Skip to content

Heeft de iPad GPS? Kan het functioneren als een GPS-apparaat?

27 de juli de 2021
usa florida jupiter mature couple in car 530068169 5bc64a1e4cedfd00267142ec 5c7ff98e46e0fb0001a984bf

Het mobiele iPad-model geeft niet alleen toegang tot 4G LTE-gegevens, het bevat ook een Assisted-GPS-chip, wat betekent dat het uw locatie net zo nauwkeurig kan bepalen als de meeste GPS-apparaten. Zelfs zonder deze chip kan de WiFi-versie van de iPad goed lokaliseren waar u WiFi-triangulatie gebruikt. Dit is niet zo nauwkeurig als de A-GPS-chip, maar je zult er versteld van staan ​​​​hoe nauwkeurig het kan zijn om je locatie te detecteren.

Kan een iPad de plaats innemen van een GPS-apparaat?

Absoluut. De iPad wordt geleverd met Apple Maps, een uitgebreide kaartenservice. Het combineert het kaartsysteem van Apple met gegevens van de populaire GPS-service TomTom. Het kan ook handsfree worden gebruikt door de weg te vragen met behulp van de Siri-spraakassistent en te luisteren naar de afslag-voor-afslag aanwijzingen. Een recente update geeft Apple Maps ook toegang tot routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer, zodat je het zowel tijdens het wandelen als rijden als gids kunt gebruiken. Hoewel Apple Maps werd bekritiseerd omdat het een stap achterliep op Google Maps toen het voor het eerst werd uitgebracht, heeft het in de tussenliggende jaren een lange weg afgelegd. Naast de afslag-voor-afslag aanwijzingen, koppelt Apple Maps aan Yelp om je snel toegang te geven tot beoordelingen wanneer je naar winkels en restaurants bladert. Een leuke functie is de mogelijkheid om een ​​3D-modus in te voeren in grote steden en gebieden, met een prachtig uitzicht over de stad.

Alternatieven voor Apple Maps

Google Maps is het beste alternatief voor Apple Maps en is gratis verkrijgbaar in de App Store. Het heeft Google Maps-navigatie, een functie die handsfree stapsgewijze aanwijzingen biedt, waardoor Google Maps een uitstekend GPS-systeem is. Net als bij Apple Maps kun je informatie opvragen over winkels en restaurants in de buurt, inclusief recensies. Maar wat Google Maps echt onderscheidt, is Street View. Met deze functie kun je een speld op de kaart zetten en een echt beeld krijgen van de locatie alsof je op straat staat. U kunt zich zelfs verplaatsen alsof u aan het rijden bent. Dit is geweldig om naar je bestemming te gluren, zodat je het echt kunt herkennen als je er bent. Street View is niet op alle locaties beschikbaar, maar als je in een grote stad woont, is het meeste waarschijnlijk in kaart gebracht. Zowel Apple Maps als Google Maps kunnen alternatieve routes uitstippelen en onderweg verkeersinformatie geven. Een uitstekend gebruik van beide apps is om uw woon-werkverkeer in de ochtend te controleren om te zien of het spitsuur grote vertragingen veroorzaakt. Waze is ook een populair alternatief. Het maakt gebruik van sociale informatie en gegevensverzameling om u een nauwkeurige weergave te geven van het verkeer in uw regio. Je kunt Waze-gebruikers daadwerkelijk op de kaart zien en de app toont je de gemiddelde verkeerssnelheid op grote snelwegen en snelwegen. U kunt ook informatie zien over bouwwerkzaamheden en ongevallen die vertraging kunnen veroorzaken. Net als Apple Maps en Google Maps kun je Waze gebruiken voor stapsgewijze routebeschrijvingen. Maar hoewel het op dit gebied redelijk goed werk levert, is het niet helemaal waar Apple en Google zijn met deze functie. Waze is beter te gebruiken voor een snelle blik op het verkeer en voor het rijden in uw omgeving in plaats van voor langere ritten.