Skip to content

Hoe Google Assistent op iPhone te gebruiken

4 de december de 2022
Hero GoogleAssistantOniPhone ee4de97881d3432f91911a1f951749c8

Wat te weten

 • Download en installeer Google Assistent vanuit de App Store. Volg de aanwijzingen om de app te configureren en aan te passen.
 • Om ‘Hey Siri, Hey Google’ in te schakelen, open je de Shortcuts-app en tik je op Toevoegen (plusteken) > Actie toevoegen zoek vervolgens naar en tik op Assistent.
 • Tik vervolgens op Hé Google en voeg de snelkoppeling Hey Google toe. Je kunt ‘Hey Siri, Hey Google’ zeggen om met Assistent te communiceren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Assistent bovenop Siri aan uw iPhone kunt toevoegen, zodat u toegang krijgt tot Google Assistent door te zeggen: “Hey Siri, Hey Google.” De instructies in dit artikel werken voor iOS 12 en hoger.

Installeer en stel de Google Assistent-app in

Voordat we erin duiken, moet u controleren of Siri is ingeschakeld op uw telefoon. In de meeste gevallen is Siri standaard ingeschakeld, maar als u het moet inschakelen, opent u Instellingen > Siri & Zoeken en schakel vervolgens de in Luister naar “Hey Siri” schuifregelaar.

 1. Open de App Store op je iPhone en zoek naar Google Assistenten tik vervolgens op Krijgen > Installeren. Voer uw Apple ID in als daarom wordt gevraagd.

 2. Open de Google Assistent app en log in of ga verder met een Google-account. Je ziet een bericht dat Google Partners samenwerkt met je Assistent. Tik Doorgaan.

 3. Je ziet een verzoek om de Assistent toe te staan ​​je meldingen te sturen. Kies een van beide Toestaan of Niet toestaan.

  Google-assistent-app met doorgaan als, doorgaan en toestaan ​​gemarkeerd

  Zorg ervoor dat u de Google Assistent toegang geeft tot uw microfoon wanneer daarom wordt gevraagd, zodat het systeem uw gesproken verzoeken kan herkennen.

 4. Tik op de startpagina van de app op uw profielfoto of pictogram om aanvullende instellingen te configureren. Tik bijvoorbeeld op Jij tik op om persoonlijke informatie aan te passen Apparaten om apparaten te beheren of toe te voegen, en tik op Assistent-stem een stem kiezen.

  Google Assistent-app met profielfoto en aanvullende instellingen gemarkeerd

Schakel ‘Hey Siri, Hey Google’ in

Schakel vervolgens een Siri-snelkoppeling in waarmee u de Google Assistent-app met die zin kunt openen.

 1. Open de Shortcuts-app op je iPhone en tik op de plusteken (+).

 2. Tik Actie toevoegen.

 3. Zoeken naar Assistenten tik vervolgens op Assistent onder Apps.

  Een snelkoppeling toevoegen met "Actie toevoegen" en "Assistent" gemarkeerd

 4. Tik Hé Google.

 5. Schakel in Weergeven wanneer uitgevoerd en tik vervolgens op Volgende.

 6. Type Hé Google als de naam van uw snelkoppeling en tik op Gedaan.

  Nieuwe snelkoppeling een naam geven Hey Google

 7. Je nieuwe Hey Google-snelkoppeling verschijnt nu op je snelkoppelingsscherm. Om het te gebruiken, zegt u: “Hé Siri,” gevolgd door “Hé Google.” Je ziet een bericht dat zegt: “Wat wil je Google vragen?” De Google Assistent-app wordt gestart met het antwoord op je vraag.

  Het snelkoppelingsscherm met

Wat u kunt vragen Google Assistent op iPhone

Tik in de Google Assistent-app op de microfoon icoon om met de app te praten of tik op toetsenbord icoon en typ uw vraag. Wanneer je de app start met een gesproken opdracht “Hey Siri, Key Google”, luistert de Assistent standaard naar je verzoek. Tik rechtsonder op de kompas pictogram om mogelijke Google Assistent-acties te bekijken en te doorzoeken. Of vraag Assistent: “Wat kan Google Assistent doen?”

Google Assistent-app met de microfoon, het kompas en

Laat de Google Assistent je telefoon vinden

Met name kan Google Assistant u helpen uw verloren iPhone te vinden. Zeg ‘Hey Google, zoek mijn telefoon’ tegen een apparaat met Google Home, zoals een smartdisplay of Nest smartspeaker. Je iPhone laat een aangepast geluid horen, zelfs als hij in de stille modus staat. Om deze mogelijkheid in te schakelen, moet je naar de Google Home-app gaan en ervoor kiezen om meldingen te accepteren.

Routines configureren

Google Assistant werkt ook met alle Google Home-apparaten die je hebt geconfigureerd. Bedien vanuit de Assistent-app specifieke apparaten of configureer routines om meerdere acties tegelijk te activeren met één enkele opdracht. Configureer bijvoorbeeld een zonsopgang- of zonsondergangroutine voor uw Google Home-apparaten, zoals het aanzetten van de lichten in uw woonkamer bij zonsondergang.

 1. Open de Google Assistent-app en tik op je profielfoto of pictogram.

 2. Tik Routines > Nieuw.

  Google Assistent-app met Routines en Nieuw gemarkeerd

 3. Tik Voorgerecht toevoegenen tik vervolgens op zonsopgang zonsondergang. Pas vanaf daar uw tijden en acties aan.

  Routine voor het maken van een assistent-app met Starter toevoegen en Zonsopgang/Zonsondergang gemarkeerd

Meer Google Assistent-mogelijkheden

Open andere Google-apps, zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps, vanuit Google Assistent (als u deze apps op uw iPhone heeft). Vraag de Assistent om het laatste nieuws of weerbericht uit te spreken, basisberekeningen uit te voeren of muziek af te spelen. Natuurlijk blinkt Google Assistant uit in het uitvoeren van spraakgestuurde Google-zoekopdrachten. Dus sportuitslagen, recepten, restaurants in de buurt, winkels of elke zoekopdracht die u normaal typt, kunnen in plaats daarvan worden doorzocht met een gesproken verzoek.

FAQ

 • Hoe schakel ik Google Assistent uit op mijn iPhone?

  U kunt de Google Assistent uitschakelen door de microfoontoegang van de app te verwijderen via de instellingen van uw iPhone of door de Google Assistent-app te verwijderen.

 • Hoe verwijder ik mijn Google Assistent-activiteit met mijn iPhone?

  Log in op uw Google Assistent-activiteitspagina en selecteer vervolgens de drie puntjes icoon in de rechterbovenhoek > Verwijder activiteit door > Altijd > Verwijderendan Verwijderen nogmaals om te bevestigen. Hiermee wordt al je Google Assistent-activiteit van al je apparaten verwijderd, hoewel Google opmerkt dat het een dag duurt voordat je de effecten op die andere apparaten ziet.

 • Hoe verander ik mijn Google Assistent-stem op iPhone?

  Selecteer in de Google Assistent-app je profielafbeelding in de rechterbovenhoek > Assistent stemen kies vervolgens de stem die je wilt gebruiken.