Skip to content

PayPal voor beginners

22 de juli de 2021
paypal for beginners 4024875 465c666bb13b42e2a04b8aec2a35da3f

PayPal is ’s werelds populairste tussenpersoon voor online aankopen. Waar MoneyGram en bankoverschrijvingen in de 20e eeuw de standaard waren, wenden vandaag meer dan 170 miljoen internetgebruikers zich tot PayPal om geld naar elkaar te sturen op basis van een e-mailadres.

Waarom is PayPal zo populair?

Sinds de start in 1998 is PayPal een gemakkelijke en vertrouwde manier geworden om online geld over te maken.

PayPal biedt drie grote voordelen:

 • Betrouwbaar: Het wordt veel gebruikt, dus er is een sterke bekendheid en vertrouwen rond de PayPal-service.
 • Makkelijk te gebruiken: Het is handig, aangezien u alleen het e-mailadres van een persoon hoeft te weten om geld te verzenden.
 • Veilig: Het verbergt bank- en creditcardgegevens voor de andere partij.

Hoe PayPal werkt

Met PayPal kunnen mensen geld naar elkaars e-mailadressen sturen terwijl de creditcard- en bankgegevens van beide partijen worden verborgen. Deze aanpak is ideaal wanneer u goederen van vreemden wilt kopen en geld wilt overmaken naar vrienden en familie.

Een manier waarop PayPal geld verdient, is door verkopers een percentage van de verkoop in rekening te brengen.

Net als bij een escrow-service fungeert PayPal als tussenpersoon voor geld. PayPal implementeert garanties zodat zowel kopers als verkopers de garantie hebben dat hun geld of goederen kunnen worden teruggevorderd als er iets misgaat met de transactie. Bovenal vermijden beide partijen het papierwerk van rechtstreeks zakendoen met banken en creditcardaanbieders.

PayPal-vereisten

Er is geen speciale technologie of een zakelijke licentie vereist om geld te verzenden of te ontvangen via Paypal. Je hebt alleen het volgende nodig:

 • Een geldig e-mailadres
 • Een geldige creditcard of bankrekening

Hoe verdient PayPal geld?

Als financiële tussenpersoon maakt PayPal winst door een percentage van het geld dat het overmaakt in rekening te brengen.

 • PayPal is gratis voor kopers van goederen. Wanneer een koper een Paypal-account instelt, kost het niets om geld naar een verkoper te sturen. Het geld wordt afgeschreven van de creditcard of bankrekening van de gebruiker, of beide. PayPal brengt kopers geen kosten in rekening voor het verzenden van geld.
 • PayPal berekent verkopers van goederen een vergoeding van 30 cent plus een procentuele toeslag om geld te ontvangen. PayPal brengt alleen een rekening in rekening wanneer het geld ontvangt. Met behulp van een speciale toeslagformule brengt PayPal verkopers in rekening wanneer ze een betaling van een koper ontvangen. Het tarief varieert tussen 1,9% en 2,9%.
 • PayPal brengt soms kosten in rekening om geld naar vrienden of familieleden te sturen. Als u uw bankrekening of PayPal-saldo gebruikt om geld te verzenden, en de ontvanger is geen geregistreerde verkoper bij PayPal, dan zijn er geen kosten voor het verzenden of ontvangen van geld. Er zijn bijvoorbeeld geen kosten wanneer u $ 500 naar uw zoon stuurt terwijl hij op school zit, of $ 75 aan uw paintballclub online geeft.
 • PayPal brengt een toeslag in rekening om geld naar vrienden of familie buiten het land te sturen. Reken op een toeslag van ongeveer 2%.
 • PayPal brengt een toeslag in rekening om geld naar vrienden of familie te sturen met een creditcard.

Waarvoor kunt u PayPal gebruiken?

Er zijn drie belangrijke toepassingen van PayPal:

 • Eenmalige aankopen online: U houdt bijvoorbeeld van een paar schoenen op eBay, of u wilt een nieuwe koffiemachine bestellen bij een online verkoper. PayPal is een goed alternatief voor het gebruik van uw creditcard, omdat u kunt voorkomen dat uw kaartgegevens online worden verspreid.
 • Online abonnementen voortzetten: Als je je wilt abonneren op Netflix of een andere online abonnementsservice die maandelijkse betalingen vereist, dan is PayPal een goede keuze. U kunt PayPal zelfs zo instellen dat het rechtstreeks van uw bankrekening wordt afgeschreven in plaats van met uw creditcard.​
 • Stuur geld naar vrienden of familie: Je moet wat geld terugbetalen dat je van je buddy hebt geleend, of je kind is in Australië en je moet geld naar hen overmaken. PayPal is goed in deze transacties en kan geen toeslagen hebben.

