Skip to content

Hoe u uw iPad kunt aanpassen

25 de juli de 2021
GettyImages 1028665624 a21cf70130c54bcc8f596e373244bda2

Wat te weten

  • Maak een map door een app te slepen en op een andere app neer te zetten. Dock mappen aan de onderkant van de iPad voor gemakkelijke toegang.
  • Kraan Deel > Gebruiken als achtergrond op een foto om deze in te stellen als uw vergrendelingsscherm of achtergrond. Gebruik Siri om jezelf of iemand anders een bijnaam te geven.
  • Download een aangepast toetsenbord zoals Google GBoard. Ga naar Instellingen > Geluiden om geluiden aan te passen. Schakel een toegangscode in voor extra beveiliging.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPad-ervaring kunt aanpassen, inclusief het maken van foto’s en het instellen van een gepersonaliseerde achtergrondafbeelding.

Organiseer uw iPad met mappen

Het eerste dat u met uw iPad wilt doen, is enkele basisprincipes leren, waaronder het maken van mappen voor uw pictogrammen. U kunt een map maken door een app te slepen en deze op een andere app neer te zetten. Wanneer u een app net boven het pictogram van een ander houdt, kunt u zien dat er een map wordt gemaakt omdat de doel-app is gemarkeerd. U kunt mappen aan de onderkant van de iPad docken, waardoor u snel toegang hebt tot die applicaties. Als je geen snelle toegang hebt, kun je Spotlight Search gebruiken om naar elke app, muziek of film op je iPad te zoeken. U kunt zelfs op internet zoeken met Spotlight Search.

Personaliseer uw iPad met afbeeldingen

Misschien is de gemakkelijkste manier om uw iPad aan te passen, de achtergrond en de afbeelding die op het vergrendelscherm wordt gebruikt, te wijzigen. U kunt foto’s gebruiken van uw partner, familie, vrienden of zowat elke afbeelding die u op internet tegenkomt. Het beste van alles is dat uw iPad er echt uit springt in vergelijking met iedereen die alleen de standaard achtergrondachtergrond gebruikt.

De eenvoudigste manier om uw achtergrondafbeelding in te stellen, is door naar de Foto’s-app te gaan, naar de afbeelding te gaan die u wilt gebruiken en op . te tikken Deel > Gebruiken als achtergrond. Wanneer u deze optie selecteert, heeft u de keuze om deze in te stellen als achtergrond voor uw vergrendelscherm, achtergrond voor startscherm of beide.

Geef jezelf of iemand anders een bijnaam

Dit is echt een coole truc die best grappig kan blijken te zijn. Je kunt Siri vertellen je bij een bijnaam te bellen. Dit kan een echte bijnaam zijn, zoals je “Bob” noemen in plaats van “Robert”, of het kan een leuke bijnaam zijn zoals “Flip” of “Sketch”.

Multiculturele vrienden met grappige bijnaamlabels op voorhoofd

Zo doe je het: Activeer Siri en zeg: “Siri, bel me Sketch.” Het leuke is dat je iedereen een bijnaam kunt geven door het bijnaamveld in de contactenlijst in te vullen. Je kunt dus “Mam sms’en” om een ​​sms naar je moeder te sturen of “Facetime Goofball” om een ​​vriend te bellen.

Een aangepast toetsenbord toevoegen

Met de nieuwste versie van het iPad-besturingssysteem kunt u widgets installeren. Een widget is een klein stukje van een app die in het meldingscentrum kan worden uitgevoerd of andere delen van uw iPad kan overnemen, zoals het schermtoetsenbord.

iPad-toetsenbord

Je moet eerst een aangepast toetsenbord downloaden, zoals Swype of Google’s GBoard uit de App Store. Vervolgens “inschakelt” u het toetsenbord door de app Instellingen van de iPad te starten en naar . te gaan Algemene instellingen > Toetsenbord > Toetsenborden > Voeg nieuw toetsenbord toe. U zou uw nieuw gedownloade toetsenbord in de lijst moeten vinden. Tik op de schuifregelaar om deze in te schakelen. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe toetsenbord verschijnt wanneer het schermtoetsenbord verschijnt? Er is een wereldbol of een smiley-toets op het toetsenbord naast de spraakdicteertoets bij de spatiebalk. U kunt erop tikken om door toetsenborden te bladeren of ingedrukt houden om een ​​toetsenbord te selecteren.

Pas uw iPad aan met geluiden

Een andere leuke manier om je iPad te laten opvallen, is door de verschillende geluiden die hij maakt aan te passen. U kunt aangepaste geluidsclips gebruiken voor nieuwe e-mail, het verzenden van e-mail, herinneringswaarschuwingen en teksttonen. Je kunt zelfs een aangepaste beltoon instellen, wat handig is als je FaceTime gebruikt. Onder de verschillende aangepaste geluiden zijn een telegraaf (geweldig voor het nieuwe postgeluid), een bel, een hoorn, een trein, een spannende hoornsectie en zelfs het geluid van een magische spreuk die wordt uitgesproken.

Instellingen voor iPad-geluiden

Je kunt geluiden aanpassen in de app Instellingen van de iPad door te tikken op Geluiden in het linkermenu. U kunt het klikgeluid van het toetsenbord ook uitschakelen via deze instellingen.

Vergrendel en beveilig uw iPad

Laten we de veiligheid niet vergeten! U kunt uw iPad niet alleen vergrendelen met een toegangscode of een alfanumeriek wachtwoord, maar u kunt ook beperkingen inschakelen om bepaalde apps of functies op uw iPad uit te schakelen. Je kunt zelfs functies in de App Store beperken, zodat je bijvoorbeeld alleen apps kunt downloaden die geschikt zijn voor kinderen.

man, gebruik, touchscreen, apparaat, close-up

U stelt een toegangscode in door naar de app Instellingen van de iPad te gaan en op een van beide te tikken Touch ID & toegangscode uit het linkermenu of gewoon Toegangscode, afhankelijk van of je een iPad met Touch ID hebt of niet. Selecteer Schakel toegangscode in starten. De nieuwste update is standaard ingesteld op een 6-cijferige toegangscode, maar u kunt een 4-cijferige code gebruiken door te tikken op Toegangscode-opties. Als je een iPad met Touch ID hebt, kun je zelfs je toegangscode omzeilen door je vinger op de vingerafdruksensor (Home-knop) te laten rusten terwijl je op het vergrendelscherm staat. Het is een van de vele coole dingen die je met Touch ID kunt doen, meer dan alleen dingen kopen. Het betekent ook dat er geen reden is om uw iPad niet te beveiligen met een toegangscode, aangezien u de code niet zelf hoeft in te voeren. Er is nog veel meer dat u kunt doen om uw iPad aan te passen, waaronder een paar instellingen die ervoor kunnen zorgen dat uw batterij langer meegaat. U kunt ook multitasking-bewegingen inschakelen, waardoor het schakelen tussen apps eenvoudiger wordt, en zelfs thuisdeling instellen om muziek en films van uw pc naar uw iPad te delen, wat een geweldige manier is om opslagruimte te besparen.