Skip to content

Hoe de Hulu-foutcode PLRUNK15 op te lossen?

31 de juli de 2021
plrunk15error 8e12334b7eb1445b86d329cc0960bb4e

Hulu-foutcode PLRUNK15 is een Hulu-foutcode die meestal verschijnt wanneer u een Roku-apparaat gebruikt om Hulu naar uw televisie te streamen. Deze fout kan optreden wanneer u voor het eerst een film of tv-programma probeert te streamen, maar het kan ook optreden nadat u een tijdje hebt gekeken. Het kan ook voorkomen wanneer u live televisie en evenementen probeert te streamen via Hulu With Live TV. Deze fout is meestal het gevolg van het feit dat de Hulu-app geen gegevens van de Hulu-servers kan streamen, wat kan worden veroorzaakt door een netwerk- of verbindingsprobleem, of de aanwezigheid van een adblocker, maar Hulu-afspeelfouten zoals deze kunnen ook worden veroorzaakt door een verouderde app of zelfs een probleem met de eigenlijke Hulu-service zelf.

Hoe Hulu-foutcode PLRUNK15 verschijnt

Wanneer deze fout optreedt, ziet u meestal een bericht dat er als volgt uitziet:

 • Er is een fout opgetreden bij het afspelen van deze video. Probeer de video opnieuw te starten of selecteer iets anders om te bekijken.
 • Hulu-foutcode: PLRUNK15

Oorzaken van Hulu-foutcode PLRUNK15

Deze code komt meestal voor op Roku-streamingapparaten wanneer de Hulu-app problemen heeft met het verkrijgen van gegevens van de Hulu-server. Dit kan gebeuren bij het streamen van on-demand films en afleveringen van tv-shows, bij het streamen van live televisie en wanneer u probeert opgenomen televisie te kijken met uw cloud-DVR. Problemen met de Hulu-app kunnen de PLRUNK15-code veroorzaken, evenals verbindingsproblemen. Corrupte gegevens in de cache zijn ook een veelvoorkomende boosdoener, en het handmatig instellen van de bitrate van je Roku-apparaat kan het probleem soms oplossen.

Hoe de Hulu-foutcode PLRUNK15 te repareren

Aangezien de meeste problemen die de PLRUNK15-foutcode veroorzaken, te maken hebben met uw Roku-app of internetverbinding, vereist het oplossen van het probleem dat u een aantal problemen met uw netwerkhardware, Roku-hardware en uw Roku-app controleert en mogelijk oplost. Probeer elk van deze stappen om de foutcode op te lossen:

 1. Laad de film of aflevering opnieuw. In veel gevallen zorgt het opnieuw laden van de aflevering of film ervoor dat deze normaal kan worden afgespeeld. Als het probleem niet verdwijnt, of als u meerdere keren dezelfde foutmelding krijgt terwijl u uw programma of film probeert te bekijken, moet u meer probleemoplossing uitvoeren.

 2. Probeer een andere film of aflevering. In sommige gevallen kan er een probleem zijn met de specifieke film of aflevering die je probeert te bekijken. Hetzelfde geldt als u inhoud van uw Hulu probeert te bekijken met Live TV DVR. Als andere inhoud prima wordt afgespeeld, is er een probleem met het specifieke item dat u probeerde te bekijken. Neem contact op met de klantenservice van Hulu om hen op het probleem te wijzen en bekijk ondertussen andere inhoud.

 3. Bekijk andere streamingdiensten. Gebruik hetzelfde apparaat dat je de PLRUNK15-fout geeft, probeer een andere streamingdienst zoals Netflix of YouTube. Als u geen andere services kunt streamen, heeft uw apparaat een verbindingsprobleem. Als je andere services kunt streamen, heb je specifiek te maken met een Hulu-probleem. Aangezien deze code meestal wordt geassocieerd met Roku-streamingapparaten, zult u waarschijnlijk merken dat u Hulu prima kunt streamen op uw andere apparaten.

