Skip to content

Hoe specifieke Facebook-berichten van mensen te verbergen

20 de juli de 2021
GettyImages 103000222 577419533df78cb62c028bd4

Je hebt toegang tot de privacyopties van Facebook om links, statusupdates, foto’s en video’s van individuele mensen te verbergen, terwijl anderen ze kunnen zien. U kunt de instelling wijzigen, ongeacht of u Facebook opent via een webbrowser of via de mobiele app.

Hoe de instelling ‘Vrienden behalve’ op Facebook te gebruiken

Elke keer dat je een bericht op Facebook deelt, heb je de mogelijkheid om het te delen met het publiek, met alleen je vrienden of met een kleinere groep mensen. Als u de instelling niet elke keer wijzigt, wordt deze standaard ingesteld op de instelling die u het laatst hebt gebruikt. Facebook biedt mensen geen manier om te weten dat je hebt voorkomen dat ze een bericht te zien krijgen.

 1. Selecteer de Waar denk je aan? veld om het venster Bericht maken te openen.

 2. Klik op de vervolgkeuzelijst Privacy naast uw naam en profielafbeelding. Het toont de meest recente optie die je hebt gebruikt, zoals Openbaar of Vrienden.

  Privacy-instelling op Facebook-bericht

 3. Kies in de lijst Privacy selecteren: Vrienden behalve.

  Vrienden behalve... in het venster Privacy selecteren

 4. Selecteer de naam van de vriend of vrienden die u wilt uitsluiten van het zien van uw bericht. De naam of namen verschijnen in het vak Vrienden die je bericht niet zullen zien onder aan het venster. Om iemand te zoeken, typt u de voor- of achternaam in de Zoek naar een vriend of lijst veld en selecteer de naam wanneer deze verschijnt.

  Vrienden die je bericht in vrienden niet zien, behalve in het venster

 5. Selecteer Wijzigingen opslaan. U zult zien dat de Privacy-instelling nu zegt: Vrienden behalve.

  Bijgewerkte privacyinstelling voor berichten

 6. Schrijf je bericht zoals je normaal zou doen, voeg een foto, video of andere inhoud toe en selecteer Post als je klaar bent om het officieel te maken.

Als alternatief, als je een bericht alleen met een handvol vrienden wilt delen, selecteer je Specifieke vrienden in de lijst Privacy selecteren en kies de mensen van wie je het bericht wilt bekijken. Alle anderen worden automatisch uitgesloten van het zien ervan.

Specifieke vrienden in Privacy selecteren

Je hebt misschien voorkomen dat je moeder kan zien wat je hebt gepost, maar vergeet tante Myrtle niet. Ze kan je verraden omdat je iets doms zegt op Facebook. Bijblijven met wie kan zien wat lastig kan zijn, en één foutje kan je een vriendschap kosten of je van de lijst met kerstkaarten, of erger nog, van de lijst met kerstcadeaus doen verdwijnen. Wees voorzichtig daarbuiten.

Wacht, wil je de berichten delen?

Wil je het tegenovergestelde doen en de berichten delen? Leer hoe je Facebook-berichten deelbaar kunt maken.