Skip to content

Hoe de energiebesparende modus op de iPad te openen

28 de juli de 2021
enter low power mode on ipad 4103764 0515e8536ded4d4abdc76d171987265e

Wat te weten

  • Ga naar Controle Centrum. Verminderen scherm helderheid en zet uit Bluetooth en Wifi.
  • Vermijd energieverslindende apps. Identificeer deze apps op Instellingen > Accu.
  • Uitschakelen appvernieuwing op de achtergrond en Locatiediensten in de Instellingen app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de energiebesparende modus van de iPhone kunt nabootsen op een iPad met iOS 12 tot en met iOS 9. De iPad kan geen echte energiebesparende modus bereiken – er is geen schakelaar om de CPU te vertragen – maar wijzigingen in instellingen en functies kunnen groter worden batterijduur.

Gebruik Control Center om stroomverbruik in iOS te minimaliseren

Begin met het openen van het Control Center door uw vinger omhoog te schuiven vanaf de onderkant van het scherm naar de bovenkant van het scherm of omlaag vanuit de rechterbovenhoek, afhankelijk van uw iOS-versie. Control Center is een snelkoppeling naar verschillende bedieningselementen die het batterijgebruik verminderen:

  • Verlaag de helderheid van het scherm van de iPad. Hoe helderder uw scherm, hoe meer stroom de iPad nodig heeft om dat helderheidsniveau te ondersteunen. Verlaag het scherm naar de laagste instelling die comfortabel is om te bekijken, gezien uw omgevingsomstandigheden.
  • Bluetooth uitschakelen. Als u geen verbinding maakt met Bluetooth-apparaten, schakelt u de radio’s uit. Als u ze aan laat wanneer u geen aangesloten apparaat gebruikt, blijft de radio ingeschakeld en zoekt u actief naar signalen.
  • Wifi uitschakelen. Als je wifi niet nodig hebt, schakel je het uit. Net als bij Bluetooth gebruikt wifi radio’s die stroom verbruiken terwijl ze naar nieuwe verbindingen zoeken.

Blijf uit de buurt van energieverslindende apps

Een andere functie die kan helpen als u zoveel mogelijk stroom uit uw iPad moet persen, is de tabel met batterijgebruik. De iPad meldt welke apps de afgelopen 24 uur het meeste stroom hebben verbruikt, zodat je weet welke apps je moet vermijden om de batterij te sparen. U kunt bij deze informatie komen door naar de app Instellingen van de iPad te gaan en te kiezen voor Accu uit het menu aan de linkerkant. Het batterijgebruik voor verschillende apps wordt in het midden van het scherm weergegeven.

Andere batterijbesparende instellingen

In een noodgeval met de stroom kunt u Achtergrond app vernieuwen uitschakelen om te voorkomen dat apps verbinding maken met internet en gegevens downloaden. Je wilt geen enorme game-update tijdens een stroomstoring en je kunt je e-mail handmatig controleren wanneer je klaar bent. Om Achtergrond App Verversen te bereiken, gaat u naar Instellingen > Algemeen > appvernieuwing op de achtergrond. Tik op de schuifregelaar boven aan het scherm om het vernieuwen van de achtergrond voor elke app op de iPad uit te schakelen of maak selecties uit de lijst als je sommige ervan ingeschakeld moet laten.

Achtergrond App Vernieuwen instellingenscherm op iPad

Locatieservices kunnen de batterij van uw iPad belasten, dus schakel deze functie uit op Instellingen > Privacy. Kraan Locatiediensten bovenaan het scherm en zet de functie in de Uit-positie.

Locatieservices-scherm in iOS Instellingen-app op iPad

De iPad kreeg split-view en slide-over multitasking toen de iPhone de functie Low Power Mode ontving.