Skip to content

Hoe maak je een Animatie Flip Book

28 de juli de 2021
student flipping through book motion of turning pages 466924856 589a74ab3df78caebcb0eac7

U kunt een traditioneel handgetekend flipboek maken met een gewoon notitieboekje of een stapel opeenvolgende pagina’s. Het oefenen van flipbook-animatie is een uitstekende manier om je tekenvaardigheden aan te scherpen.

Wat heb je nodig om een ​​geanimeerd flipboek te maken?

Flipbooks werken het beste als ze klein maar dik zijn. Een dun flipbook geeft je geen goede grip op de pagina’s om ze goed te kunnen omslaan, en grote pagina’s zullen te langzaam bewegen omdat ze luchtweerstand ondervinden. U wilt een schetsboek in zakformaat hebben, ongeveer 3 “x 5” of zo. Voor het beste effect wil je iets met een flexibele bovenomslag, een stevige achterkant en pagina’s met een iets lichter gewicht, zodat je de ene door de volgende kunt zien (niets zo dun als overtrekpapier). U kunt het kopieerpapier ook gewoon aan één uiteinde samenbinden, op maat knippen en de uiteinden aan elkaar lijmen, knippen of nieten met een industriële nietmachine. U wilt meer pagina’s dan u eigenlijk voor uw flipbook-animatie wilt gebruiken.

Hoe maak je een animatie-flipbook

Zodra u over het benodigde materiaal beschikt, volgt u deze stappen om uw handgetekende flipbook te maken:

  1. Maak je eerste tekening onderaan de stapel. Flipbooks werken het beste als u ze van onder naar boven draait, waarbij u uw duim gebruikt om de pagina’s uit te waaieren, dus u wilt uw eerste frame onderaan beginnen en in omgekeerde volgorde werken. Uw eerste tekening zou het begin van uw animatiereeks moeten zijn.

  2. Laag de voorlaatste pagina over je eerste tekening. U wilt in uw tekening net genoeg afwijken om de beweging van één frame te demonstreren. Als je bijvoorbeeld een knipperende animatie aan het maken bent, wil je misschien het oog voor een derde gesloten houden. De timing hoeft niet perfect te zijn voor een flipbook, maar je zult merken dat hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. U kunt ook flipbooks maken door tijdverloopfoto’s te kopiëren. Als je gewoon wilt oefenen met het schatten van frames, gebruik dan stokfiguren in plaats van uitgebreide tekeningen te maken.

  3. Ga door met het in lagen aanbrengen en tekenen van pagina’s totdat je reeks is voltooid. Animeer de rest van uw reeks van begin tot eind, met de pagina’s in omgekeerde volgorde van onder naar boven.

  4. Sla de pagina’s om en bekijk je animatie. Bij grotere flipbooks kun je de pagina’s gewoon optillen en laten vallen. Met kleinere kun je ze tegen je handpalm steunen en je duim gebruiken om snel door de pagina’s te bladeren en je flipbook-animatie te bekijken.

Tips voor het animeren van een flipboek

Het doel van het flipbook is om elementaire animatievaardigheden en -principes te tonen. Flipbooks worden meestal niet getekend zoals de meeste animaties keyframes en tussenliggende elementen gebruiken, hoewel u kunt proberen om met vaste tussenpozen belangrijke tekeningen op verschillende pagina’s in te voeren. Het is het beste om met potlood te werken, zodat u kunt uitgommen. Probeer ook dichter bij de onderkant van de pagina te tekenen, in de ruimte die de onderste helft bedekt. Alles in de buurt van de bovenste helft of binding kan moeilijker te zien zijn tijdens het omdraaien.