Skip to content

Hoe u uw iPhone klaarmaakt voor verkoop

24 de juni de 2021
GettyImages 981620538 c4cc7a61108a466ba7f7133ee0c76c7b

Wat te weten

  • Maak een back-up van uw iPhone en ontkoppel uw Apple Watch als u er een aan de iPhone hebt gekoppeld.
  • Uitschakelen Vind mijn iphone en iCloud en uitschrijven Berichten als u overstapt naar Android.
  • Zet de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen en ruim hem op.

Een van de geweldige dingen van de iPhone is dat oude modellen hun waarde behouden, dus als je besluit om te upgraden naar een nieuw model, kun je je oude iPhone meestal voor een behoorlijk bedrag verkopen. Als dat uw plan is, volgt u deze stappen om uzelf en uw koper te beschermen voordat u uw gebruikte iPhone verkoopt.

Apple Watch ontkoppelen

afbeelding tegoed: Tomohiro Ohsumi / Medewerker / Getty Images.
Als je een Apple Watch hebt, zorg er dan voor dat je deze loskoppelt van de telefoon die je gaat verkopen voordat je hem verkoopt. Elke Apple Watch kan slechts met één telefoon tegelijk worden verbonden. Dus als je horloge is verbonden met een telefoon die je niet meer hebt, moet je je horloge wissen en gegevens verliezen om het in te stellen met je nieuwe telefoon. Nadat u uw horloge van uw iPhone hebt ontkoppeld, volgt u de stappen in dit artikel om het met uw volgende telefoon te koppelen.

Maak een back-up van uw telefoon

Gegevens overdragen tussen smartphones

Je contacten van iPhone naar Android krijgen hoeft niet moeilijk te zijn.

De belangrijkste stap om je voor te bereiden om je iPhone te verkopen, is het maken van een back-up van je gegevens. We slaan allemaal veel belangrijke persoonlijke informatie op onze telefoons op – van e-mails tot gezondheidsgegevens tot bankgegevens tot foto’s – waarvan we niet willen dat een vreemde toegang heeft. Het verwijderen van die gegevens is logisch, maar u wilt er een back-up van hebben zodat u deze op uw nieuwe telefoon kunt plaatsen. U hebt twee opties voor het soort back-up dat u verkiest: U bent waarschijnlijk al bezig met een van deze. Zo ja, maak dan nog een laatste back-up (afhankelijk van je instellingen moet je mogelijk een back-up van foto’s maken in een aparte app). Als u geen back-up hebt gemaakt, volgt u de stappen in deze artikelen.

Bevestig dat de back-up werkte

Telefoon in achterzak

Timmerlieden zeggen dat je twee keer moet meten en één keer moet zagen. Een zorgvuldige planning voorkomt namelijk vaak dat er fouten worden gemaakt. Het zou verschrikkelijk zijn om alle gegevens van je iPhone te verwijderen en de telefoon alleen te verkopen om te ontdekken dat je er geen goede back-up van had gemaakt. Controleer dus voordat u naar de volgende stap gaat of uw belangrijkste informatie – uw adresboek, foto’s (vooral foto’s! Zoveel mensen verliezen deze zonder het te beseffen), muziek, enz. – zich op uw computer of in iCloud. (En onthoud: vrijwel alles wat je uit de iTunes of App Stores hebt gehaald, kan gratis opnieuw worden gedownload). Als je dingen mist, maak dan een back-up. Als alles aanwezig is, gaat u verder met de volgende stap.

Schakel Zoek mijn iPhone en iCloud uit

Zoek mijn iPhone gebruiken

Zoek mijn iPhone in actie op iCloud.

Deze stap is super cruciaal. Als je ooit iCloud of Zoek mijn iPhone hebt gebruikt, is de kans groot dat het activeringsslot op je telefoon is ingeschakeld. Dit is een krachtige antidiefstalfunctie die de originele Apple ID vereist die is gebruikt om de telefoon te activeren om deze voor een nieuwe gebruiker te activeren. Dit is geweldig om dieven te stoppen, maar als je je iPhone verkoopt zonder de functie uit te schakelen, zal de koper ervan weerhouden de telefoon ooit te gebruiken. Los dit probleem op door Zoek mijn iPhone uit te schakelen en uit te loggen bij iCloud voordat u uw iPhone verkoopt. Als je dat niet doet, hoor je het van de persoon die het koopt.

Ontgrendel je telefoon

Ontgrendelen &  jailbreak vervalt iPhone garantie?

Kan het ontgrendelen van je telefoon resulteren in een kapotte garantie?.

