Skip to content

Ideeën voor ruilkaarten

28 de juli de 2021
GettyImages 583793354 f673a03dcf5e4498a73e6442b8073c4f

Ruilkaarten zijn niet alleen voor sportfiguren. Iedereen of iets kan het onderwerp zijn van een ruilkaart. Ze zijn geweldige geschenken, maar u kunt het ruilkaartformaat ook voor andere doeleinden gebruiken. Ruilkaarten kunnen de plaats innemen van wenskaarten, en een verzameling ervan creëert een fotoalbum of plakboek met herinneringen. Controleer uw desktop publishing-software op sjablonen voor ruilkaarten, zoek er een paar online of maak er zelf een. Speciaal papier voor ruilkaarten is beschikbaar om uw bedrukte kaarten er verzorgd en professioneel uit te laten zien.

Formaat en formaat ruilkaart

Fantasy Baseball en het verzamelen van honkbalkaarten hebben verschillende vergelijkbare eigenschappen gemeen, waaronder de mogelijkheid om te ruilen.

De standaardmaat voor een ruilkaart is 2,5 inch bij 3,5 inch. U kunt ze in elke gewenste maat maken, maar als u een standaardformaat gebruikt, kunt u standaard ruilkaartvakpagina’s voor uw kaarten kopen en gebruiken. Ruilkaarten kunnen staand of liggend zijn. Meestal is de voorkant van de ruilkaart een foto van het onderwerp, maar je kunt ook tekeningen of ander artwork gebruiken. De achterkant van de trading card bevat details over het onderwerp. Voor niet-sportkaarten kan dit de naam, verjaardag, hobby’s, interesses, prestaties, favoriete citaten, enz. omvatten. Een fotokaart kan de tijd, locatie en technische specificaties van de foto bevatten. Een kaart over een evenement kan een beschrijving, tijdschema, kosten en andere details bevatten.

Weergave en opslag van ruilkaarten

Bestanden

Maak uw eigen ruilkaart-plakboek of fotoalbum met pocketpagina’s. Ze zijn er in vele maten en bevatten vier tot negen ruilkaarten van standaardformaat. Het is een geweldig alternatief voor degenen die zich niet handig genoeg voelen om traditionele plakboeken te maken. Plaats de pagina’s in een map of in dozen die geschikt zijn voor ruilkaarten om ze veilig te bewaren. Er zijn acrylhouders beschikbaar om uw kaart als een foto weer te geven, maar u kunt de informatie op de achterkant gemakkelijk zien.

Familie ruilkaarten

Als cadeau voor de feestdagen of een speciale gelegenheid aan familie, kun je sets ruilkaarten maken: één kaart per gezinslid. Zet op de achterkant van elke kaart een persoonlijke boodschap. Maak er een jaarlijks evenement van en zorg ervoor dat u een set kaarten bijhoudt waarmee u een familiealbum kunt maken.

Geboorte- en mijlpaalruilkaarten

Van huwelijken en geboorteaankondigingen tot diploma-uitreikingen en vakanties, met ruilkaarten kunt u belangrijke gebeurtenissen delen met familie en vrienden. Als de kaarten over een kind gaan, bewaar dan de kaarten die je in de loop der jaren hebt verzonden en maak een album om aan het kind te geven als het volwassen is.

Ruilkaarten voor stellen

Verzin een reeks ruilkaarten voor uw significante andere. Voeg sentimentele citaten, liefdesgedichten, tekeningen, “coupons” voor een activiteit (voetmassage, ontbijt op bed, middernachtelijke reis naar de winkel op de hoek, filmavond), een favoriete herinnering of een inside joke toe. Maak twee sets in dozen (een voor jou, een voor je partner) voor Valentijnsdag, een jubileum of een andere speciale tijd.

Ruilkaarten voor huisdieren

Maak een speciaal geheugenboek voor huisdieren uit het verleden, heden en de toekomst. Zet op de achterkant van elke kaart de naam van het huisdier (inclusief hoe het dier zijn naam kreeg), verjaardag, afstamming of andere informatie over je huisdier, en misschien een grappig of favoriet verhaal.

Club- of organisatieruilkaarten

Behoort u tot een boekenclub, naaikring, hardloopclub of een andere groep? Maak ruilkaarten voor de leden. Vitale statistieken voor de achterkant van de ruilkaart kunnen een lijst zijn van gelezen boeken, favoriete auteurs, gewonnen prijzen of gelopen races. De voorkant kunnen individuele portretten of groepsfoto’s zijn, een collage van portretten of foto’s van evenementen, voltooide projecten of andere objecten die representatief zijn voor de club of een specifiek lid. Maak een ruilkaartenalbum voor de club en maak kaartensets om aan alle leden te geven.

Waardevolle en collecties Ruilkaarten

Maak ruilkaarten van uw waardevolle spullen of stukken die u verzamelt, zoals boeken, kunstwerken of speelgoed. De kaarten kunnen voor persoonlijk gebruik, verzekeringsdoeleinden of potentiële verkoop zijn. Vermeld op de achterkant van elke ruilkaart de datum en plaats van aankoop, kosten, taxatiewaarde, gedetailleerde beschrijving, opslaglocatie en eventuele speciale opmerkingen, inclusief sentimentele bijlagen.

Artiestenruilkaarten

Artiestenruilkaarten (ATC) zijn een kunstvorm die speciaal is ontworpen om te handelen. De ruilkaarten die u als cadeau maakt, kunnen uw eigen foto’s of andere kunstwerken zijn, die u naar eigen inzicht verfraait. ATC’s worden vaak met de hand gemaakt met behulp van traditionele kunstbenodigdheden, maar ze kunnen ook op de computer worden gedaan (of met een combinatie van beide). Sommige ATC’s passen niet netjes in standaard pocketpagina’s vanwege hun dikte en verfraaiingen, maar u kunt ze bewaren in decoratieve dozen, in schaduwdozen of op planken.

Visuele takenlijst-ruilkaarten

Maak foto’s van vuile vaat of kleding, de dweil, de hordeur die gerepareerd moet worden, de grasmaaier, de gezinsauto met “Wash Me” in het stof geëtst, of andere herinneringen aan dingen die gedaan moeten worden. Zet elk op een ruilkaart. Op de achterkant van elk, vermeldt u details zoals wasmachine-instellingen voor kleding, locatie van schoonmaakbenodigdheden, hoeveel tijd een taak zou moeten kosten, enz. Kleurcode de kaarten op basis van leeftijd; het gazon maaien is misschien niet geschikt voor de leeftijd van een 5-jarige, maar hij kan helpen met het afstoffen van de meubels of het water geven van de planten. Maak een spelletje door de kaarten te maken, ze te ruilen en natuurlijk de taken op de kaarten te volbrengen. Zodra een taak is voltooid, plaatst u de kaart tot de volgende keer in de zak of een andere opslagplaats.