Skip to content

Hoe de rijmodus op de iPhone uit te schakelen

19 de augustus de 2021
GettyImages 186421389 45b57fe4ae314c2db6f2f5b3f349bd09

Afgeleid rijden kan ernstige en soms dodelijke ongevallen veroorzaken, waardoor het belangrijker dan ooit is om gefocust te blijven en uw ogen op de weg te houden in plaats van een niet-dringende oproep te beantwoorden of een sms-bericht te lezen. De functie ‘Niet storen tijdens het rijden’ van de iPhone helpt je daarbij, door meldingen met lage prioriteit uit te schakelen die je kunt bekijken of waarop je kunt reageren zodra je hebt geparkeerd. Hoewel deze rijmodus veiligheidsvoordelen biedt, wilt u deze misschien uitschakelen en uw eigen beslissingen nemen over wanneer u wel of niet naar uw iPhone kijkt. Volg de onderstaande instructies om de rijmodus uit te schakelen. Deze functie is alleen beschikbaar op iPhones met iOS 11 of hoger.

Wat is Niet storen tijdens het rijden?

Standaard schakelt de functie Niet storen tijdens het rijden sommige functionaliteit uit, terwijl bepaalde meldingen en oproepen nog steeds kunnen doorgaan. Bij de hieronder beschreven functionaliteit wordt ervan uitgegaan dat u geen wijzigingen heeft aangebracht aan deze individuele instellingen. Als dit het geval is, kan uw ervaring met de rijmodus verschillen.

 • Alarmen, timers en noodwaarschuwingen werken nog steeds zoals gewoonlijk, zelfs als de rijmodus actief is.
 • Wanneer een sms-bericht binnenkomt, licht uw iPhone-scherm niet op en maakt uw apparaat geen geluid. Een automatisch antwoord gaat naar de ontvanger om hem te laten weten dat je op dit moment aan het rijden bent. Op dat moment kunnen ze ervoor kiezen om ‘Urgent’ te typen, waardoor de rijmodus wordt omzeild en zowel een hoorbare als zichtbare melding wordt afgedwongen.
 • Als uw iPhone is verbonden met de Bluetooth van uw auto, worden alle inkomende telefoongesprekken toegestaan. Als dit echter niet het geval is, gebruikt de rijmodus uw standaard Niet storen-instellingen. U kunt ervoor kiezen om oproepen toe te staan ​​van die contacten die zijn aangewezen als favorieten, of van iedereen die back-to-back-oproepen plaatst. U kunt deze voorkeuren configureren in de Instellingen app.

Omdat de modus Niet storen tijdens het rijden kan detecteren wanneer u in beweging bent, wordt deze af en toe ook geactiveerd op iPhones voor passagiers. Als u de passagier bent, tikt u op de Ik ben niet aan het rijden knop als dit gebeurt.

Hoe de rijmodus uit te schakelen

‘Niet storen tijdens het rijden’ wordt automatisch geactiveerd wanneer je iPhone detecteert dat je aan het rijden bent. Je kunt het ook handmatig in- of uitschakelen via het iOS Control Center. Eerst moet je het echter aan de opties toevoegen. Dit is wat u moet doen:

 1. Open Instellingen op je iPhone.

 2. Selecteer Controle Centrum.

 3. Kraan Besturing aanpassen.

 4. Onder Meer bedieningselementen, druk op plusteken naast Niet storen tijdens het rijden. Als het pictogram al verschijnt onder de Erbij betrekken kop bovenaan het scherm, is de functie al actief.

 5. Keer terug naar het startscherm. Veeg op een iPhone X of nieuwer omlaag vanuit de rechterbovenhoek van uw iPhone-scherm om het Control Center te openen. Veeg op een iPhone 8 of eerder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

 6. Druk op auto pictogram om Niet storen tijdens het rijden in of uit te schakelen.

  iPhone-schermen die laten zien hoe u 'Niet storen tijdens het rijden' kunt uitschakelen