Deze is optioneel, maar in veel gevallen is een gebruikte iPhone meer waard als deze is ontgrendeld via het oorspronkelijke mobiele telefoonnetwerk. Wanneer iPhones worden geactiveerd, zijn ze “vergrendeld” op één netwerk. Na een bepaalde tijd kunnen iPhones worden ontgrendeld, waardoor ze met elk mobiel netwerk kunnen werken. Door een ontgrendelde iPhone te verkopen, heeft de koper meer flexibiliteit en kunt u aan iedereen verkopen, niet alleen aan klanten van uw huidige telefoonbedrijf. Dit is vooral waardevol als u verkoopt aan een iPhone-inruilbedrijf.

Wis al uw gegevens door de fabrieksinstellingen te herstellen

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Zodra u weet dat er een back-up van al uw gegevens is gemaakt, veilig is en klaar is om naar uw nieuwe telefoon te worden verplaatst, kunt u uw iPhone veilig wissen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de fabrieksinstellingen te herstellen. Dit proces verwijdert alle gegevens en instellingen en brengt de telefoon terug in de staat waarin deze zich bevond toen deze voor het eerst uit de fabriek kwam waar hij werd geassembleerd.

Controleer iCloud op succes

Spiegelinstelling op Apple-apparaten

Nadat het fabrieksresetproces is voltooid, moet uw iPhone opnieuw opstarten en u het installatiescherm tonen. Op dit moment moet u niets anders doen met uw oude iPhone. Als alles goed is gegaan, heeft je oude iPhone alleen de iOS en ingebouwde apps en is hij klaar voor de nieuwe eigenaar om hem in te stellen. De beste manier om dit te bevestigen is iCloud en Zoek mijn iPhone. Meld u aan bij Find My iPhone op http://www.icloud.com/find. Als u bent ingelogd, controleert u of Zoek mijn iPhone uw oude telefoon weergeeft. Als dit niet het geval is, bent u klaar om naar de volgende stap te gaan. Als je oude telefoon nog steeds wordt weergegeven in Zoek mijn iPhone, gebruik dan de site om Wis je iPhone. Als dat is gebeurd, selecteert u uw iPhone en verwijdert u deze uit uw account. Als je dit niet doet, is je iPhone nog steeds vergrendeld op je Zoek mijn iPhone-account en kan de nieuwe eigenaar hem niet gebruiken – en niemand houdt van een ongelukkige koper.

Schone iPhone

Een vrouw die een iPhone schoonmaakt met een doek

Over het blij maken van kopers gesproken, wie je iPhone koopt, zal veel meer genieten van wat hij krijgt als de telefoon schoon is. Als u slechts een paar minuten besteedt aan schoonmaakproducten die u al in huis heeft, zal de telefoon die u verkoopt als nieuw voelen voor uw koper. Je kunt het scherm en de achterkant van de telefoon schoonmaken met een beetje water en een zachte doek.

Zorg ervoor dat de service werkt op uw nieuwe telefoon

Man kijken naar tablet in luchthaven

Download Netflix en je kunt overal kijken.

Wanneer al uw gegevens zijn verwijderd en Find My iPhone uw oude iPhone niet langer volgt, hoeft u uw iPhone nog maar één stap voor te bereiden op de verkoop: ervoor zorgen dat uw nieuwe iPhone werkt. Uw telefoonservice zou moeten zijn overgezet van uw oude telefoon naar uw nieuwe toen u de nieuwe telefoon kocht en activeerde. Je weet misschien al dat het werkt: je hebt misschien telefoontjes gekregen op de nieuwe telefoon. Als dat niet het geval is, vraag dan iemand om u te bellen en zorg ervoor dat de oproep naar uw nieuwe telefoon gaat. Als dat zo is, is alles goed. Als dit niet het geval is, neemt u contact op met uw telefoonmaatschappij om te controleren of alles correct is aan uw service voordat u uw oude telefoon weggooit.

Als u overstapt naar Android: iMessage uitschrijven

iMessage-verwijderingstool

Apple’s tool voor het verwijderen van iMessage-nummers.
Deze is alleen van toepassing als u uw iPhone verkoopt omdat u overschakelt naar Android. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je je telefoonnummer uitschrijft van het iMessage-smsplatform van Apple. Als u dat niet doet, kunt u problemen ondervinden bij het ontvangen van alle teksten op uw nieuwe Android-apparaat. Onthoud echter: als u bij de iPhone blijft, hoeft u dit niet te doen. Sterker nog, als je het doet, krijg je problemen.