Skip to content

Hoe u uw eerste iPad-app kunt downloaden

9 de juli de 2021
GettyImages 501911499 e4e4dfc40ac8442c92ca4887e44e0de8

De iPad wordt geleverd met verschillende handige apps, maar deze apps voeren mogelijk niet alle taken uit die u nodig hebt. Ga naar de iPad App Store om de gratis en betaalde apps te vinden die je regelmatig gebruikt. Hier leest u hoe u die apps naar uw iPad downloadt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPads met iPadOS 13 of hoger, iOS 12 of iOS 11. De App Store is beschikbaar op elk iPad-model.

Een iPad-app vinden in de App Store

Om de App Store op uw iPad te starten, gaat u naar het startscherm en tikt u op de App Winkel icoon.

De App Store wordt geopend op het Vandaag-scherm, dat een samengestelde selectie van aanbevolen en populaire apps toont. De inhoud van het Vandaag-scherm verandert dagelijks. Scroll naar beneden om te zien welke apps Apple voorstelt. Meestal heeft dit scherm een ​​app van de dag, een game van de dag en verschillende verzamelingen gerelateerde apps.

App Store Vandaag-scherm

Onderaan het Vandaag-scherm (en de andere App Store-schermen) staan ​​vijf pictogrammen: Vandaag, Spellen, Apps, Updates, en Zoeken. Tik op een van deze om naar dat gedeelte van de App Store te gaan.

Een game-app downloaden

Als u geïnteresseerd bent in het spelen van games op uw iPad, selecteert u de Spellen icoon onderaan het scherm om naar het spelletjesgedeelte van de App Store te gaan.

Tabblad Games in App Store op iPad

Blader door het scherm Games om de Top Games van de Week te zien, games die de curatoren aanbevelen, gamecategorieën, een lijst met de Top 30 gratis games en Top 30 betaalde games en andere verzamelingen games. Elk spel heeft ofwel een Krijgen knop ernaast, die aangeeft dat het een gratis app is (gratis apps kunnen optionele in-app-aankopen bevatten), of een prijs voor de app. Als u een app ziet die u interesseert:

 1. Tik op een app om het informatiescherm te openen. Om bijvoorbeeld meer te weten te komen over de Marvel Strike Force spel, tik erop.

  Marvel Strike Force in de App Store

 2. Lees op de informatiepagina de recensies en de opmerkingen van de ontwikkelaar en bekijk de afbeeldingen van de app. Deze informatie kan u helpen beslissen of u het wilt downloaden.

 3. Als je niet geïnteresseerd bent in de app, ga dan naar de linkerbovenhoek en tik op Spellen om terug te keren naar het scherm Games en een andere app te zoeken.

 4. Tik op app om de app te downloaden Krijgen (of de prijs van een betaald spel) om een ​​downloadscherm te openen.

  Krijg-knop op de Marvel Strike Force App Store-pagina

 5. Het scherm beschrijft de app en vermeldt uw Apple-accountnaam. Kraan Installeren of de prijs om het downloaden te starten en, in het geval van betaalde apps, om uw Apple-account te factureren.

  Installatieknop voor app in App Store op iPad

In de meeste gevallen is de downloadtijd slechts enkele seconden. Het downloaden van grotere bestanden duurt echter langer. De app installeert zich op de iPad. Zoek naar het pictogram op het startscherm. Tik erop om de app te openen.

Andere apps installeren

De App Store heeft meer dan games. Om andere apps in alle categorieën te vinden, ga je naar de onderkant van het scherm en tik je op Apps. Het selecteren en downloaden van een app uit elke categorie is hetzelfde als het downloaden van een game-app.

App Store Apps-scherm

zoals op de Spellen scherm ziet u de beste apps van de week, de best verkopende apps, de beste gratis en best betaalde apps, de keuzes van de redacteur en meer categorieën.

Als u de gewenste app al kent

Als je de naam weet van een app die je wilt hebben (misschien heeft een vriend deze aanbevolen of je hebt online een recensie gelezen), blader dan niet door de apps om ernaar te zoeken. Ga in plaats daarvan naar de onderkant van het scherm, tik op Zoekenen voer vervolgens de naam van de app in het zoekveld in. Kraan Zoeken opnieuw, en het informatiescherm voor die app wordt weergegeven.

Wilt u de locatie van een app op uw iPad wijzigen?

Het duurt niet lang voordat het scherm vol zit met apps. Als er geen apps meer op het startscherm passen, voegt de iPad meer schermen toe. Veeg naar links of rechts op het iPad-scherm om tussen schermen met apps te schakelen. U kunt ook apps van het ene scherm naar het andere verplaatsen en aangepaste mappen maken voor apps. Meer informatie over het verplaatsen van apps en het organiseren van je iPad.

Klaar voor meer?

Als je wilt leren navigeren op je iPad, de beste apps wilt vinden en apps wilt verwijderen die je niet langer wilt, bekijk dan de iPad 101-lesgids.