Skip to content

Hoe maak je een klasvideo

5 de augustus de 2021
university 530640794 57bc4b405f9b58cdfd27211f

Het maken van een video van je colleges en opdrachten in de klas kan een effectieve manier zijn om studenten te bereiken die afwezig zijn of moeten nakijken. Klasvideo’s kunnen ook worden gebruikt voor archivering, portfolio’s of om een ​​educatieve videobibliotheek te creëren.

Wat is er nodig om een ​​geweldige video te maken

 1. Klasse video-opnameapparatuur
 2. Ten eerste heb je een manier nodig om je klas op te nemen. Een professionele videocamera is altijd het beste, omdat deze u de meeste controle geeft. Een consumentencamcorder of zelfs de camera die in uw telefoon is ingebouwd, zou in de meeste situaties echter prima moeten werken.
 3. Ook voor het opnemen van een klasvideo is een statief nodig. Het houdt de camera stabiel en stelt de operator in staat soepel in en uit te zoomen. Je kunt zelfs wegkomen door de camera op het statief te zetten, op record te drukken en weg te lopen. Zolang je een brede foto hebt of een presentator die niet veel beweegt, zou het goed moeten komen.
 4. Klas Video Audio
 5. Het opnemen van goede audio is cruciaal voor een klasvideo. De informatie van de leraar is immers het belangrijkste om te communiceren. Geef de leraar daarom, als je kunt, een microfoon. Een draagbare microfoon, zoals nieuwslezers gebruiken, zou werken, maar een draadloze lavaliere-microfoon zou het beste zijn.
 6. Als je geen microfoon voor de leraar hebt, zet je camera dan zo dicht mogelijk bij je. Je wilt absoluut niet filmen vanaf de achterkant van de kamer, waar alles ver weg en onduidelijk zou klinken.
 7. Als het belangrijk is om te horen wat de leerlingen zeggen, geef ze dan ook microfoons. Handmicrofoons werken goed omdat ze kunnen worden doorgegeven. Of je kunt een shotgun-microfoon op je camera gebruiken, zolang je hem maar gericht hebt op de studenten die aan het praten zijn.
 8. Je klasvideo verlichten
 9. Over het algemeen heb je bij een lesvideo te maken met beschikbare verlichting. Als het klaslokaal goed verlicht is, moet je helemaal klaar zijn.
 10. Het grootste probleem ontstaat als de presentator een projector gebruikt en het licht uit wil doen. Je zult niet goed kunnen belichten voor de presentator en de dia’s, dus je moet het een of het ander kiezen. Gewoonlijk moet u zich op de persoon concentreren en daarna digitale kopieën van de dia’s krijgen om toe te voegen tijdens het bewerken.
 11. Je lesvideo bewerken
 12. Klasvideo’s zijn meestal vrij eenvoudig te bewerken omdat ze niet hoeven te worden geknipt en opnieuw gerangschikt. U hoeft alleen het begin en het einde in te korten, titels toe te voegen en u bent klaar.
 13. Als je audio van de leerlingen gebruikt, zorg er dan voor dat je dit zo aanpast dat het overeenkomt met de audio van de docent.
 14. U kunt tijdens het bewerken ook dia’s en andere digitale bestanden toevoegen door een beeld-in-beeld-effect te gebruiken of de beelden volledig om te wisselen.
 15. Zelfs met een eenvoudig programma als iMovie kun je dit allemaal doen.
 16. Je klasvideo delen
 17. Tenzij het een korte les was, is je video waarschijnlijk lang.
 18. U kunt een lange video gemakkelijk op dvd delen, maar het is efficiënter om deze via internet te delen. De meeste YouTube-accounts hebben geen lengtelimiet, maar het uploaden van echt grote bestanden kan nog steeds problematisch zijn. Voor de beste resultaten comprimeert u uw video voordat u deze uploadt, zodat het een klein, maar nog steeds hoogwaardig bestand is.
 19. Als je nog steeds problemen hebt, probeer je video dan op te splitsen in afzonderlijke, kortere hoofdstukken die gemakkelijker te verwerken zijn.
 20. Je kunt je voltooide lesvideo delen op je schoolvlog of op een site zoals TeacherTube.