Skip to content

Hoe Apple TV+ te kijken op een Roku

22 de juni de 2021
how to watch apple tv plus on a roku 0 b12b18c8727d4e48bd42c1a48788c006

Apple TV+ is Apple’s premium streaming-contentservice die beschikbaar is op Roku, evenals op andere streaming-apparaten, smart-tv’s, gameconsoles, computers en mobiele apparaten. Je kunt Apple TV+ bekijken op bijna elke Roku-mediaspeler of Roku TV. Om dat te doen, moet je de Apple TV Roku-kanaal-app installeren met behulp van de Roku-afstandsbediening. De Apple TV-app bevat onder meer de streamingdienst Apple TV+.

Ontdek of Apple TV op uw Roku . kan worden geïnstalleerd

Hoewel Apple TV beschikbaar is op de meeste Roku-mediaspelers, kunnen sommige oudere modellen de streaming-app niet uitvoeren omdat ze niet snel of modern genoeg zijn om het nieuwe kanaal van Apple te ondersteunen. Hoe weet je of je Roku de Apple TV-app kan gebruiken? De eenvoudigste manier om erachter te komen, is door het daadwerkelijk te installeren. Als het compatibel is, zie je de Apple TV-app in de lijst met beschikbare kanalen; als het niet compatibel is, zie je het daar niet. Dit voorkomt dat u probeert een incompatibele app op een ouder Roku-apparaat te installeren. Als alternatief kunt u het modelnummer van uw Roku vergelijken met de lijst met compatibele apparaten op de Roku-ondersteuningspagina. Voor alle duidelijkheid: dit is vrijwel zeker niet nodig. Maar als u het wilt controleren, kunt u als volgt uw Roku-modelnummer vinden:

 1. druk de Huis druk op uw Roku-afstandsbediening.

 2. Kies met uw Roku-afstandsbediening: Instellingen.

 3. Selecteer Systeem.

 4. Selecteer Over. U zou uw modelnummer op deze pagina moeten zien staan. Vergelijk het modelnummer met de lijst op Roku’s ondersteuningspagina.

Hoe de Apple TV-app op een Roku . te installeren

Zoek eerst naar Apple TV in de lijst met geïnstalleerde apps op het startscherm van je Roku. Als de Apple TV-app nog niet is geïnstalleerd en in de zenderlijst op je Roku staat, moet je deze installeren.

 1. druk de Huis druk op uw Roku-afstandsbediening.

 2. Kies met uw Roku-afstandsbediening: Zoeken.

 3. Zoeken naar appel.

 4. Als je het ziet Apple TV verschijnen in de resultaten, selecteer het.

  De Roku-zoekpagina met zoekresultaten voor

 5. Selecteer Kanaal toevoegen. Mogelijk moet u uw Roku-beveiligingscode invoeren voordat het kanaal wordt gedownload.

 6. Nadat de app is geïnstalleerd, selecteert u OK.

 7. druk op Huis.

 8. De app is nu geïnstalleerd. Vind Apple TV in uw lijst met geïnstalleerde zenders en selecteer deze.

  De Roku-startpagina met de Apple TV-kanaalapp die is geïnstalleerd met Netflix, Hulu en anderen.

Wanneer de Apple TV-app start, moet je inloggen (als je al een account hebt) of de instructies volgen om je abonnement te starten. Apple TV+-service kost $ 5 per maand na je eerste proefperiode van zeven dagen (hoewel je mogelijk in aanmerking komt voor een gratis jaar service als je een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV of Macintosh hebt gekocht).