Skip to content

Hoe u niet van het Xbox-netwerk wordt verbannen

5 de juli de 2021
image xboxonecontroller 59e082779abed50011a41eb5

Wat te weten

 • Volg de regels in de Serviceovereenkomst waarmee u akkoord bent gegaan toen u uw account aanmaakte.
 • Ga niet vals spelen, imiteren, lastigvallen of aanstootgevende afbeeldingen uploaden naar het Xbox-netwerk.
 • Als je geschorst bent, ga dan naar de Xbox-handhavingsacties-pagina voor de reden en vraag een beoordeling aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat u van het Xbox-netwerk wordt verbannen. Het bevat informatie over de verschillende soorten verboden. Deze informatie is van toepassing op het Xbox-netwerk op alle platforms, inclusief Xbox 360, Xbox One en Windows 10.

Activiteiten die leiden tot een Xbox-netwerkverbod

De Xbox-netwerkservice van Microsoft handhaaft strikte gemeenschapsnormen die alle gebruikers moeten volgen. Voordat je begint met spelen, moet je weten welke soorten gedrag kunnen leiden tot een verbod en wat je moet doen als je account wordt opgeschort. Wanneer u een Xbox-netwerkaccount aanmaakt, gaat u akkoord met de Microsoft-serviceovereenkomst en de communitynormen voor het Xbox-netwerk. Als een andere gebruiker u meldt voor het overtreden van de regels, zal een Microsoft-medewerker proberen de beschuldiging te verifiëren en te bepalen of straf nodig is. Microsoft heeft een volledige lijst met dingen die ervoor kunnen zorgen dat u van het Xbox-netwerk wordt geschorst, waaronder:

 • Valsspelen door mods te gebruiken of spelfouten te misbruiken
 • Account knoeien
 • Knoeien met gamerscore of prestatie
 • Account diefstal
 • Marktplaats diefstal
 • imitatie
 • Intimidatie
 • Phishing
 • Verzoek
 • Aanstootgevende gamertags, echte namen of clubnamen
 • Aanstootgevende afbeeldingen of uploads van DVR-inhoud

Wat te doen als uw Xbox-netwerkaccount is opgeschort?

U kunt naar de pagina Xbox-handhavingsacties gaan om erachter te komen waarom uw account is opgeschort en om een ​​beoordeling aan te vragen. Als je bent verbannen van het Xbox-netwerk wegens het overtreden van communitynormen, kun je geen restitutie krijgen voor je Xbox Live Gold-abonnement.

Soorten Xbox-verboden en -opschortingen

Afhankelijk van de beleidsschending kan Microsoft verschillende soorten boetes opleggen.

Tijdelijke verboden

U kunt worden geschorst voor het gebruik van specifieke Xbox-netwerkfuncties voor kleine overtredingen. U kunt bijvoorbeeld geen inhoud uploaden of met andere spelers chatten. Ernstigere schendingen, zoals bedrog of intimidatie, kunnen ertoe leiden dat uw hele account wordt opgeschort. Tijdelijke verboden kunnen 24 uur tot twee weken duren, afhankelijk van de ernst van de overtreding en eventuele eerdere overtredingen.

Gamertag-verboden

Microsoft tolereert geen racistische, seksistische of anderszins aanstootgevende taal in gamertags. Microsoft geeft je een gratis kans om je gamertag te wijzigen als deze wordt gemeld. Als u zich hier niet aan houdt, wordt uw gamertag verbannen.

Permanente en apparaatverboden

Herhaalde schendingen van de Community-normen van het Xbox-netwerk kunnen ertoe leiden dat uw account permanent wordt verbannen. Het modificeren van je Xbox-systeem of het proberen van online fraude kan leiden tot een apparaatverbod, waardoor alle accounts op je console geen verbinding kunnen maken met de service. Sommige games hebben naast die van Microsoft ook aparte communityregels. Het is mogelijk om geschorst te worden voor individuele games wegens het schenden van dergelijk beleid.

Het Xbox-netwerkreputatiesysteem

Microsoft introduceerde het Xbox-netwerkreputatiesysteem om gebruikers te helpen probleemspelers te vermijden en het aantal handhavingsklachten te verminderen. Het stelt gamers in staat om online feedback te geven over elkaars gedrag. Dit systeem staat los van de communautaire normen, dus een slechte reputatie leidt niet tot een verbod; je wordt gewoon gematcht met andere spelers met een vergelijkbare reputatie in multiplayer-games.