Skip to content

Mophie Powerstation AC Review

2 de augustus de 2022
Mophie HeroSquare 55f597cb87944f97a0be829d0c26a52f
Wat we leuk vinden?

 • Aantrekkelijke stoffen voering
 • Duurzaam ontwerp
 • USB-C-, USB-A- en AC-poorten

Wat we niet leuk vinden

 • Ongelooflijk duur
 • Het is een zware baksteen
 • Opladen via USB-C beperkt tot 30 W

De Mophie Powerstation AC doet veel zaken goed, maar wordt overschaduwd door vergelijkbare concurrentie die een stuk minder kost.

3.5

Mophie Powerstation AC

Mophie Powerstation AC

in dit artikel

We hebben de Mophie Powerstation AC gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sinds Mophie bekendheid kreeg met zijn ongelooflijk handige iPhone-oplaadkoffers, heeft het zichzelf gevestigd als een go-to-merk voor slanke, effectieve en ongetwijfeld eersteklas accessoires voor draagbare oplaadoplossingen. Dat betekent meestal dat je extra moet betalen in vergelijking met de producten van sommige concurrenten, maar nogmaals, het gaat meestal gepaard met een evenredig kwaliteitsniveau. Mophie’s Powerstation AC draagbare laptopbatterij is zo’n aanbod. Deze omvangrijke powerbank is gebouwd voor laptops en heeft voldoende vermogen om een ​​MacBook of vergelijkbare premium notebook op te laden, om nog maar te zwijgen van smartphones, tablets, draagbare spelsystemen en andere draagbare apparaten. Het werkt goed en ziet er mooi uit, maar de aanzienlijke prijskloof tussen de Powerstation AC en vergelijkbare uitgeruste alternatieven maakt het lastig om aan te bevelen. Ik heb de Mophie Powerstation AC meer dan een week getest op laptops en smartphones, waarbij ik de laadsnelheden heb gemeten en vergeleken met andere power bricks.

Mophie Powerstation AC

Ontwerp: het is een baksteen

Mophie’s Powerstation AC heeft een strakke uitstraling en ziet er op een afstand bijna uit als een dagboek dankzij de met stof beklede buitenkant, maar pak het op en het voelt absoluut als een krachtsteen. Met 7,48 x 4,49 x 1,1 inch (HWD) en een flinke 1,67 pond is dit een zware krachtcel. Je kunt het misschien in een heel grote zak stoppen, maar zorg ervoor dat je een riem draagt ​​als dat zo is.

Mophie’s Powerstation AC heeft een strakke uitstraling en ziet er op een afstand bijna uit als een dagboek dankzij de met stof beklede buitenkant, maar pak het op en het voelt absoluut als een krachtsteen. Maar echt, deze grotere powerbank is ideaal om in een tas te stoppen tijdens het reizen of werken weg van huis of kantoor. De zacht aanvoelende stoffen buitenkant is geplaatst op een stevige zwarte plastic behuizing van dit dichte apparaat, en de Powerstation AC voelt echt alsof hij door de jaren heen intensief gebruik kan weerstaan. Aan de rechterbovenkant van het frame bevinden zich de USB-C- en USB-A-poorten, die zich in de buurt van vier kleine lampjes bevinden die de huidige batterijcapaciteit aangeven wanneer op de aangrenzende knop wordt gedrukt. De AC-stroompoort is slim afgedekt en verborgen onder de klep aan de bovenkant, die automatisch sluit via een magnetische verbinding wanneer deze niet in gebruik is. Je krijgt zowel USB-C naar USB-C als USB-A naar USB-C-kabels binnen, waardoor je wat meer flexibiliteit hebt bij het opladen van je apparaten.

Op zijn eigen merites is de Mophie Powerstation AC een aantrekkelijk draagbaar batterijpakket.

Installatieproces: Plug en play

Gebruik een laptop- of smartphone-stroomadapter die u al hebt, steek het ene uiteinde van een van de meegeleverde kabels in de Mophie Powerstation AC en het andere in de adapter, en steek het vervolgens in een stopcontact. Zodra de vier lampjes op de powerbank volledig branden, kunt u de Powerstation AC gebruiken om draagbare apparaten op te laden door ze op de USB-poorten en/of de AC-ingang aan te sluiten.

