Skip to content

Is het kopen van een prepaid iPhone iets voor jou?

4 de augustus de 2021
iphonex 5c7d8dd346e0fb00018bd87f

Wanneer je een iPhone koopt van een van de grote telefoonbedrijven zoals AT&T of Verizon, zijn de grootste kosten voor het bezit van de telefoon de maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en data. Die rekening – vaak $ 99 of meer per maand – loopt in slechts een paar jaar op tot duizenden dollars.

Wat is een prepaid-iPhone?

Als u minder wilt betalen maar toch van een iPhone wilt genieten, heeft u andere opties dan de grote providers. Prepaid-telefoonaanbieders zoals Boost Mobile, Cricket Wireless, Net10 Wireless en Straight Talk bieden allemaal de iPhone aan en rekenen over het algemeen $ 35- $ 60 per maand voor dezelfde oproepen, sms’jes en data. Die lage maandelijkse kosten zijn best aantrekkelijk, maar er zijn voor- en nadelen aan de prepaid-aanbieders om op de hoogte te zijn voordat ze overstappen, vooral nu de grote bedrijven veel van de beste functies van de prepaid-bedrijven hebben overgenomen.

Een Prepaid iPhone kopen: Voordelen

Lagere maandelijkse kosten: Een van de belangrijkste redenen om een ​​prepaid iPhone te overwegen, zijn de lagere kosten van maandelijkse abonnementen. Hoewel het gebruikelijk is om 100 dollar per maand of meer uit te geven aan telefoon-/data-/sms-abonnementen van de grote providers, rekenen de prepaidbedrijven ongeveer de helft daarvan. Verwacht meer te besteden, zoals $ 35- $ 60 per maand aan een gecombineerd spraak-/data-/tekstabonnement bij de prepaid-providers.

Onbeperkt alles (soort van): De providers van de grote telefoonmaatschappijen zijn allemaal overgestapt op onbeperkte abonnementen – al het bellen, sms’en en data dat je wilt voor een vast maandelijks bedrag – en de prepaid-providers zijn over het algemeen hetzelfde (hoewel veel zelfs goedkopere abonnementen met beperkte data bieden) . Precies weten hoeveel u elke maand betaalt, ongeacht wat u gebruikt, klinkt geweldig, maar er zijn eigenlijk enkele limieten. Bekijk de nadelen hieronder om er meer over te weten te komen.

Annuleer op elk moment, gratis: Een van de grote voordelen van de prepaid providers was vroeger dat je geen contract hoefde te tekenen en op elk moment kon overstappen naar een andere telefoonmaatschappij. De grote luchtvaartmaatschappijen hebben u opgesloten in het gebruik van hun service met contracten en kosten voor vroegtijdige beëindiging (ETF). Deze forse vergoedingen zijn bedoeld om te voorkomen dat klanten te vaak van bedrijf wisselen. De grote telefoonmaatschappijen hebben sindsdien de meeste contracten en de meeste ETF’s geëlimineerd, dus elke telefoonmaatschappij laat je nu overstappen naar een ander bedrijf wanneer je maar wilt (tenzij je een telefoon in maandelijkse termijnen koopt).

Lagere totale kosten – in sommige gevallen: Omdat hun maandelijkse abonnementen minder duur zijn, kunnen prepaid-iPhones over een paar jaar goedkoper zijn om te bezitten dan die gekocht via traditionele providers. Het is niet ongebruikelijk om twee jaar lang meer dan $ 3.000 uit te geven aan een nieuwe telefoon en service bij grote bedrijven. Dezelfde iPhone en dezelfde service voor twee jaar kost bijna $ 2.000. Dus, afhankelijk van welk telefoonmodel en type abonnement je nodig hebt, kan prepaid je veel geld besparen.

Krijg dezelfde telefoons: In het verleden boden prepaid providers niet de nieuwste telefoons aan. Dat is niet meer waar. Tegenwoordig verkoopt vrijwel elk telefoonbedrijf dat de iPhone verkoopt dezelfde modellen, tegen dezelfde prijzen.

