Skip to content

Hoe de Criterium Channel Streaming Service te gebruiken

11 de juli de 2021
criterionchannel aca920cc419e4af9854523735926e96b

Wat te weten

 • Ga naar criteriumchannel.com, selecteer Aanmeldenen voer vervolgens uw e-mailadres, wachtwoord en betalingsgegevens in om een ​​gratis proefperiode te starten.
 • Als u niet opzegt, wordt de maand- of jaarprijs direct na afloop van de proefperiode in rekening gebracht.
 • Naast de hoofdbibliotheek en een wisselende selectie films, omvat het Criterion Channel korte films en originele programmering.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zich aanmeldt voor de streamingdienst Criterion Channel. Je kunt klassieke en hedendaagse films on-demand bekijken in elke webbrowser, of je kunt de Criterion Channel-app downloaden voor iOS, Android, Apple TV (4 en nieuwer), Roku en FireTV.

Aanmelden voor het Criteriumkanaal

De enige manier om de Criterion Collection te streamen is via het Criterion Channel. De enige manier om toegang te krijgen tot het Criterion Channel is door u aan te melden voor een lidmaatschap. De service omvat een korte gratis proefperiode, waarna u ervoor kunt kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen voor blijvende toegang. Zo werkt het aanmeldingsproces voor het criteriumkanaal:

 1. Navigeer naar criteriumchannel.com en selecteer vervolgens Aanmelden in de rechterbovenhoek.

 2. Voer uw e-mailadres, wachtwoord en betalingsgegevens in om een ​​gratis proefperiode van 14 dagen te starten. Selecteer vervolgens Gratis proefversie starten. De abonnementsopties factureren $ 10,99 per maand of $ 99,99 per jaar. Als u kiest voor de jaarlijkse optie, wordt automatisch een volledig jaar lidmaatschap in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

  Aanmeldingsscherm voor het Criteriumkanaal

 3. Op de Bedankt voor het abonneren pagina, selecteer Begin met kijken.

  De knop Beginnen met kijken op Criterium

 4. Begin met bladeren, ontdekken en kijken naar films uit de enorme Criterion-collectie. Ga naar uw Criterion Channel-account en annuleer op elk moment binnen 14 dagen. Als u niet opzegt, wordt de maand- of jaarprijs direct na afloop van de proefperiode in rekening gebracht.

  Een film kijken op het Criterion Channel

Wat is de criteriumverzameling?

The Criterion Collection begon als een distributiebedrijf voor homevideo’s dat zich richtte op het licentiëren van wat zij beschouwden als de belangrijkste films die er zijn. Tegenwoordig bestaat de Criterion Collection uit een verscheidenheid aan klassieke en hedendaagse Hollywood-, internationale, arthouse- en onafhankelijke films. Hoewel sommige van deze films in het verleden beschikbaar waren via andere diensten, waaronder Hulu en FilmStruck, is het Criterion Channel tegenwoordig de enige plek om deze films te streamen. Naast het licentiëren van films voor thuisdistributie, herstelt de Criterion Collection oudere films. Het was ook een pionier in functies, zoals het brievenbusformaat en speciale releases, die uiteindelijk aansloegen bij andere distributeurs. Ooit was de hele Criterion Collection beschikbaar voor streaming via Hulu. Later verhuisde het naar de FilmStruck-service, die het samenvoegde met de vergelijkbare Turner Classic Movies-bibliotheek. Nadat FilmStruck in 2018 werd gesloten, verhuisde de Criterion Collection naar de streamingdienst Criterion Channel. Naast de Criterion Collection-bibliotheek bevat het Criterion Channel originele programmering en themaselecties van klassieke films om je te helpen nieuwe edelstenen te ontdekken. Naast meer dan 1.000 klassieke films, bevat het Criterion Channel originele programma’s die je nergens anders vindt.

Een stel kijkt op een laptop naar het Criterion Channel.

Wat kun je bekijken op het Criterium-kanaal?

Het Criterion Channel biedt toegang tot de volledige Criterion-bibliotheek met meer dan 1.000 klassieke en hedendaagse films. Het bevat ook ongeveer 350 korte films, interviews, minidocumentaires en originele inhoud. Naast de hoofdbibliotheek met meer dan 1.000 Criterion Collection-films, roteert het Criterion Channel met klassiekers uit verschillende grote studio’s en indie. Deze films komen en gaan, in tegenstelling tot de hoofdbibliotheek, dus je moet ervoor zorgen dat je die films bekijkt voordat ze verdwijnen.

Hoe het criteriumkanaal te gebruiken

Het Criteriumkanaal heeft eenvoudige navigatie-opties die voornamelijk zijn gebaseerd op de startpagina en de pagina Alle films. De startpagina biedt een lijst met populaire films in verschillende categorieën. Op de pagina Alle films kunt u de gehele Criteriumcollectie sorteren op verschillende filters en sorteermogelijkheden.

Criterium Channe Alle films sorteeropties

Zoek naar films in een specifiek genre, zoek naar bepaalde regisseurs of verfijn je zoekopdracht op decennium of land. Als je weet naar welke film je op zoek bent, typ dan de titel in de zoekfunctie in de navigatiebalk. Zo kunt u een film bekijken op het Criterion Channel:

 1. Navigeer naar criteriumchannel.com/browse en scrol omlaag om de opties te bekijken.

  Criteriumkanaal startpagina

 2. Zoek een film die u wilt bekijken en selecteer deze.

  Criterium Channel filmlijst

 3. Selecteer Kijk maar. Veel films bevatten trailers en sommige hebben extra’s die u kunt bekijken.

  De Watch-knop op Criterium

 4. De film wordt afgespeeld in hetzelfde venster.

  Rashomon op Criterium Channel.

Originele inhoud op de Criterion Channel Streaming Service

Naast de hoofdbibliotheek van de Criterion Collection en een wisselende selectie van films uit andere bronnen, bevat het Criterion Channel een verscheidenheid aan korte films en originele programmering.

De tien minuten of minder van het criteriumkanaal

Fans van de oude FilmStruck-service zullen functies als Ten Minutes or Less, Split Screen, Adventures in Moviegoing en Meet the Filmmakers herkennen. Deze originele series, samen met beelden van achter de schermen, commentaren en originele documentaires, completeren de entertainmentopties van Criterion Channel.

Hoe u het Criterium-kanaal kunt bekijken op uw mobiele apparaat of televisie

Bekijk het Criterion Channel op uw mobiele iOS- of Android-apparaat en via een browser op uw desktopcomputer. Daarnaast hebben Apple TV 4 (en nieuwer), Roku en FireTV ook Criterion Channel-apps.