 4. Zorg ervoor dat uw Hulu-app up-to-date is. Wanneer Hulu een bug repareert die een probleem veroorzaakt zoals de PLRUNK15-code, moet je je Hulu-app bijwerken om te profiteren van de oplossing.

 5. Controleer uw internetsnelheid, bij voorkeur met hetzelfde apparaat dat u de PLRUNK15-fout geeft. Als er een probleem is met je internetverbinding en je hebt niet genoeg downloadsnelheid beschikbaar, dan kun je Hulu niet streamen. Om uw internetverbinding, inclusief uw snelheid, op een Roku te controleren, drukt u op de Thuis op uw afstandsbediening en selecteer vervolgens Instellingen > Netwerk > Controleer verbinding. Roku raadt aan dat je internetverbinding een snelheid heeft van minimaal 3+ Mbps voor standaarddefinitie, 5+ Mbps voor HD en 25+ Mbps voor 4k Ultra HD. Hulu heeft ook zijn eigen gegevensvereisten.

 6. Start uw lokale netwerkhardware en streamingapparaat opnieuw op. In veel gevallen kunt u elementaire verbindingsproblemen oplossen door eenvoudigweg uw apparaat en netwerkhardware opnieuw op te starten. Om uw apparatuur volledig opnieuw op te starten, moet u deze meestal uitschakelen, indien mogelijk loskoppelen, een minuut wachten en vervolgens alles weer aansluiten.

 7. Schakel uw adblocker uit. Deze fout kan worden veroorzaakt doordat de Hulu-app niet kan communiceren met de servers van Hulu, wat kan worden veroorzaakt door een adblocker. Als u een advertentieblokkering op DNS-niveau gebruikt, moet u deze uitschakelen of de advertentieservers van Hulu op de witte lijst zetten. Als u niet zeker weet wat dat betekent, heeft u waarschijnlijk geen adblocker op DNS-niveau en hoeft u zich geen zorgen te maken over deze stap. Als iemand anders in uw huis of kantoor toegang heeft tot uw router en netwerkhardware, kunt u hen vragen of ze een adblocker op DNS-niveau hebben geïnstalleerd en hen vertellen over het probleem dat u ondervindt.

 8. Wis je cache. Als er corrupte gegevens op uw apparaat zijn opgeslagen, kan dit dit soort problemen veroorzaken. Om je cache op een Roku te wissen, druk je op de Thuis op uw afstandsbediening om terug te keren naar het startscherm en druk vervolgens op Thuis vijf keer, Omhoog eenmaal, Terugspoelen twee keer dan Snel vooruit tweemaal. Je Roku zal zijn cache wissen en binnen ongeveer 30 seconden opnieuw opstarten.

 9. Pas uw Roku-bitrate-overschrijving aan. Dit is een geavanceerde instelling die je normaal gesproken niet nodig hebt, maar als je deze aanpast, kan de PLRUNK15-fout worden verholpen. Om de bitrate-override van je Roku aan te passen, druk je op Thuis om er zeker van te zijn dat u op het startscherm bent, druk dan op Thuis vijf keer, Terugspoelen drie keer, dan Snel vooruit tweemaal. Selecteer in het menu Bitrate Overrite: Handleiding > OK > 7,5 Mbpsen druk vervolgens op Rug.

Wat als Hulu nog steeds niet werkt?

Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt doorlopen en Hulu nog steeds niet goed werkt, neem dan contact op met Hulu-ondersteuning om hen op de hoogte te stellen van het probleem. Vertel hen dat je je netwerkhardware en Roku al opnieuw hebt opgestart, hebt gecontroleerd op Hulu-app-updates en je Roku-cache hebt gewist. Ze zullen waarschijnlijk geen onmiddellijke oplossing kunnen bieden, maar informatie over uw ervaring met het probleem kan hen helpen de bug op te sporen en in de toekomst een oplossing te bieden.