Skip to content

Hoe Discovery Plus-foutcode 504 op te lossen?

11 de juli de 2021
how to fix discovery plus code error code 504 5115596 d076f4d64c304166bd272c2f6cfe84fb

Als u Discovery Plus probeert te kijken en steeds een Error Code 504-bericht krijgt dat u ervan weerhoudt inhoud te streamen, kan het niet erg duidelijk zijn waarom dit gebeurt. Om hulp te krijgen bij het oplossen van foutcode 504, moet u eerst het probleem identificeren. Hier leest u hoe u Discovery Plus weer aan het werk kunt krijgen en hoe u Discovery Plus-foutcode 504 kunt oplossen.

Wat veroorzaakt Discovery Plus-foutcode 504?

Geen enkel probleem verklaart de foutmelding. Mogelijk ziet u ook de foutcode: Fallback on Discovery Plus, die er nog verwarrender uitziet. Foutcode 504 is niet exclusief voor Discovery Plus. Het geeft een Gateway Timeout-fout aan, wat betekent dat er een probleem is met de verbinding tussen u en de server, in dit geval Discovery Plus. Daarom zijn er meestal een paar verschillende redenen waarom het verschijnt. Hier volgt een korte blik op de belangrijkste dingen die kunnen gebeuren:

 • Je internetverbinding is instabiel. Als uw internetverbinding niet werkt of onbetrouwbaar is, kunt u deze foutmelding krijgen om een ​​probleem met de servers aan te geven.
 • De Discovery Plus-servers zijn uit de lucht. Als de servers van de service op dit moment niet beschikbaar zijn, ontvangt u deze foutmelding om aan te geven dat er een probleem is met de communicatie.

Problemen oplossen wanneer Discovery Plus foutcode 504 weergeeft

Als je Discovery Plus niet kunt kijken vanwege foutcode 504, probeer dan deze tips voor probleemoplossing om weer aan de slag te gaan. Er zijn veel verschillende manieren om Discovery Plus te bekijken, dus deze tips hebben betrekking op allemaal. Als de stap geen betrekking heeft op uw specifieke probleem, slaat u deze over en gaat u verder met de volgende.

 1. Wacht het af. Het is een vervelende optie, maar het is de moeite waard om geduldig te zijn met foutcode 504, omdat de kans groot is dat het zichzelf oplost.

 2. Controleer of Discovery Plus niet beschikbaar is voor jou of voor iedereen. Als het voor iedereen slecht is, kun je niets doen. Als het echter alleen voor u uitvalt, kunt u doorgaan met het oplossen van problemen.

 3. Probeer de service opnieuw door de webbrowser te vernieuwen. Dit kan soms een tijdelijk probleem met foutcode 504 oplossen.

 4. Wis uw browsercache. Als je via je browser kijkt, probeer dan je cache te wissen of een andere webbrowser te gebruiken.

 5. Sluit de Discovery Plus-app volledig en open deze opnieuw. Als je de Discovery Plus-app gebruikt, probeer dan de Discovery Plus-app volledig te sluiten en opnieuw te starten. Dit kan helpen. Het sluiten van een iPhone-app en het sluiten van een Android-app omvat iets andere stappen.

 6. Meld u af en weer terug bij Discovery Plus. Probeer uit te loggen bij Discovery Plus en weer in te loggen om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

 7. Start uw router opnieuw op. Tijdelijke problemen met uw modem of router kunnen foutcode 504 veroorzaken. Start uw apparaten opnieuw op om dit te bevestigen. Test uw internetverbinding om er zeker van te zijn dat u nog steeds verbinding kunt maken met internet. Als je problemen hebt met de internetverbinding, ga dan verder met het oplossen van problemen met je thuisnetwerkrouter.

 8. Start uw streamingapparaat opnieuw op. Als u een streamingapparaat gebruikt, zijn er verschillende manieren om deze opnieuw in te stellen. Hier leest u hoe u een Fire Stick reset en hoe u een Roku-box reset en een Apple TV opnieuw opstart.

 9. Controleer uw proxyserverinstellingen. Als je een proxy hebt ingesteld, controleer dan of deze correct en nauwkeurig zijn. De meeste gebruikers hebben geen proxy-instellingen, dus u kunt deze stap veilig overslaan als de uwe leeg is.

 10. Schakel uw VPN en adblocker uit. Beide services kunnen voorkomen dat Discovery Plus en andere streamingdiensten correct worden geladen.

 11. Probeer een andere DNS-server. Dit is een geavanceerde stap die alleen het beste is als u er zeker van bent om dit te doen, maar probeer verschillende DNS-instellingen te gebruiken, aangezien foutcode 504 te wijten kan zijn aan een DNS-probleem in plaats van iets te maken met uw installatie of Discovery Plus zelf.

 12. Neem contact op met de klantenservice. Als geen van deze oplossingen heeft gewerkt en u blijft foutcode 504 krijgen, neem dan contact op met de klantenservice van Discovery Plus. Zorg ervoor dat u hen informatie geeft over wat u probeerde te bekijken, het apparaat dat u gebruikt en de versie van de app die u momenteel gebruikt.