Mophie Powerstation AC

Oplaadsnelheid en batterij: grote capaciteit, maar bescheiden vermogen

De Mophie Powerstation AC heeft een stevige cel van 24.000 mAh, waardoor je voldoende extra vermogen hebt voor je draagbare apparaten. Dat gezegd hebbende, de maximale oplaadsnelheid van 30 W van de USB-C PD-poort is niet zo hoog als bij sommige andere oplaadstenen, zoals de ZMI PowerPort 20000, die tot 45 W haalt met zijn USB-C PD-poort. Het verschil was duidelijk tijdens het testen. Met behulp van de USB-C-poort laadde de Mophie Powerstation AC een 2019 MacBook Pro (13-inch) van 0 procent naar 100 procent op in 2 uur, 12 minuten (bij 27,9 W of 19,5 V x 1,43 A). Hoewel dat een redelijke snelheid is om een ​​krachtige laptop volledig op te laden, duurde het 19 minuten langer dan met ZMI’s pack. De Mophie Powerstation AC vertoonde daarna één verlicht lampje, wat suggereert dat er nog een kleine hoeveelheid vermogen in de cel aanwezig is.

Mophie's Powerstation AC

Sneller opladen van uw laptop is mogelijk als u de eigen oplader van uw laptop aansluit op Mophie’s 100W/100V AC-poort, hoewel dat minder handig is dan gewoon een kabel in te pluggen, vooral als u op reis bent en langere tijd niet thuis bent. Ik stopte de eigen oplader van de MacBook Pro in de AC-poort en laadde de laptop op van 0 procent tot vol in 1 uur, 52 minuten, bijna identiek aan de USB-C-poort van de ZMI PowerPack. De Powerstation AC had echter een hoorbaar gezoem bij het opladen via de AC-poort.

De Mophie Powerstation AC heeft een stevige cel van 24.000 mAh, waardoor je voldoende extra vermogen hebt voor je draagbare apparaten. In een afzonderlijke test heb ik een lokaal gedownloade film op volledig scherm met 100 procent helderheid herhaald op de MacBook Pro, die begon met een batterij van 100 procent. Met de Mophie Powerstation AC aangesloten via USB-C, speelde de film 6 uur, 22 minuten voordat de power brick leeg was. Met dezelfde film en omstandigheden ging de ZMI PowerPack 20000 veel langer mee met 8 uur en 4 minuten in dezelfde test. Als je bijvoorbeeld vastzit op een internationale vlucht, is dat mogelijk een volledige extra film die je kunt bekijken, of bijna een paar extra uur werktijd. Een Samsung Galaxy S10-smartphone laadt sneller op met de Mophie Powerstation AC via de USB-C-poort, maar gaat van nul naar 100 procent in 1 uur, 37 minuten – dat is 10 minuten sneller dan met ZMI’s power brick.

Mophie Powerstation AC

Prijs: het is te duur

Met $ 200 is de Mophie Powerstation AC een goede $ 70-80 duurder dan vergelijkbare alternatieven die goed worden beoordeeld door Amazon-klanten. Mophie’s ontwerp is sterk en het batterijpakket werkt goed, maar de functie weegt zwaarder dan vorm als het gaat om een ​​batterijpakket dat je slechts af en toe tevoorschijn haalt, en het is moeilijk om dat soort enorme prijsstijging te rechtvaardigen. Ik zou de Mophie Powerstation AC graag gebruiken om mijn laptop, smartphone en Nintendo Switch op te laden… maar voor die prijs zou ik hem niet kopen

Mophie's Powerstation AC

Mophie Powerstation AC versus ZMI PowerPack 20000

Afgezien van de hierboven genoemde verschillen in laadsnelheden en mogelijkheden, is het grootste functionele verschil tussen deze laptopvriendelijke draagbare batterijpakketten het ontbreken van een AC-stroompoort op de ZMI PowerPack 20000 (zie op Amazon). Aan de positieve kant is het ongeveer de helft van de grootte en het gewicht en kost het slechts $ 70. Het is een ideale krachtbron voor het opladen van MacBooks, smartphones en andere USB-C-apparaten, en zeker het veel aantrekkelijker koopje.


Eindoordeel

Een geweldige draagbare laptopbatterij voor een lage prijs. Op zijn eigen merites is de Mophie Powerstation AC een aantrekkelijk draagbaar batterijpakket. Het is stevig en goed ontworpen, heeft veel kracht en kan een reeks draagbare apparaten goed opladen. Er zijn echter vergelijkbare apparaten die met een sneller wattage worden opgeladen, en misschien nog belangrijker, het prijskaartje van $ 200 maakt het hier aanzienlijk duurder dan veel andere laptopgerichte power-stenen die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Specificaties:

 • productnaam

  Krachtcentrale AC


 • Productmerk:

  Mophie

 • Artikelnummer

  840472241675

 • Prijs

  $ 200,00


 • Gewicht

  1.667 pond.

 • Productafmetingen

  7,48 x 4,49 x 1,1 inch.

 • Garantie

  2 jaar


 • Poorten

  1x USB-C, 1x USB-A, 1x AC

 • Waterbestendig

  Nvt