Skip to content

Hoe Netflix-foutcode UI3012 op te lossen?

24 de oktober de 2022
001 how to fix netflix error code ui3012 5200841 03d0d8f148014614b062cadca76de9a7

Netflix-foutcode UI3012 kan op elk moment verschijnen wanneer u verbinding probeert te maken met Netflix, inclusief het openen van de site of app of het bekijken van inhoud. Het verschijnt meestal op de website op een Mac of pc, maar je kunt het ook zien op een streamingapparaat (bijv. Apple TV) of de mobiele app. U ziet het foutnummer op het scherm samen met dit bericht:

Oeps, er ging iets mis…
Onverwachte fout
Er is een onverwachte fout opgetreden. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.

Waarom krijg ik Netflix-foutcode UI3012?

Als je foutcode UI3012 ziet, betekent dit dat Netflix een probleem heeft ondervonden met de netwerkverbinding. Dit probleem kan te wijten zijn aan een slechte signaalsterkte, interferentie, onjuiste instellingen of zelfs een slechte kabel.

Hoe los ik Netflix-foutcode UI3012 op?

Omdat code UI3012 verschillende oorzaken kan hebben, moet u mogelijk een paar oplossingen proberen om uw verbinding met Netflix te herstellen.

 1. Ververs de pagina. Het eerste en gemakkelijkste dat je kunt proberen, is wat Netflix voorstelt. Laad de pagina opnieuw en kijk of de foutcode opnieuw verschijnt.

 2. Schakel uw VPN uit. Een virtueel particulier netwerk kan de juiste overdracht van gegevens tussen uw computer en Netflix verstoren. Als je er een hebt, probeer het dan uit te schakelen om te zien of je verbinding verbetert.

 3. Controleer of Netflix niet beschikbaar is. Een van de redenen waarom u problemen zou kunnen hebben met Netflix, is dat hun hele systeem offline is. U kunt eenvoudig controleren of andere mensen storingen hebben gemeld. Als het een meer wijdverbreid probleem is, kun je alleen maar wachten tot Netflix weer online komt.

 4. Probeer een andere browser. Een ander snel ding om te proberen is het openen van Netflix in een ander programma. Mogelijk ziet u problemen die u nog nooit bent tegengekomen nadat Netflix wijzigingen heeft aangebracht op de website; deze updates zijn mogelijk niet onmiddellijk compatibel met uw gebruikelijke browser. Of probeer de Netflix-app op een streamingapparaat, telefoon of tablet (zorg ervoor dat de app de meest recente versie gebruikt).

 5. Maak verbinding met een ander netwerk. Als u zich op een openbaar netwerk bevindt, zoals op een school of bibliotheek, heeft de beheerder mogelijk streamingverbindingen geblokkeerd. In dit geval kunt u de fout waarschijnlijk pas oplossen als u ergens anders terecht kunt. Evenzo, als je Netflix kijkt op je telefoon terwijl je bent verbonden met je mobiele netwerk, probeer dan indien mogelijk verbinding te maken met wifi.

 6. Maak rechtstreeks verbinding met uw modem of router. Als je Netflix probeert te gebruiken op een computer of laptop die is verbonden met wifi, probeer dan een Ethernet-kabel van de router naar de computer. Bekabelde verbindingen zijn over het algemeen stabieler dan draadloze verbindingen, dus je hebt mogelijk meer succes met Netflix als je er een gebruikt. Als u al een bekabelde verbinding gebruikt, kunt u ook een andere kabel proberen voor het geval de eerste niet goed werkt.

 7. Verplaats uzelf of uw router. Als je deze foutmelding thuis krijgt, probeer dan dichter bij je router te gaan staan. Als dat niet werkt, scheidt u het van mogelijke storingsbronnen, zoals draadloze telefoons of magnetrons. U kunt ook proberen uw router hoger te plaatsen voor een betere ontvangst.

 8. Start uw netwerk opnieuw op. Het is mogelijk dat uw netwerk een herstart kan gebruiken om informatie zo efficiënt mogelijk te verwerken. Schakel hiervoor uw computer uit en koppel uw modem en router los. Laat alles minimaal 30 seconden uit en zet ze dan een voor een weer aan. Sluit eerst uw modem aan en wacht tot deze volledig is opgestart. Schakel vervolgens uw router in (indien van toepassing) en laat deze volledig opstarten. Schakel ten slotte uw computer weer in, maak indien nodig opnieuw verbinding met uw netwerk en probeer Netflix opnieuw.

 9. Reset netwerk instellingen. Als u verbinding kunt maken met andere websites, zou u geen reden moeten hebben om uw modem of router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Een minder destructieve optie die kan helpen, is uw netwerkinstellingen terug te zetten naar hun standaardwaarden. U doet dit proces door in te loggen op uw router of via instellingen op uw computer, en het zal dingen zoals opgeslagen wifi-netwerken en wachtwoorden, VPN-instellingen en Bluetooth-gegevens verwijderen. Als u een aangepaste DSN voor uw netwerk heeft ingesteld, kunt u ook proberen deze terug te zetten naar de standaardinstelling “Auto”.

Wat is Netflix-foutcode M7353 5101?

Terwijl UI3012 wijst op een algemene verbindingsfout, geeft Netflix-foutcode M7353 5101 een specifieker probleem aan. Je komt deze tegen wanneer je Netflix probeert te bekijken met de Chrome-browser, en het verschijnt wanneer de site interferentie ondervindt van browserextensies. Om dit op te lossen, zorgt u ervoor dat u de meest recente versie van Chrome gebruikt, schakelt u actieve extensies uit of start u uw computer opnieuw op om te kijken of de fout verdwijnt.

Wat is Netflix-foutcode M7063 1013?

Foutcode M7063 1013 wijst ook op een conflict met een browserextensie. Navigeer in Chrome naar de pagina met extensies door in te voeren chrome://extensies in uw adresbalk en schakel vervolgens alle actieve add-ons uit. Als dat het probleem oplost, probeer dan elk afzonderlijk in te schakelen totdat je degenen identificeert die Netflix verstoren.

FAQ

 • Hoe los ik Netflix-foutcode M-7353 op?

  Netflix-foutcode M-7353 betekent meestal dat een webbrowserextensie verhindert dat Netflix wordt afgespeeld. Probeer een andere browser of schakel extensies één voor één uit totdat u de boosdoener vindt.

 • Wat is Netflix-fout 11800?

  Netflix-foutcode 11800 verschijnt wanneer Netflix geen verbinding kan maken. Meestal betekent dit dat er een netwerkprobleem is of dat uw apparaat moet worden vernieuwd om beschadigde gegevens te wissen.

 • Hoe los ik Netflix-foutcode NW-2-5 op?

  Om Netflix-foutcode NW-2-5 op te lossen, start u uw streamingapparaat opnieuw op, start u uw thuisnetwerk opnieuw en probeert u uw wifi-signaal te versterken. Zorg ervoor dat uw streamingapparaat is verbonden met het netwerk en controleer of u zich op een netwerk bevindt dat streaming ondersteunt.

 • Wat is foutcode 300 op Netflix?

  Netflix-foutcode 300 treedt op wanneer er een probleem is met Netflix op een Sony-tv of Blu-ray-speler. Klik Opnieuw proberen om de app opnieuw te starten. Als dat niet werkt, wacht dan een paar minuten om te zien of de netwerkcongestie verdwijnt en probeer Netflix opnieuw te starten. Neem contact op met Sony-ondersteuning als u nog steeds problemen ondervindt.