Skip to content

Hoe WhatsApp International te bellen zonder extra kosten

8 de augustus de 2021
how to place whatsapp international calls without extra charges 1efdc560865946ba8d04ab10461bbf31

Wat te weten

  • WhatsApp gebruikt je mobiele data om ‘oproepen’ te plaatsen, wat eigenlijk voicechats zijn.
  • Je kunt altijd gratis bellen met een onbeperkt mobiel data-abonnement, of als je WhatsApp via wifi gebruikt.
  • Als je een beperkt data-abonnement hebt, kun je de limiet op WhatsApp overschrijden, vooral bij het verzenden van media of bij videogesprekken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je gratis kunt bellen met WhatsApp International en waar je op moet letten als je de volgende keer met WhatsApp belt.

Kan ik gratis internationaal bellen met WhatsApp?

Soort van. Net als Telegram, Line en Facebook Messenger, gebruikt WhatsApp een internet- of mobiele verbinding om WhatsApp-gebruikers met elkaar te verbinden via een direct bericht of een spraakoproep. WhatsApp kan niet worden gebruikt om te bellen naar een mobiel nummer dat niet in je WhatsApp-contactenlijst staat. Het kan ook niet worden gebruikt om naar een vast nummer te bellen.

Dus hoewel je WhatsApp-oproep naar een contactpersoon in een ander land er misschien uitziet, klinkt en aanvoelt als een internationaal telefoontje, is het eigenlijk een spraakoproep of voicechat. Dit kan verwarrend zijn omdat de app uw telefoonnummer gebruikt bij het instellen van uw account, maar dit wordt gedaan om uw identiteit te bevestigen en om u te verbinden met uw telefoonboekcontacten, niet om u gratis te bellen. WhatsApp belt eigenlijk niet regelmatig. Het is een voicechatservice. Enkele punten om in gedachten te houden:

  • WhatsApp naar WhatsApp. Met WhatsApp kun je internationale contacten bellen, maar alleen vanuit je WhatsApp-account naar hun WhatsApp-account.
  • WhatsApp-spraakoproepen zijn geen telefoontjes. WhatsApp kan geen vaste nummers bellen, dus als je denkt dat je er een belt met WhatsApp, kun je per ongeluk een normaal telefoontje plegen via de standaard telefoon-app van je apparaat. Skype kan echter gewone telefoonnummers bellen.
  • Controleer je WhatsApp-contacten. Je kunt geen mobiel nummer bellen dat niet in je WhatsApp-contacten staat. Als je denkt van wel, vind je het leuk om gewoon een traditioneel telefoongesprek te voeren en ervoor te worden betaald zoals je normaal zou doen.

Brengt WhatsApp kosten in rekening voor internationale gesprekken?

Wanneer je via de WhatsApp-app naar een contactpersoon belt, worden er geen kosten in rekening gebracht voor het telefoongesprek, omdat het niet echt een telefoongesprek is. Er worden echter wel kosten in rekening gebracht voor alle gebruikte gegevens omdat het gesprek puur via internet verloopt. Als je een onbeperkt data-abonnement hebt bij je mobiele provider, zou het goed moeten zijn, maar als je abonnement datalimieten heeft, is het in feite mogelijk om dit te overschrijden tijdens het gebruik van WhatsApp, vooral als je mediabestanden verzendt of videogesprekken voert . Als je WhatsApp via wifi gebruikt, verbruik je geen van je mobiele data, dus probeer waar mogelijk verbinding te maken met wifi. Er zijn enkele gevallen geweest van mensen die beweerden dat er kosten in rekening zijn gebracht voor internationale telefoongesprekken na het gebruik van WhatsApp met AT&T, Verizon, T-Mobile en Sprint. Hoewel dit technisch gezien niet zou moeten gebeuren, zijn er verschillende verklaringen voor.

  • De verkeerde app is gebruikt. Het app-pictogram voor de WhatsApp-app en de standaard telefoon-apps op iPhone- en Android-smartphones lijken behoorlijk op elkaar en het is mogelijk dat deze per ongeluk zijn gebruikt om te bellen.
  • Adresboek verwarring. De iOS Contacten-app plaatst de Bel WhatsApp link direct boven het telefoonnummer van een contact. Als u op het nummer tikt, wordt een normaal telefoongesprek gestart terwijl u op tikt Bel WhatsApp moet worden afgetapt om via WhatsApp te bellen.
  • Kosten mobiele provider. Sommige gebruikers hebben beweerd dat hun providers een WhatsApp-oproep zullen overschakelen naar een gewone oproep als het wifi- of mobiele signaal zwak is. Om dit te voorkomen, als dit inderdaad gebeurt, schakelt u de vliegtuigmodus in wanneer u WhatsApp gebruikt om ervoor te zorgen dat u alleen verbinding maakt met een wifi-signaal.
  • WhatsApp-verwarring. Gebruikers die nieuw zijn met smartphones denken misschien dat het downloaden van WhatsApp alle telefoongesprekken gratis maakt. Dat doet het niet. Je moet WhatsApp-oproepen en berichten plaatsen vanuit de WhatsApp-app.

WhatsApp kan een zeer nuttige app zijn om in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s en alle communicatie daarin, het geven of nemen van de kleine datakosten, zou gratis moeten zijn. Als u merkt dat uw provider hoge kosten in rekening brengt voor het plaatsen van WhatsApp-oproepen, is waarschijnlijk een van de bovenstaande problemen de oorzaak.