Skip to content

Wat u moet weten voordat u een mobiele printer koopt

8 de augustus de 2021
GettyImages 71311699 24013f80aa0e45c1a76789cf7a893181

Mobiele printers maken deel uit van het ultieme mobiele kantoor, zodat u overal on-demand kunt afdrukken. Dit is wat u moet weten over het selecteren van een printer voor uw mobiele werkbehoeften.

Wie heeft een mobiele printer nodig?

Mobiele printers zijn ideaal voor zakenreizigers die tijdens het reizen documenten moeten herzien om ze met klanten te delen. Omdat veel mobiele printers zelfvoorzienend zijn of alternatieve stroombronnen hebben, zijn mobiele printers ook zeer geschikt voor iedereen die in het veld werkt en documenten, zoals contracten of bonnen, onderweg moet afdrukken, bijvoorbeeld verkopers, architecten, en buitendienst technici. Met speciale mobiele printers, zoals compacte, draagbare fotoprinters, kunnen fotografen en anderen die met afbeeldingen werken, hun werk op aanvraag distribueren.

Voordelen van mobiele printers

Hoewel veel hotels en cybercafés gedeelde printers aanbieden voor gebruik door gasten (meestal tegen betaling), kan het gebruik van uw eigen mobiele printer op de lange termijn voordeliger zijn als u vaak onderweg moet afdrukken; ook, zoals de ervaring van een frequente reiziger laat zien, kan het gebruik van hotelprinters beperkend en frustrerend zijn. Afdrukken zonder pc is nog een reden waarom u een mobiele printer wilt: met sommige draagbare printers kunt u afdrukken vanaf andere apparaten dan alleen laptops (bijv. PDA’s, smartphones of camera’s) of rechtstreeks vanaf compacte opslagkaarten – een functie die u zult winnen’ t waarschijnlijk vinden op gedeelde openbare printers. Ten slotte is het meest overtuigende voordeel van mobiele printers dat u echt overal kunt afdrukken, zelfs op de meest afgelegen locaties of terwijl u onderweg bent. Dan ben je bereid de printer mee te nemen.

Kleine maat

De mobiele printers van tegenwoordig zijn zeer draagbaar, maar voegen toch een merkbaar gewicht toe (ongeveer 5 pond) en nemen wat ruimte in beslag in een handbagage of grote aktetas (gemiddelde afmetingen: 13″ x 7″ en 3″ hoog). Compacte fotoprinters zijn zelfs kleiner — sommige niet veel groter dan het 4×6-fotopapier waarop ze afdrukken. Er zijn grotere en kleinere mobiele printers, maar houd er rekening mee dat er meestal een afweging is tussen draagbaarheid en functies of prestaties. Controleer de afmetingen van de printer aan de hand van de draagtas misschien wilt u deze gebruiken om er zeker van te zijn dat de printer past.

Hogere kosten:

In draagbare elektronica geldt: hoe kleiner het apparaat, hoe hoger de prijs – en mobiele printers zijn geen uitzondering. Mobiele printers kunnen bijna twee keer zoveel kosten als hun tegenhangers voor desktopprinters, en de inktcartridges voor mobiele printers kosten doorgaans ook ongeveer 20% meer, afhankelijk van de specifieke printer. De cartridges voor uw mobiele printer kunnen echter langer meegaan als u onderweg niet veel afdrukt of selectiever bent in wat u afdrukt.

Uitvoering

De afdruksnelheid en kwaliteit van een mobiele printer kunnen indrukwekkend zijn. Hoewel veel mobiele printers met ongeveer 5 pagina’s per minuut afdrukken, zijn sommige veel sneller (de HP OfficeJet H470, in 2007 aangekondigd als ’s werelds snelste mobiele printer, heeft een nominale snelheid van 23 ppm in zwart en 16 ppm in kleur). Als u een reizende verkoper bent die het zich niet kan veroorloven om te wachten tot pagina’s zijn afgedrukt, zoekt u naar mobiele printers met een afdruksnelheid van 10 ppm of hoger. Evenzo is de afdrukresolutie vaak hoger dan de 300 dpi tot 1200 dpi die wordt aanbevolen in onze gids voor printers/scanners. Kortom, mobiele printers kunnen vrij snel professioneel ogende documenten produceren.

Connectiviteit en stroomopties

Connectiviteitsopties en stroomopties zijn de twee andere belangrijkste kenmerken waar u op moet letten bij het vergelijken van mobiele printers:

  • Ingebouwde wifi en Bluetooth printen vanaf meerdere apparaten (inclusief draadloze of Bluetooth-compatibele PDA’s en camera’s) en zonder gedoe met kabels. Veel mobiele printers maken het ook mogelijk direct printen vanaf compacte digitale geheugenkaarten (bijv. SD-kaarten van camera’s) — een erg handige functie om naar te zoeken als u onderweg foto’s wilt afdrukken zonder dat u uw laptop hoeft aan te sluiten of op te starten.
  • Energie-opties voor mobiele printer kan een AC-adapter, interne oplaadbare batterij, auto-adapter en het uitschakelen van USB bevatten. Het is duidelijk dat hoe meer opties met eigen voeding, hoe beter, maar sommige adapters kunnen extra kosten.

Andere belangrijke functies om te overwegen

  • Besturingssysteem: Zorg ervoor dat de printerstuurprogramma’s compatibel zijn met uw laptop
  • Papierformaten en gewicht: Als u op verschillende papierformaten of papiersoorten moet afdrukken, zorg er dan voor dat deze in de printerspecificaties worden vermeld als beschikbare opties.
  • Duurzaamheid: Robuustheid is een uitstekende kwaliteit in elk mobiel apparaat – als u de kans krijgt om de mobiele printer persoonlijk te bekijken, kunt u een idee krijgen van de bouwkwaliteit.