Geen activeringskosten: De prijs van een iPhone bij de traditionele providers is inclusief activeringskosten die niet in de stickerprijs worden vermeld. De activeringskosten voor nieuwe telefoons zijn niet veel, maar bedragen meestal $ 20- $ 30. Niet zo bij de prepaid providers, waar er meestal geen activeringskosten zijn.

Een prepaid iPhone kopen: nadelen

Onbeperkte abonnementen zijn niet echt onbeperkt: Zoals eerder aangegeven, zijn “onbeperkte” prepaid-abonnementen niet echt onbeperkt. Hoewel je echt oneindig veel telefoontjes en sms-berichten ontvangt, zijn er enkele limieten voor gegevens over deze “onbeperkte” abonnementen. Het komt vaak voor dat uw data-abonnement elke maand een vast aantal high-speed data bevat en, nadat u dat hebt gebruikt, wordt uw snelheid verlaagd naar iets veel langzamer. Dus technisch gezien zijn de gegevens onbeperkt, maar na de limiet wordt het zo veel langzamer dat het frustrerend is om te gebruiken.

Langzamere 4G: In tegenstelling tot de grote providers, bezitten noch Boost noch Virgin hun mobiele telefoonnetwerken. In plaats daarvan leasen ze bandbreedte van Sprint (dit artikel somt op welke netwerken de grote prepaid providers gebruiken). Hoewel Sprint een prima provider is, is dit voor prepaid iPhone-gebruikers niet helemaal goed nieuws. Dat komt omdat, volgens PC Magazine, Sprint het langzaamste 4G LTE-netwerk heeft onder de iPhone-providers, wat betekent dat iPhones op Boost en Virgin even traag zullen zijn. Voor de hoogste datasnelheden op de iPhone heb je AT&T of Verizon nodig, of een prepaid provider die hun netwerken gebruikt (zoals Cricket of Straight Talk).

Ingewikkelde persoonlijke hotspot: Wanneer je een iPhone gebruikt bij een grote provider, is Personal Hotspot, die je telefoon verandert in een wifi-hotspot voor apparaten in de buurt, inbegrepen in je abonnement. Dat geldt niet voor alle prepaid providers. Sommige bevatten een beperkte hoeveelheid persoonlijke hotspot-gegevens, sommige brengen extra kosten in rekening en sommige bieden het helemaal niet aan. Als je die functie nodig hebt, moet je eerst je onderzoek doen.

Niet in alle gebieden beschikbaar: Het kopen van een prepaid iPhone is niet zo eenvoudig als een winkel binnenlopen of naar een website gaan en je creditcard overschrijven. Hoewel dat bij de grote bedrijven het geval kan zijn, bepaalt bij sommige prepaid-aanbieders waar je woont wat je kunt kopen. Bij het onderzoeken van dit artikel kwamen we problemen tegen met Net10 en Straight Talk. Een provider zei dat het geen service verleende in mijn regio en me dus niets zou verkopen. Nadat ik mijn locatie had gezien, bood Net10 aan me maar één oude, goedkope Android-telefoon te verkopen. Straight Talk gaf me meer opties, maar alle oudere Android-telefoons, sommige opgeknapt, en geen iPhones. Bij de grote bedrijven zijn we nog nooit tegen zulke problemen aangelopen.

Het komt neer op

Prepaid-providers bieden veel lagere kosten voor maandelijkse abonnementen, maar die lagere kosten komen met een aantal compromissen. Nu de grote telefoonbedrijven veel van de functies hebben overgenomen die prepaid-aanbieders aantrekkelijk maakten – geen contracten, geen ETF’s, onbeperkte data – is die lage prijs minder een verkoopargument. Als u erg prijsbewust bent, kan een prepaid-provider nog steeds zinvol voor u zijn. Als dat niet het geval is, krijgt u waarschijnlijk een betere service, met minder problemen, bij een van de grote bedrijven, ook al kost het gebruik ervan meer.