Skip to content

Is DirecTV neer… of ligt het aan jou?

12 de juli de 2021
DirecTVdownIsTheServiceDown 8ae14322bf344d6fac8f78f2bfc6418d

DirecTV is niet perfect en er kunnen grootschalige storingen optreden met zijn tv-diensten, waardoor je je afvraagt ​​’is DirecTV down?’ Soms ligt het probleem echter niet bij hen; het is met uw apparaten of verbindingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

 • Controleer op grootschalige storingen in het netwerk van DirecTV.
 • Los veelvoorkomende internet- en televisieproblemen aan uw kant op.

Hoe weet ik of DirecTV niet beschikbaar is?

Weet u niet zeker of DirecTV het probleem heeft of niet? Hier zijn een paar snelle manieren om te controleren.

 1. Controleer uw account voor informatie. AT&T is het moederbedrijf van DirecTV, dus het spoort ook problemen op voor de televisieaanbieder. Meld u aan en kijk of er rapporten zijn waarvan u op de hoogte moet zijn. U kunt zich hier ook aanmelden voor sms-meldingen, die u up-to-date informatie kunnen geven voor toekomstige storingen.

 2. Zoek op Twitter naar #ATTdown. Tweet-tijdstempels zullen u vertellen of andere mensen problemen hebben met AT&T zoals u. Terwijl je op Twitter bent, check AT&T’s hulp Twitter-pagina om te zien of deze informatie over DirecTV aanbiedt.

 3. Gebruik een externe “statuschecker” -website zoals Downdetector, Downhunter of IsTheServiceDown. Deze sites bieden snelle informatie over door klanten gemelde storingen en bevatten dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met DirecTV

Als niemand anders een storing lijkt te melden, is het een goede gok dat het probleem aan uw kant van de zaak ligt. Probeer deze tips voor het oplossen van problemen om te zien of u de zaken weer aan de gang kunt krijgen.

 1. Log in en controleer de status van uw DirecTV-account. Bevestig dat uw account een betaalde status heeft en dat er geen services worden geblokkeerd.

 2. Controleer zorgvuldig op:

  • Foutmeldingen van je tv of een ander apparaat waarop je DirecTV probeert te openen. Er kan een eenvoudige aanpassing zijn die u kunt maken om de fout te corrigeren.
  • Losse verbindingen. Indicatielampjes kunnen u vertellen of de kabelbox daadwerkelijk is aangesloten en ingeschakeld; als u die niet ziet, kan het een probleem zijn met de bedrading of de kabel.
  • Invoerproblemen. Als je je tv onlangs hebt gebruikt om te gamen of om een ​​dvd af te spelen, kan het zijn dat je de ingang terug moet veranderen naar tv.
  • Een slechte HDMI-verbinding.
  • Slechte wifi-verbindingen.
  • Elektrische aansluitingen in huis of stroomonderbrekingen in uw regio.
 3. Controleer aan uw kant de problemen met de internetverbinding. U kunt ook uw internetsnelheid controleren als dat een deel van het probleem lijkt te zijn.

 4. Controleer of uw universele afstandsbediening een probleem kan veroorzaken.

 5. Probeer uw kabelbox opnieuw op te starten. Als het goed is aangesloten en de indicatielampjes geven aan dat het is ingeschakeld, controleert u de kabelmodem. Het probleem kan liggen in de telefoon die ermee is verbonden. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, probeert u het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

  • Controleer of andere elektrische apparaten de modem niet storen: Staat deze te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
  • Probeer uw modem opnieuw op te starten.
 6. Als je al deze dingen hebt geprobeerd en je service nog steeds niet goed werkt, probeer dan met anderen te praten over DirecTV-installatie, DVR & ontvanger of app-problemen in de AT&T Community Forums.

 7. Nog steeds problemen? Het is tijd om contact op te nemen met de DirecTV-klantenservice of een praatje te maken met het technische ondersteuningsteam.