Skip to content

Het verschil tussen de iPad Mini 4 en de originele iPad Mini

29 de juli de 2021
iPad mini ios8 56a533065f9b58b7d0db7204 d5d85c28c52942b887d8bea62f1cade0

De originele iPad mini was een van de best verkochte iPads aller tijden, dus het is gemakkelijk om ze te koop te vinden op eBay, Craigslist en andere marktplaatsen. Maar moet je een originele iPad Mini kopen? Of moet je uitgeven en een iPad Mini 4 rechtstreeks bij Apple kopen? Ze zien er misschien hetzelfde uit, maar de iPad Mini 4 is een flinke sprong vooruit ten opzichte van de originele Mini.

De originele iPad Mini is gemodelleerd naar de iPad 2

De iPad Air 2 en de iPad Mini 3

De iPad Mini debuteerde naast de iPad 4, en dankzij het lagere prijskaartje verkocht hij zijn grotere broer met een aanzienlijke marge. Maar het tabletformaat en het prijskaartje waren niet de enige verschillen tussen de twee. De iPad 4 was sneller, had een krachtigere grafische processor en scherpere graphics op het scherm. Om de prijs laag te houden en te concurreren met goedkopere 7-inch Android-tablets, was de originele iPad Mini in wezen een tweede generatie “iPad 2” met een kleinere vormfactor. Het had dezelfde processorchip en een scherm van 1024×768. De grote verschillen tussen de originele Mini en de iPad 2 waren de camera’s, die veel verbeterd waren op de Mini, en ondersteuning voor 4G LTE. Ja, de iPad 2 was zo lang geleden dat de meesten van ons 3G gebruikten in plaats van de veel snellere 4G LTE-netwerken. En dat zou je moeten vertellen over de technologische sprongen die we sinds de originele iPad Mini hebben gemaakt. Maar de grootste waarschuwing bij het overwegen van een iPad Mini is niet het technologische verschil. Het is het feit dat de originele iPad Mini achterhaald is. Apple ondersteunt de Mini niet meer met nieuwere versies van het iOS-besturingssysteem. Erger nog, nieuwe apps zullen de Mini niet ondersteunen.

De iPad Mini 4 is in feite een kleinere iPad Air 2.

De iPad Air 2 werd uitgebracht in oktober 2014 en bleef tot maart 2017 bestaan. Dit is een bewijs van hoe goed de Air 2 was, dat Apple bijna drie jaar lang niet de behoefte voelde om er aanpassingen aan aan te brengen. En hoewel de iPad Mini 4 niet zo snel is als de iPad Air 2, geniet hij van al zijn andere functies verpakt in een slanke 7,9-inch vormfactor. Het is ook de enige iPad Mini die nog te koop is op de website van Apple. Hoeveel beter is de iPad Mini 4 in vergelijking met de originele iPad Mini?

  • De iPad Mini 4 is vijf keer sneller
  • Het heeft een Retina-display van 2048×1536 in vergelijking met een schermresolutie van 1024×768
  • De 8-megapixel camera aan de achterkant maakt betere foto’s dan de 5 MP-camera van de originele Mini.
  • De iPad Mini 4 heeft een 64-bits architectuur in vergelijking met de originele Mini’s 32-bits architectuur, wat betekent dat de iPad Mini 4 nog steeds volledig wordt ondersteund door Apple, inclusief updates van het besturingssysteem en nieuwe apps in de App Store.

In 2019 bracht Apple de iPad Mini 5 uit, de eerste vernieuwing van de Mini-lijn door Apple in jaren.