Skip to content

Hoe PDF-bestanden aan websites toe te voegen

19 de juli de 2021
pdf website df56294d4ea74b4abc6590dd4e32030f

Wat te weten

 • Gebruik het bestandsuploadprogramma van uw webhost om PDF-bestanden naar uw website te uploaden. Als ze er geen aanbieden, gebruik dan een FTP-programma.
 • Als u naar de PDF wilt linken, zoekt u de URL van de PDF, kopieert u de URL en bepaalt u waar u de PDF-link op uw website wilt weergeven.
 • Plak de link in de HTML-code van uw website. Voeg op websitebouwers de link toe om tekst te verankeren volgens de instructies van de webhost.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een link naar een pdf-bestand op uw website toevoegt zodat uw lezers deze kunnen downloaden of afdrukken. U kunt PDF’s maken in Adobe Acrobat, Microsoft Word-documenten converteren naar PDF-bestanden en papieren documenten converteren naar PDF’s tijdens het scannen. PDF’s delen met uw lezers is logisch omdat praktisch iedereen een PDF kan openen.

Upload een PDF-bestand naar uw website

Om een ​​pdf-bestand naar uw website te uploaden, gebruikt u het programma voor het uploaden van bestanden van uw webservice. Als ze geen programma voor het uploaden van bestanden aanbieden, moet je een FTP-programma vinden om je PDF naar je website te uploaden.

Een link toevoegen aan uw PDF-bestand

Na het uploaden van een pdf kunt u als volgt een link naar de pdf op uw website toevoegen:

 1. Kopieer de URL van het PDF-bestand. Waar heb je het pdf-bestand geüpload? Heb je het pdf-bestand toegevoegd aan de hoofdmap op je website of aan een andere map? Zoek het PDF-bestand dat je hebt geüpload en kopieer de URL. De meeste websitehosts genereren een URL voor uw PDF.

 2. Kies waar u het PDF-bestand op uw website wilt weergeven; bepaal welke pagina en waar op de pagina je de link naar je pdf wilt plaatsen.

 3. Kijk door de HTML-code op uw webpagina totdat u de plek vindt waar u de link naar uw PDF-bestand wilt invoegen. Of, als u een websitebouwer gebruikt, gaat u naar de locatie op uw site.

 4. Plakken (Ctrl+V) de URL waar u de link van het PDF-bestand op uw website wilt weergeven. U kunt de ankertekst voor de PDF-bestandslink alles laten zeggen wat u maar wilt. Bijvoorbeeld:

  • U heeft het PDF-bestand geüpload naar de hoofdmap in uw bestandsbeheer op uw website.
  • Het PDF-bestand heet bloemen.pdf.
  • De ankertekst die de lezer moet selecteren om het PDF-bestand te downloaden, is: “Klik hier voor het PDF-bestand met de naam bloemen.”

  Of, als u een websiteontwerper zoals Wix gebruikt, ga dan naar de exacte ruimte op uw website waar u de tekst (of afbeelding) wilt toevoegen die naar uw PDF zal linken. Voeg de link toe volgens de instructies van de webhost.

 5. Test de PDF-bestandslink. Als u uw website op uw computer maakt, controleer dan of de link naar het PDF-bestand op uw harde schijf correct werkt voordat u het PDF-bestand uploadt naar uw server. Als u een websitebouwer gebruikt, een voorbeeld van de website bekijkt of de website publiceert, selecteert u de link om te controleren of de PDF wordt geopend.

Zorg ervoor dat PDF-bestanden zijn toegestaan

Sommige hostingdiensten staan ​​geen bestanden toe die groter zijn dan een bepaalde grootte, en sommige staan ​​niet toe dat je bepaalde soorten gegevens op je website hebt staan; dit kunnen pdf-bestanden zijn. Zorg ervoor dat wat u op het punt staat toe te voegen aan uw website is toegestaan ​​door uw webhostingservice. U wilt niet dat uw site wordt afgesloten omdat u zich niet aan de regels houdt of dat u veel werk moet verzetten om het PDF-bestand aan uw website toe te voegen om erachter te komen dat dat niet kan. Als uw hostingservice het niet toestaat om PDF-bestanden op uw website te hebben, kunt u uw eigen domeinnaam voor uw website krijgen of overstappen naar een andere hostingservice die PDF-bestanden of grote bestanden op websites toestaat.