mailadres en een gebruikersnaam. Of gebruik de Google-knop op die pagina om je snel aan te melden.

Waar internetarchief zijn films vandaan haalt

Video’s kunnen worden geüpload door elke gebruiker die een account aanmaakt. De veronderstelling is dat de uploader het recht heeft om de film te delen. Internet Archive heeft het recht om elke film te verwijderen die niet aan hun regels voldoet, dus het is duidelijk dat de films die op hun website worden gehost, gratis zijn voor het publiek om te bekijken en te downloaden.

Waar kun je gratis moderne films kijken

Helaas is deze website niet de beste optie als je op zoek bent naar moderne films, omdat deze voornamelijk bestaat uit video’s in het publieke domein, waarvan de meeste oudere films zijn. Hoewel er voor dit jaar duizenden video’s worden vermeld, lopen de meeste films tien jaar of ouder, en zijn dit niet de films waar sommige mensen naar op zoek zijn. Alternatieve bronnen voor nieuwere films van hoge kwaliteit die nog steeds 100% gratis zijn, zijn Vudu, Tubi, The Roku Channel, Crackle, IMDb TV en Kanopy.