Skip to content

Hoe te tekenen op de iPad

16 de december de 2022
juanmahache ceed6c7d3d79436c8cff332ede869d32

Wat te weten

 • Tik op het Markup-pictogram in de rechterbovenhoek van de Notes-app om te beginnen met tekenen.
 • Teken basisvormen. Houd de punt van uw vinger of potlood naar beneden om vormherkenning te activeren.
 • Gebruik meer druk om dikkere lijnen te tekenen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met tekenen met uw iPad.

Kun je op elke iPad tekenen?

Je hebt geen high-end iPad met een groot scherm nodig om te beginnen met tekenen. Zolang je iPad werkt, kun je hem gebruiken.

Wat heb ik nodig om op mijn iPad te tekenen?

Als je op je iPad wilt tekenen, kun je de Notes-app gebruiken. Overweeg voor een betere ervaring een stylus, een matte schermbeschermer en een speciale teken-app te kopen. Elke stylus werkt, maar de Apple Pencil is een drukgevoelige stylus die speciaal voor iPads is gemaakt. Een screenprotector zorgt ervoor dat het scherm minder glad wordt onder de stylus, waardoor het meer aanvoelt als echt papier. Als u overweegt een Apple Pencil aan te schaffen, zorg er dan voor dat de Apple Pencil compatibel is met uw iPad.

Hoe kan ik gratis tekenen op mijn iPad?

Je kunt op je iPad tekenen zonder een cent uit te geven. U kunt aan de slag met alleen uw vingers en de Notes-app. Speciale teken-apps voor de iPad bieden meer functionaliteit en zijn beschikbaar voor elke prijs, van geheel gratis tot een maandelijks abonnement.

Hoe te tekenen op iPad

Omdat je niets speciaals nodig hebt, kun je je iPad pakken en op elk moment beginnen met het maken van kunst. Hier leest u hoe u aan de slag kunt.

 1. Open je teken-app. Als u de Notes-app gebruikt, tikt u op Opmaak in de rechterbovenhoek om alle tekengereedschappen te zien.

 2. Teken enkele basisvormen. Het is gemakkelijk om basisvormen te maken met je iPad’s Vormherkenning voorzien zijn van. Wanneer u klaar bent met het tekenen van een vorm, laat u uw vinger of stylus op het scherm. Na een moment klikken de lijnen op hun plaats en vormen ze een perfecte vorm.

  Cirkels, vierkanten en driehoeken getekend in de Notes-app.

 3. Varieer je lijnen. Tik op de tool om verschillende lijndiktes en dekking te kiezen. Als u een stylus gebruikt die bedoeld is voor kunst, zoals de Apple Pencil of de Logitech Crayon, variëren uw lijnen op basis van de hoeveelheid druk die u uitoefent. U kunt de Apple Pencil zelfs kantelen om brede, zachte lijnen te maken.

  Lijnen van verschillende grootte in de Notes-app.

 4. Voeg de schaduwen toe. Zelfs basistekeningen zien er beter uit als je wat dimensie toevoegt. Gebruik meer druk of dekking om schaduwen op uw tekeningen te creëren. Als u een kunst-app gebruikt, maakt u een nieuwe laag voordat u uw afbeelding in de schaduw zet.

  Een cirkel met arcering in Notes.

 5. Gebruik een referentie. Kies iets om te tekenen, zoals een personage dat je leuk vindt of een foto van je huisdier. Je gaat niet kopiëren of traceren, dus je kunt zelfs een afbeelding van andermans kunst gebruiken. Tekenen op basis van referentie is uitstekend geschikt om te oefenen.

  Een foto van een bloem.

 6. Gebruik gesplitst scherm. Zodra je een referentiefoto hebt gevonden, moet je deze naast je teken-app op het scherm plaatsen. Open de Multitasking menu boven aan uw scherm en tik vervolgens op Gesplitste weergave.

  iPad Notes-app met Split View gemarkeerd in Multitasking-menu

 7. Open uw teken-app om deze aan de rechterkant te laten verschijnen.

  De bloemenfoto naast Procreate.

 8. Begin met tekenen. Nu je de basis kent, ben je klaar om te tekenen. Veel plezier!

  Een bloementekening beginnen.

Als je geïnteresseerd bent om gratis aan de slag te gaan, bekijk dan Linea van The Iconfactory in de App Store.

FAQ

 • Hoe teken ik op Google Presentaties op een iPad?

  Open uw presentatie in de Google Presentaties-app en tik vervolgens op Cadeau en kies waar je wilt presenteren. Tik bovenaan op Tekenen (penpictogram) en gebruik uw vinger om op de gepresenteerde dia te tekenen. Tik op om de tekenmodus te verlaten Tekenen opnieuw.

 • Hoe spiegel ik tekenen op Procreate op een iPad?

  Tik op om te spiegelen op Procreate pijl om de menubalk te openen en tik vervolgens op Vrije vorm. U kunt uw tekening nu horizontaal of verticaal spiegelen. U kunt ook gespiegelde of symmetrische tekeningen maken door te tikken Instellingen > Canvas > Tekengids.

 • Hoe gebruik ik een iPad om op een Mac te tekenen?

  Open met uw iPad in de buurt een compatibel document (van Notes, TextEdit, Keynote, etc.) op uw Mac en selecteer Bestand > Invoegen vanaf > Schets toevoegen. Er wordt een schetsvenster geopend op uw iPad; maak een schets en tik Gedaan.