Skip to content

Hoe verhoudt Google Pay zich tot Samsung Pay en Apple Pay?

25 de juni de 2021
close up father and daughter paying with smart phone contactless payment at plant shop counter 697537221 5b2d60593037130036fa61c0

Tap-and-pay-apps, waarin je je smartphone kunt gebruiken om aankopen te doen in de winkel, zijn gangbaar en werken allemaal net iets anders dan de andere. De drie bekendste apps zijn Google Pay (voorheen Android Pay), Samsung Pay en Apple Pay. De apps werken met nieuwere smartphones; Google Pay is voor Androids, Apple Pay voor iPhones en Samsung Pay voor Samsungs. Ze slaan allemaal uw creditcards en betaalpassen op, zodat u niet naar uw portemonnee hoeft te graven; compatibiliteit is het belangrijkste verschil tussen de drie diensten. Dus hoe vergelijken ze? Dit is wat u moet weten.

Google Pay

U kunt de Google Pay-app gebruiken om te betalen bij winkellocaties die gebruikmaken van Mastercard PayPass-technologie. (U kunt elke gangbare creditcard gebruiken, niet alleen een Mastercard.) Bij de kassa gebruikt u uw vingerafdruklezer om de transactie te valideren en plaatst u deze bij de contactloze terminal. U kunt Google Pay ook gebruiken om aankopen te doen in andere apps en uw klantenkaarten op te slaan. Ten slotte kunt u ook een app gebruiken met de naam Google Pay Send, die Google Wallet heeft vervangen, om geld naar vrienden te sturen voor gedeelde uitgaven. U kunt ook herinneringen instellen om geld aan te vragen of te verzenden, dat automatisch wordt overgemaakt naar uw gekoppelde bankrekening.

Samsung Pay

Samsung heeft een contactloze betaalapp ontwikkeld die werkt op hun high-end Galaxy-toestellen. Het werkt op dezelfde manier als Google Pay, omdat u uw identiteit kunt verifiëren met een vingerafdruklezer en vervolgens kunt betalen door uw telefoon bij de terminal te plaatsen. Je kunt het ook gebruiken voor in-app aankopen. Het grote verschil is echter dat Samsung Pay ook compatibel is met op swipe gebaseerde creditcardmachines, wat betekent dat u het vrijwel overal kunt gebruiken waar creditcards worden geaccepteerd. Samsung heeft deze functionaliteit verkregen door LoopPay over te nemen, een bedrijf dat gepatenteerde technologie heeft ontwikkeld die creditcard-swipe-machines in contactloze lezers verandert. Voor Samsung-gebruikers is dit enorm. Samsung Pay gebruikt Visa’s PayWave-technologie en gebruikers kunnen online betalingen doen met Visa Checkout, waarin uw creditcards worden opgeslagen, zodat u de cijfers en de vervaldatum niet een miljoen keer opnieuw hoeft in te voeren. Consumenten kunnen zich ook aanmelden voor Samsung Rewards en punten verdienen door aankopen voor cadeaubonnen, Samsung-apparaten en deelname aan sweepstakes om vakanties en andere prijzen te winnen. Iedereen met een Samsung kan zich aanmelden; Samsung Pay-gebruikers krijgen toegang tot een exclusieve catalogus met beloningen.

Apple Pay

Apple Pay gebruikt, net als Google Pay, PayPass-technologie, dus het is vergelijkbaar met winkelcompatibiliteit en werkt op dezelfde manier; het stelt u ook in staat om klantenkaarten op te slaan. De app is vooraf geïnstalleerd op de nieuwste iPhones (iPhone 6 en nieuwer) en compatibel met de Apple Watch en nieuwere iPads. Om voor de hand liggende redenen is het niet beschikbaar op Android-apparaten, net zoals Google Pay niet beschikbaar is op iPhones.

Welke app voor mobiel betalen is de beste?

Terwijl Google, Samsung en Apple concurrenten zijn op dit gebied, schakelt een consument, zodra hij een telefoon kiest, de concurrentie onmiddellijk uit. Samsung heeft hier een voorsprong vanwege de brede compatibiliteit met creditcardmachines, maar het werkt met minder telefoons dan de andere twee. Google Pay en Apple Pay lijken erg op elkaar en er is geen reden om van besturingssysteem te wisselen voor een mobiele betaalapp. Kortom, de beste mobiele betaalapp van deze drie hangt helemaal af van welke smartphone je bezit.