Skip to content

Op hoeveel computers kan ik Photoshop installeren?

5 de augustus de 2021
GettyImages 539434611 5c3e29f3c9e77c00017bf296

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Photoshop (EULA) heeft altijd toegestaan ​​dat de toepassing op maximaal twee computers wordt geactiveerd (bijvoorbeeld een thuiscomputer en een werkcomputer, of een desktop en een laptop), zolang dit niet het geval is. tegelijkertijd op beide computers worden gebruikt. Omdat Adobe zijn leveringsmodel heeft bijgewerkt, is het systeem enigszins veranderd, maar de limiet van twee computers is hetzelfde gebleven.

Creative Suite-productactivering

Voorafgaand aan de lancering van het huidige leveringsmodel, Creative Cloud, introduceerde Adobe Photoshop Creative Suite (CS) voor Windows en Photoshop CS2 voor Mac en Windows. In die tijd introduceerde het bedrijf ook productactivering, waardoor het tweecomputerbeleid strikt afdwingbaar werd door te eisen dat u de licentiesleutel in de software invoerde voordat de toepassing zou werken. U kon Photoshop nog steeds op zoveel computers installeren als u wilde, maar er konden slechts twee exemplaren worden geactiveerd. Het was gemakkelijk om activeringen van de ene computer naar de andere over te zetten wanneer de twee computers beide een internetverbinding hadden. Zonder verbindingen zou u de activering via de telefoon kunnen overdragen. Dit proces was ook van toepassing op de andere CS-producten van Adobe: Illustrator, InDesign, GoLive en Acrobat Professional. De licentie was van kracht voor alle “boxed” (dwz verkocht als cd’s in dozen) versies van Adobe-software.

Creative Cloud-proces

Het systeem veranderde toen Adobe overstapte naar een online, op abonnementen gebaseerd model dat bekend staat als Creative Cloud. Als u nu een abonnement voor één gebruiker aanschaft, mag u de software op een onbeperkt aantal computers installeren, maar u kunt deze alleen op twee computers activeren en op één tegelijk gebruiken. Adobe is vrij duidelijk over dit onderwerp in de Creative Cloud-helpbestanden. Dit model biedt twee grote voordelen:

U bent niet beperkt tot één besturingssysteem. U kunt Photoshop dus installeren en activeren op een Macintosh-computer en een Windows-computer; u hoeft niet langer afzonderlijke Windows- en Macintosh-versies van de toepassing aan te schaffen.

Alle updates zijn gratis. Uw Creative Cloud-abonnement geeft u het recht om de software op elk moment bij te werken, en wanneer er een grote update beschikbaar is, zoals een wijziging in het versienummer, hoeft u de update niet aan te schaffen en het lange proces van het verwijderen van de huidige versie en het opnieuw installeren van de nieuwe. Adobe biedt geen cd-gebaseerde software meer aan en ondersteuning voor deze versies is niet langer beschikbaar. U kunt gebruikte exemplaren van de software particulier kopen, maar als u dat doet, moet u uiterst voorzichtig zijn met de aankoop. Als de leverancier de software niet heeft gedeactiveerd, kunt u deze niet activeren. Sommige online bronnen bieden illegale versies aan, maar de activeringscode die ze erbij leveren, zal waarschijnlijk niet werken.