Skip to content

Hoe u een creditcard uit uw iTunes-account kunt verwijderen

21 de juli de 2021
GettyImages 691573585 781d25a6ffc84bb591b9782f4cb58fc3

Apple maakt het kopen van muziek, films en apps in de iTunes Store zo eenvoudig mogelijk. Daartoe vereist Apple dat u de inloggegevens voor een geldige betaalmethode, meestal een creditcard, verstrekt wanneer u zich registreert voor een iTunes-account. De informatie wordt bewaard, dus altijd bij de hand voor snelle aankopen. Als u geen creditcardgegevens in iTunes wilt opslaan omdat u zich zorgen maakt over privacy, of als u niet wilt dat uw kind ongeautoriseerde aankopen doet terwijl hij uw computer gebruikt, verwijdert u de kaart uit de iTunes Store.

Verwijder uw creditcard uit de iTunes Store

Dit omvat slechts een paar stappen:

 1. iTunes openen.

 2. Als u nog niet bent aangemeld, gaat u naar de Winkel menu, kies Log inen log vervolgens in op uw account.

 3. Eenmaal ingelogd, ga naar de Winkel menu, kies dan Bekijk mijn Apple ID. Mogelijk wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren.

 4. In de Apple ID-overzicht, Klik op de Bewerk link (deze bevindt zich rechts van Betalingswijze).

 5. In de Betalingsinformatie bewerken scherm, in plaats van een creditcard te kiezen, klikt u op Geen.

 6. Scroll naar beneden en kies Gedaan.

 7. Uw Apple iTunes-account heeft nu geen creditcard.

Apps op een account krijgen zonder creditcard Credit

Nadat de creditcard uit uw iTunes-account is verwijderd, kunt u nog steeds apps, muziek, films en boeken op uw iPad krijgen. Er zijn een aantal opties, waaronder een waarmee kinderen kunnen downloaden wat ze willen zonder iets speciaals te hoeven doen.

 • Geef apps cadeau: In plaats van apps op de iPad te kopen, gebruik je een ander account waaraan een creditcard is gekoppeld om de apps te kopen. Of geef muziek en films cadeau via de iTunes Store.
 • Een iTunes-tegoed instellen: Deze optie is geweldig als u een onderhoudsarme oplossing wilt. Gebruik de vergoeding om nauwlettend in de gaten te houden wat uw kind op de iPad doet. Het instellen van een toeslag kan ook geweldig zijn voor oudere kinderen.
 • Toevoegen en verwijderen: Deze kost het meeste onderhoud, maar het is een haalbare oplossing. Voeg de creditcard toe aan het account wanneer u iets wilt kopen en verwijder deze vervolgens nadat de aankoop is bevestigd. Dit werkt het beste als je een keer per week of een keer per maand aankopen plant voor de iPad.
 • Laad het eerst op: Dit is de gemakkelijkste manier als je jongere kinderen hebt die niet de nieuwste en beste apps op hun iPads nodig hebben. Nadat u zich hebt geregistreerd voor een account, downloadt u alle gewenste apps, boeken, muziek en films voordat u de creditcard verwijdert.

Om uw gegevens veilig te houden wanneer u een computer deelt met kinderen, leest u hoe u een iPad kindveilig maakt.