Skip to content

Hoe u de garantiestatus van uw iPad kunt controleren

30 de juli de 2021
GettyImages 583688272 f682284280694c0bae45d813dff3acba

Net als elk ander apparaat is een iPad gevoelig voor ongelukken, defecten en prestatieproblemen. Het goede nieuws is dat u al deze problemen kunt oplossen door gebruik te maken van uw Apple-garantie, ook wel bekend als AppleCare. De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iPadOS 13, iOS 12 en iOS 11.

Wat is AppleCare?

AppleCare is de fabrieksgarantieservice die Apple biedt voor zijn apparaten, zoals iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, HomePods en meer. De service brengt geen extra kosten voor de gebruiker met zich mee, maar biedt slechts een beperkte dekking voor een jaar en dekt alleen scenario’s met defecte hardware of prestatieproblemen. Als een jaar niet genoeg tijd lijkt, biedt Apple tegen een eenmalige vergoeding een uitgebreide garantieservice die bekend staat als AppleCare+. Afhankelijk van het soort schade dat uw apparaat heeft, kan er nog steeds een toeslag in rekening worden gebracht. Als het probleem bij een iPad te wijten is aan onopzettelijke schade, zoals waterschade of een gebarsten scherm, moet u een eigen risico betalen van $ 49 plus toepasselijke belastingen. Als je de verlengde garantie niet hebt gekocht en niet zeker weet of je AppleCare+ voor je iPad moet krijgen, heb je tot 60 dagen na de aankoopdatum om de verlengde garantie te krijgen.

Hoe iPad-garantie online te controleren

Als u niet zeker weet wat de garantiestatus van uw iPad is, kunt u dit op een eenvoudige manier online controleren.

 1. Zoek het serienummer van uw iPad door de Instellingen app en selecteer Algemeen > Over.

 2. Noteer of kopieer het nummer naast Serienummer op het scherm Over.

  Locatie van serienummer in iPad-instellingen

 3. Start uw favoriete browser. Binnenkomen https://checkcoverage.apple.com/ in de URL-balk en druk op Gaan, opbrengst, of binnenkomen.

  URL voor controle op garantiedekking op iPad

 4. Voer het serienummer van uw iPad in het daarvoor bestemde veld in.

 5. Voer de code die in de afbeelding wordt weergegeven in het daarvoor bestemde veld in en selecteer Doorgaan met.

  Apple garantiestatus en ondersteuningsdekking website.

 6. De status van uw garantie wordt behandeld op het volgende scherm. Deze informatie omvat zowel de gratis AppleCare-dekking als de AppleCare+-dekking die u hebt aangeschaft voor de iPad, waarbij wordt aangegeven of deze actief of verlopen is.

  Garantiedekking voor een iPad