Skip to content

Hoe u de presidentiële inauguratie online kunt bekijken

13 de juni de 2021
iStock 155381441 5851a2303df78c491e5b3ce1

De volgende presidentiële inauguratie van de Verenigde Staten vindt plaats in januari 2025. Als je niet achter je tv zit of een snoerknipper bent, zijn er veel manieren om het evenement te streamen vanaf je smartphone, computer, tablet of een compatibele streamingapparaat, zoals een Roku, Apple TV of Fire TV.

Evenementdetails

Datum: januari 2025
Tijd: 12.00 uur EST (pre-evenement festiviteiten beginnen 09.30 uur EST)
Plaats: West Front, US Capitol
Kanaal: Het evenement wordt live uitgezonden op de meeste grote netwerken en vele kabelnetwerken.
Stream het op: JCCIC-website, grote nieuwszenderwebsites, C-SPAN, White House Live Stream, Twitter, het YouTube-kanaal van het Witte Huis, Univision (Spaanse taal) en meer.

Hoe de inauguratie livestream op Senate.gov te bekijken

Het Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies is de officiële plaats voor de laatste informatie over de voorbereidingen voor de inauguratie, evenementen, nieuws en meer. Kom regelmatig terug in de dagen voorafgaand aan de inauguratie voor meer details en eventuele wijzigingen als gevolg van de pandemie. Kijkers kunnen afstemmen en live de daadwerkelijke beëdigingsceremonies bekijken, interactieve kaarten van de ceremonies bekijken en alle entertainers bekijken die deelnemen aan de presidentiële inauguratie.

Hoe u de livestream van de inauguratie op belangrijke nieuwssites kunt bekijken

Elke grote nieuwssite, en hoogstwaarschijnlijk hun respectieve YouTube-kanalen, zal live verslag doen van de inauguratie. Bekijk het volgende om inaugurele evenementen online te bekijken:

 • ABC.com of ABC News op YouTube
 • CBS.com of CBS News op YouTube
 • MSNBC.com of MSNBC op YouTube
 • FOX.com of FOX op YouTube
 • CNN.com of CNN op YouTube
 • NYTimes.com of The New York Times op YouTube
 • WashingtonPost.com of Washington Post op YouTube
 • NPR.org of NPR op YouTube

CNN plant meestal een speciale functie waarbij je de live-inhuldiging online kunt bekijken samen met andere mensen die zijn Facebook-pagina volgen.

Hoe de Inauguratie Live Stream op CSPAN te bekijken?

C-SPAN stelt een presidentiële inauguratiehub samen, met live videofeeds van belangrijke evenementen tijdens de inauguratie. Verschillende C-SPAN-kanalen bestrijken verschillende procedures. C-SPAN houdt zich bezig met live-evenementen op de vloer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. C-SPAN2 behandelt live vloerprocedures in de Amerikaanse Senaat. C-SPAN3 omvat evenementen die worden beschouwd als openbare aangelegenheden, hoorzittingen van het congres en gerelateerde geschiedenisprogrammering. Wanneer het Huis en de Senaat niet in zitting zijn, of historische gebeurtenissen voorrang hebben (zoals de presidentiële inauguratie), brengt C-SPAN live verslag uit. Bekijk de C-SPAN live-feed, C-SPAN2-stream en C-SPAN3 op de C-SPAN Live Stream-pagina.

Ontvang live inauguratie-updates op Twitter

Twitter is een brandslang van informatie, en het kan vaak een beetje een overbelasting zijn. Als u echter op zoek bent naar live informatie over een van de meest gevolgde evenementen ter wereld, is dit een geweldige plek om te bezoeken. Sommige hashtags die u wilt volgen, zijn #inauguration, #president en hashtags, waaronder de achternaam van de inkomende president en vice-president. U zult ook willen kijken naar gebruikers die uitstekend werk leveren bij het verslaan van inaugurele evenementen, zoals het Witte Huis @whitehouse en de Amerikaanse geheime dienst @secretservice. Houd Twitter in de gaten, en maak vooral gebruik van trending hashtags om een ​​voorsprong te krijgen op het laatste nieuws of interessante gebeurtenissen die tijdens de inauguratie kunnen plaatsvinden. Twitter-gebruikers zijn meestal een van de eersten die deze gebeurtenissen bekend maken, en het is een geweldige manier om live het laatste nieuws van getuigen uit de eerste hand te krijgen. Twitter laat je ook lijsten van andere gebruikers samenstellen. Deze lijsten zijn buitengewoon handig om te volgen, omdat u updates van verschillende accounts tegelijk ontvangt. Deze BreakingNews-lijst behandelt bijvoorbeeld bijna elke wereldwijde nieuwsbron die u maar kunt bedenken, zodat u niet de tientallen en tientallen accounts hoeft te volgen die er deel van uitmaken.

Meer Inauguratie Live Streaming Opties

Hier zijn enkele andere manieren om de presidentiële inauguratie live online te bekijken:

 • The White House Live Stream: Dit is het officiële hoofdkantoor van live gestreamde evenementen in het Witte Huis. Deze stream is ook beschikbaar op het YouTube-kanaal.
 • Politico Live Stream: de populaire nieuwsexpert biedt livestreaming en nieuws over de presidentiële inauguratie.
 • Bloomberg Politics: deze outlet behandelt live nieuws en evenementen voorafgaand aan de inauguratie en evenementen die plaatsvinden op de grote dag.
 • Het YouTube-kanaal van Univision News biedt een Spaanse livestream van de inauguratie, net als Telemundo.

Eerdere presidentiële inauguratiestreams

Als je nostalgische gevoelens hebt, kun je eerdere presidentiële inauguraties op YouTube bekijken, waaronder:

 • Biden presidentiële inauguratie 2021 [YouTube, Vox]
 • Trump Presidentiële Inauguratie 2017 [YouTube, ABC News, 8:33:04]
 • Obama Presidentiële Inauguratie 2013 [YouTube, NYT, 1:19:49]
 • Presidentiële inauguratie van Obama 2009 [YouTube, C-SPAN, 21:50]