Skip to content

Hoe iCloud op iPhone uit te schakelen

30 de juli de 2021
GettyImages 187598420 5c0d41264cedfd00013cbc25 b802e322c4b9498b822125bc10c6292f

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > uw naam > Afmelden, voer vervolgens uw Apple ID in en tik op Uitschakelen om Zoek mijn iPhone uit te schakelen.
 • Kies vervolgens van welke gegevens u een kopie wilt bewaren en tik vervolgens op Afmelden tweemaal.
 • Ga op oudere iPhones naar Instellingen > iCloud > Afmelden > Verwijderen van mijn iPhone, kies welke gegevens je wilt bewaren en tik vervolgens op Uitschakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iCloud op uw iPhone uitschakelt. De instructies zijn van toepassing op alle iOS-apparaten.

Hoe iCloud op iPhone uit te schakelen

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10.3 of hoger:

 1. Druk op Instellingen app om het te openen.

 2. Tik op je naam bovenaan de Instellingen scherm.

 3. Scroll naar de onderkant van het scherm. Kraan Afmelden.

 4. Voer uw Apple ID in wanneer daarom wordt gevraagd en tik vervolgens op Uitschakelen. Hiermee wordt Zoek mijn iPhone uitgeschakeld, wat u moet doen voordat u iCloud uitschakelt.

 5. Kies vervolgens van welke gegevens u een kopie op deze iPhone wilt bewaren. Verplaats de schuifregelaar naar aan/groen voor Kalenders, Contacten, Sleutelhanger, Safari, en/of Aandelen.

 6. Tik hierna op Afmelden in de rechterbovenhoek.

 7. Kraan Afmelden nog een keer en je wordt eindelijk uitgelogd bij iCloud.

Onthoud dat als u zich afmeldt bij iCloud, u ook uitlogt bij Zoek mijn iPhone, FaceTime en iMessage. U kunt FaceTime en iMessage afzonderlijk inschakelen in die apps en een telefoonnummer gebruiken in plaats van uw iCloud-account. Zoek mijn iPhone vereist dat iCloud is ingeschakeld.

Hoe iCloud op iPhone op iOS 10.2 of eerder uit te schakelen

De stappen voor het uitschakelen van iCloud in iOS 10.2 of eerder zijn een beetje anders:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Kraan iCloud.

 3. Kraan Afmelden.

 4. Tik in de pop-up op Verwijderen van mijn iPhone.

 5. Kies de gegevens waarvan u een kopie op uw iPhone wilt bewaren.

 6. Voer uw Apple-ID als daarom gevraagd wordt.

 7. Kraan Uitschakelen om iCloud uit te schakelen.

Wat iCloud doet wanneer ingeschakeld

De basisfuncties van iCloud zijn bij de meeste mensen vrij goed bekend: het wordt gebruikt om gegevens gesynchroniseerd te houden op alle apparaten die op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd. Dat betekent dat als je een contactpersoon toevoegt, je agenda bijwerkt of een aantal andere dingen doet op je iPhone, die wijziging automatisch wordt toegepast op je andere iPhones, iPads, Macs en andere Apple-apparaten. Maar iCloud doet nog veel meer dan dat. U kunt het ook gebruiken om een ​​back-up te maken van gegevens van uw apparaten naar de cloud, om Zoek mijn iPhone te gebruiken om verloren of gestolen apparaten op te sporen, om foto’s te uploaden naar uw openbare fotostream en om uw Safari-gebruikersnamen en -wachtwoorden op verschillende apparaten te delen. dingen. Als u zich aanmeldt bij iCloud, wordt u ook aangemeld bij andere Apple-services en -functies, zoals FaceTime, iMessage, Game Center en Siri Shortcuts.

Waarom u iCloud misschien wilt uitschakelen

Dat klinkt allemaal als behoorlijk belangrijke functies om met je iPhone te gebruiken, toch? Dat zijn ze wel, maar misschien wilt u ze toch uitschakelen. U wilt bijvoorbeeld geen back-up van uw iPhone-gegevens naar iCloud maken of uw foto’s met de wereld delen. U wilt misschien ook voorkomen dat gegevens van uw iPhone naar andere apparaten worden gesynchroniseerd. We raden af ​​om iCloud uit te schakelen – het heeft te veel handige functies, vooral Zoek mijn iPhone – maar er zijn in sommige gevallen goede redenen om het te doen.

Individuele iCloud-functies op iPhone uitschakelen

Wat als u niet alle iCloud wilt uitschakelen, maar slechts een paar functies? U kunt dat ook doen door deze stappen te volgen:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Tik op iOS 10.3 of hoger op uw naam. Sla deze stap op iOS 10.2 of lager over.

 3. Kraan iCloud.

 4. Schakel op het scherm met alle iCloud-functies de functies uit die u niet wilt gebruiken door hun schuifregelaars naar off/white te verplaatsen.

 5. Voor sommige functies, zoals Foto’s, moet je op de menu’s tikken om de opties van een ander scherm weer te geven. Verplaats schuifregelaars daar naar uit / wit om ze ook uit te schakelen.