Skip to content

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-batterij snel leeg raakt

17 de juli de 2021
GettyImages 1145030948 6689ed8656094864989be63f30b6cdea

Het is niet ongebruikelijk dat een iPhone-batterij sneller leegloopt dan zou moeten. Dit probleem heeft verschillende mogelijke oorzaken, elk met een bijbehorende oplossing. Of het nu gaat om een ​​slechte batterij, een probleem met een app of een nieuwe iOS-update, deze handleiding biedt instructies voor het oplossen van het probleem. Volg deze stappen in volgorde om te leren hoe u problemen kunt oplossen met een iPhone-batterij die snel leegloopt.

Oorzaken van het snel leeglopen van uw iPhone-batterij

Sinds Apple iOS 13 heeft uitgerold, hebben veel iPhone-bezitters problemen gemeld met het leeglopen van de batterij. Veel gebruikers hebben ervaren dat de batterij binnen een paar uur van volledig opgeladen naar 20% ging. Er zijn ook meldingen geweest dat iPhones gemakkelijk oververhit raken en spontaan opnieuw opstarten, zelfs als de telefoon niet in gebruik is.

Hoe iPhone-batterijafvoer te repareren

Als de batterij van uw iPhone snel leeg raakt, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen. De meeste zijn snelle, gemakkelijke manieren om het probleem op te lossen en de levensduur van de batterij te verlengen.

  1. Sluit defecte apps. Een defecte app kan stroom van een iPhone aftappen. Over het algemeen verbetert het afsluiten van een app op een iPhone de levensduur van de batterij op een iPhone niet. Als er echter iets mis is met de app, kan dit een probleem veroorzaken. U kunt zien of een app te veel batterijlading gebruikt door naar . te gaan Instellingen > Accuen kijk vervolgens naar de geopende apps die de batterij gebruiken. Zoek naar iets dat veel stroom verbruikt en sluit de app indien nodig.

  2. Maak verbinding met wifi of schakel wifi uit. U bevindt zich mogelijk buiten het bereik van een wifi- of mobiel netwerk, dus de telefoon staat constant in de zoekmodus. Als uw iPhone geen verbinding kan maken met wifi of geen service van uw mobiele provider heeft, blijft hij zoeken naar een netwerk om verbinding mee te maken, waardoor de batterij leeg raakt. Schakel wifi uit en voorkom dat het automatisch verbinding maakt, of zet de telefoon in de vliegtuigmodus om de afvoer te verminderen.

  3. Pas de helderheid aan. De helderheid waarmee een iPhone wordt weergegeven, kan van invloed zijn op de levensduur van de batterij, omdat er meer stroom nodig is om meer licht te genereren. Schakel automatische helderheid uit en stel vervolgens de helderheid van het scherm in op een dimmerinstelling of schakel de donkere modus in. Het verandert het kleurenthema op het apparaat in donkerdere kleuren die minder batterijvermogen nodig hebben.

  4. Leg de iPhone met de voorkant naar beneden wanneer u meldingen ontvangt. Telkens wanneer u een melding op uw iPhone ontvangt, licht het scherm van de telefoon op. Hoe meer meldingen je ontvangt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Als u de iPhone echter met de voorkant naar beneden laat liggen, kan dit helpen voorkomen dat de batterij leeg raakt. De iPhone ontvangt nog steeds meldingen, maar het scherm licht niet op. Als u niet elke melding controleert die u ontvangt, kunt u voorkomen dat de batterij van de iPhone te snel leegloopt.

  5. Zet push-mail op de iPhone uit. Als Push is ingeschakeld voor de e-mailinstellingen van de iPhone, controleert het apparaat voortdurend de e-mailservers om te zien of er nieuwe communicatie is, waarbij stroom wordt verbruikt. Push Mail onderhoudt een constante verbinding die op zoek is naar nieuwe e-mails en deze vervolgens zo snel mogelijk naar uw iPhone pusht. Door de Push Mail-instellingen te wijzigen in: Elke 15 minuten, kunt u op de hoogte blijven zonder dat de batterij van de iPhone te snel leegloopt.

  6. Schakel Raise to Wake uit. Een van de functies die iPhones automatisch gebruiken, is de Raise to Wake-functie, die het iPhone-scherm aanzet telkens wanneer het wordt opgepakt of verplaatst. Dit bespaart u misschien het gedoe om elke keer op de aan / uit-knop te moeten drukken als u het scherm wilt bekijken, maar het zorgt ervoor dat de batterij leeg raakt telkens wanneer de telefoon wordt verplaatst. Ga naar Instellingen > Display en helderheiden schakel vervolgens de Opstaan ​​om wakker te worden uitschakelen (grijs). Als u Raise to Wake uitschakelt, wordt de algehele levensduur van de batterij van de iPhone verbeterd.

  7. Configureer widgets en meldingen. De Vandaagweergave geeft u de datum en de huidige tijd van vandaag, maar de belangrijkste functie is om widgets te plaatsen waarmee u toegang hebt tot uw favoriete apps. Elk van die widgets vereist echter batterijvermogen om een ​​verbinding te onderhouden en gegevens relevant te houden. Door het aantal widgets te verminderen, wordt voorkomen dat de batterij van de iPhone te snel leegloopt.