Skip to content

Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren?

25 de juni de 2021
recalibrateiphone 399e905de26b45f78c93903566fee776

Wat te weten

 • De kalibratietool van de iPhone (iOS 14.5 en hoger) wordt automatisch uitgevoerd, maar u kunt de status ervan controleren in Instellingen > Accu > Batterijstatus.
 • U kunt oudere iPhones opnieuw kalibreren door de batterij leeg te maken, volledig op te laden en de telefoon onmiddellijk opnieuw op te starten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de iPhone-batterij opnieuw kunt kalibreren met de batterij-herkalibratietool van Apple. Het verklaart ook de oude stijl van batterijkalibratie.

Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren?

Apple heeft naast iOS 14.5 een batterijkalibratietool uitgebracht die je kunt gebruiken om je batterij opnieuw te kalibreren. Als u geen iOS 14.5 of nieuwer hebt, moet u uw besturingssysteem bijwerken voordat u deze tool gebruikt. Als uw telefoon volledig is bijgewerkt en de functie voor het opnieuw kalibreren van de batterij heeft, wordt deze automatisch uitgevoerd en wordt de levensduur van uw batterij in de loop van de tijd verbeterd. U kunt de voortgang op elk moment controleren in het gedeelte over de batterijstatus van uw iPhone-instellingen. Hier leest u hoe u de iPhone-tool voor herkalibratie van de batterij gebruikt:

 1. Tik in het startscherm op Instellingen.

 2. In het instellingenmenu, naar beneden scrollen.

 3. Kraan Accu.

 4. Kraan Batterijstatus.

 5. Zoeken Belangrijk batterijbericht bovenaan het scherm voor informatie over het herkalibratieproces van de batterij op uw telefoon.

  Informatie over de batterijstatus op iOS 14.5.

  Als je geen bericht ziet, kom dan later terug om het te controleren. Het kalibratieproces is automatisch en het kan even duren.

Hoe werkt de herkalibratie van de iPhone-batterij?

De tool voor batterijkalibratie die is geïntroduceerd met iOS 14.5 kalibreert uw batterij automatisch, dus u hoeft de functie niet in te schakelen. De kalibratie kan weken duren en zelfs dan is het een continu proces. Als je geen bericht ziet over de status van je herkalibratie, kom dan later terug. Terwijl het uw batterij opnieuw kalibreert, ziet u uw maximale capaciteit en piekprestatievermogen veranderen om de werkelijke status van uw batterij weer te geven.

Hoe oudere iPhone-batterijen te kalibreren

De iPhone-batterijkalibratietool is niet voor alle iPhones beschikbaar, maar een ander iPhone-kalibratieproces bestaat al veel langer. Voor dit proces moet u de batterij volledig leegmaken, wat schadelijk kan zijn voor lithium-ionbatterijen zoals die in iPhones. Met dat in gedachten, zou u dit kalibratieproces alleen moeten gebruiken als uw batterijduur al laag is, en u zou het slechts af en toe moeten doen. Als u uw batterij slechts om de paar maanden kalibreert of wanneer uw telefoon deze nodig heeft, moeten de voordelen die u van kalibratie ziet, opwegen tegen de mogelijke schade die wordt veroorzaakt door de batterij volledig te laten leeglopen. Gebruik dit proces niet als uw telefoon een automatische kalibratietool heeft. Laat de kalibratietool zijn werk doen, ook al lijkt het traag. Ga als volgt te werk om een ​​oudere iPhone-batterij te kalibreren:

 1. Gebruik uw telefoon totdat deze wordt uitgeschakeld omdat de batterij bijna leeg is.

 2. Raak de telefoon niet aan wanneer deze is uitgeschakeld. Laat het minstens drie uur met rust, of ’s nachts indien mogelijk.

 3. Sluit je telefoon aan met de originele kabel en oplader of een kabel en oplader die door Apple zijn gecertificeerd.

 4. Wacht tot de telefoon is ingeschakeld.

 5. Zet de telefoon weer uit.

 6. Laat je telefoon aangesloten totdat deze volledig is opgeladen.

 7. Zet de telefoon aan.

 8. Wacht tot de iPhone is opgestart en voer vervolgens een herstart uit.