Skip to content

Hoe het te repareren als een MacBook Pro-toetsenbord niet werkt

20 de juni de 2021
macbookkeyboarddoesntwork bce5ae119176465f8a1353121aa8ffa9

Wanneer een MacBook Pro-toetsenbord niet meer werkt, kan het zijn dat geen van de toetsen werkt, of dat sommige toetsen werken. Als de Touch Bar niet werkt, is dit vrijwel zeker een softwareprobleem. Om uw toetsenbord weer aan het werk te krijgen, moet u oplossingen proberen, zoals het opschonen, controleren op updates en het verwijderen van mogelijke probleem-apps. De meeste van deze oplossingen werken ook voor MacBook Air-toetsenborden. Voor sommige van deze oplossingen is een werkend toetsenbord vereist. Overweeg om een ​​extra toetsenbord aan te schaffen. Als je een toetsenbord aansluit en het werkt ook niet, dan kan het zijn dat je Mac professionele reparaties nodig heeft.

Wat zorgt ervoor dat een MacBook Pro-toetsenbord niet meer werkt?

De meest voorkomende oorzaken voor het niet meer werken van een MacBook-toetsenbord zijn stof en andere verontreinigingen. Als je een nieuwere MacBook hebt met toetsen die het kenmerkende vlindertoetsenbordmechanisme van Apple gebruiken, kan zelfs de kleinste hoeveelheid stofvervuiling problemen veroorzaken. Andere verontreinigingen, zoals voedsel en verschillende vloeistoffen, kunnen er ook voor zorgen dat een Mac-toetsenbord niet werkt. De vlindertoetsenborden van Apple waren zo’n probleem; Apple moest een Keyboard Service Program uitgeven voor de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een ​​MacBook-toetsenbord niet meer werkt:

 • Stof en andere verontreinigingen
 • Onjuiste software-instellingen
 • Problematische apps
 • Bugs en storingen
 • Gebroken hardware

Een MacBook Pro-toetsenbord repareren dat niet meer werkte

Als uw toetsenbord niet meer werkt, is de eerste stap om het te proberen schoon te maken. Als dat niet werkt, moet u een reservetoetsenbord aansluiten en een handvol andere oplossingen proberen. In het ergste geval moet u contact opnemen met Apple voor professionele hulp. Probeer zelf geen geavanceerde reparaties of demontage uit, aangezien Apple sommige van deze problemen gratis oplost. Ga als volgt te werk om een ​​MacBook Pro-toetsenbord te repareren dat niet meer werkt:

 1. Maak je toetsenbord schoon. Stof en ander vuil zijn de meest voorkomende oorzaak van defecte MacBook-toetsenborden, dus begin met het zo goed mogelijk schoonmaken. Dit is de aanbevolen procedure van Apple:

  1. Houd je MacBook zo vast dat de basis in een hoek van 75 graden staat met de vloer of tafel.
  2. Gebruik perslucht met een rietje om de perslucht te geleiden en blaas tussen de toetsen in een patroon van links naar rechts en van boven naar beneden.
  3. Draai je MacBook zodat de rechterkant naar beneden wijst en nog steeds in een hoek van ongeveer 75 graden staat.
  4. Herhaal hetzelfde blaaspatroon van links naar rechts en van boven naar beneden dat u eerder gebruikte.
  5. Draai de MacBook opnieuw, zodat de linkerkant naar beneden wijst en nog steeds in een hoek van 75 graden staat.
  6. Herhaal hetzelfde blaaspatroon dat je eerder gebruikte.

  Als u op dit moment zichtbaar vuil op het toetsenbord ziet, gebruik dan een stofzuiger met een opzetstuk met zachte haren om het schoonmaken af ​​te ronden.

 2. Sluit uw MacBook aan. Als uw batterij bijna leeg is, werkt het toetsenbord mogelijk niet en ziet u mogelijk geen waarschuwing voor een bijna lege batterij. Probeer de MacBook aan te sluiten, laat hem opladen en controleer of het toetsenbord werkt.

 3. Controleer op updates. Sluit een USB- of draadloos toetsenbord aan en voer de standaardprocedure uit voor het controleren op updates. Als uw MacBook updates van stuurprogramma’s of besturingssystemen nodig heeft, werk deze dan bij en kijk of het toetsenbord werkt.

 4. Verwijder recente apps. Als je een of meer apps hebt geïnstalleerd vlak voordat dit probleem begon, kan dit een conflict veroorzaken. Verwijder alle apps die u onlangs hebt geïnstalleerd, start uw MacBook opnieuw op en controleer of uw toetsenbord werkt.

 5. Start de Touch Bar opnieuw. Als de Touch Bar het deel van uw MacBook Pro-toetsenbord is dat niet werkt, kunt u meestal de Terminal gebruiken om het weer aan het werk te krijgen. Zo werkt dat:

  1. Type terminal in Spotlight, of open het via Vinder > Toepassingen > Gereedschap.
  2. Typ met de Terminal open sudo pkill TouchBarServer; en druk op binnenkomen.
  3. Type sudo killall “ControlStrip”; en druk op binnenkomen.
  4. Voer uw wachtwoord in en druk op binnenkomen.
  5. De Touch Bar wordt afgesloten en opnieuw opgestart.
 6. Schakel Slow Keys uit. Als deze functie is ingeschakeld, moet u elke toets langer dan normaal ingedrukt houden voordat deze wordt geregistreerd. Daardoor kan het lijken alsof het toetsenbord helemaal niet werkt als je elke toets maar een korte tijd indrukt. U kunt het als volgt uitschakelen:

  1. Open de Apple-menu.
  2. Navigeren naar Systeem voorkeuren > Toegankelijkheid > Toetsenbord > Hardware.
  3. Zorg ervoor dat Langzame toetsen is niet aan.
 7. Schakel muistoetsen uit. Deze instelling kan problemen veroorzaken als deze per ongeluk wordt ingeschakeld. Om het uit te schakelen:

  1. Open de Apple-menu.
  2. Navigeren naar Systeem voorkeuren > Toegankelijkheid > Aanwijzerbesturing > Alternatieve controlemethoden.
  3. Zorg ervoor dat Muistoetsen is niet aan.
 8. Controleer de instelling van uw toetsenbordindeling. Als je de verkeerde toetsenbordindeling hebt ingesteld, werken je toetsen niet zoals verwacht. Ga als volgt te werk:

  1. Open de Apple-menu.
  2. Navigeren naar Systeem voorkeuren > Toetsenbord > Invoerbronnen.
  3. Selecteer Toon invoermenu in menubalk.
  4. Open de Invoermenuen selecteer de juiste toetsenbordindeling voor uw regio en taal.
 9. Reset uw systeembeheercontroller. Als er een probleem is met de System Management Controller (SMC) van uw MacBook, kan dit tot uiting komen in het feit dat het toetsenbord niet correct werkt. Het resetten van de SMC lost het probleem meestal op.

Wat als uw MacBook-toetsenbord nog steeds niet werkt?

Als je toetsenbord nog steeds niet werkt nadat je al deze oplossingen hebt geprobeerd, of als het alleen bepaalde toetsen zijn die niet werken, moet je professionele hulp van Apple zoeken. Apple kan enkele toetsenbordproblemen gratis oplossen vanwege defecten in de vlinderschakelaarmechanismen, maar de klantenondersteuning kan u vertellen of uw MacBook gedekt is. Zorg ervoor dat u een back-up van de gegevens op uw Mac maakt voordat u uw MacBook inlevert voor onderhoud.