Dus, wat is de vangst met PayPal?

Zoals elke online service zijn er nadelen en prijzen die u moet betalen bij het gebruik van PayPal.

 • De valutaconversatietarieven van PayPal zijn duur. Als u zich bijvoorbeeld in Canada of Mexico bevindt en goederen koopt van een Amerikaanse leverancier, zijn de wisselkoersen die PayPal in rekening brengt niet alleen duurder dan de meeste banken, maar PayPal rekent ook een toeslag van 2% voor het omrekenen van valuta.
 • PayPal is overdreven gevoelig voor frauderisico’s en zal snel een drukke PayPal-rekening afsluiten als het wangedrag vermoedt. Als PayPal een veiligheids- of privacyrisico waarneemt, bevriest het de tegoeden op de rekening en geeft het wekenlang geen toegang tot de rekening totdat de eigenaar van de rekening alle beschuldigingen van fraude kan weerleggen.
 • Telefonische ondersteuning van PayPal kan onregelmatig zijn. Hoewel veel gebruikers uitstekende ondersteuning hebben gekregen van de PayPal-telefoonbalie, melden andere gebruikers dat ze gefrustreerd zijn geraakt door het gebrek aan aandacht en kennis van het telefoonpersoneel.
 • PayPal is duurder dan veel alternatieven. Interac e-transfer is bijvoorbeeld iets goedkoper voor sommige grensoverschrijdende overschrijvingen.
 • PayPal is beschuldigd van het te veel in rekening brengen van klanten op rentekosten, late vergoedingen en andere kleine incrementele kosten. Hoewel deze beschuldigingen snel werden opgelost door klanten terug te betalen, is dit een negatief punt op de zakelijke praktijken van PayPal in het verleden.

Hoe veilig is PayPal?

Hoewel geen enkel systeem volledig onfeilbaar is, heeft PayPal checks and balances in zijn systeem ontworpen om fouten en fraude te minimaliseren. Er is geen andere online financiële instelling die zijn klanten beter kan beschermen dan PayPal.

Beveiligingsagent met oortje

PayPal is overgevoelig als het gaat om angst voor fraude, aangezien het bedrijf niet zal aarzelen om een ​​rekening te blokkeren waarvan hun agenten vermoeden dat deze fraude pleegt.

 • PayPal is gegarandeerd tegen fraude en identiteitsdiefstal: PayPal garandeert 100% bescherming tegen ongeautoriseerde betalingen vanaf een rekening. Om identiteitsdiefstal tegen te gaan, wordt elke transactie per e-mail aan de PayPal-rekeninghouder bevestigd. Elke transactie die u betwist, geeft u toegang tot een ondersteuningsteam van analisten die het probleem voor u zullen oplossen.
 • eBay-aankopen zijn verzekerd tot $ 1000 via PayPal: Een service genaamd PayPal-kopersbescherming is een andere manier waarop PayPal certificeert dat bepaalde verkopers betrouwbaar zijn.
 • Het fraudebestrijdingsteam van PayPal werkt 24/7: Met behulp van geavanceerde risicomodellen en geavanceerde technologie kan het team verdachte activiteiten detecteren en vaak voorspellen om identiteitsdiefstal te elimineren. Het is de taak van het fraudebestrijdingsteam om elke PayPal-transactie zo veilig en naadloos mogelijk te laten verlopen.

Hoe neemt PayPal mijn geld op?

U kunt kiezen voor huidig ​​saldo of onmiddellijke opname als uw betalingsmethode.

Mensen die contant geld wisselen

PayPal is vrij flexibel, beginnersvriendelijk en in staat om zijn eigen vorm van kortlopend krediet te verlengen.

 • Laat PayPal alleen geld opnemen van uw creditcard of bankrekening wanneer u een aankoop doet. Zodra u geld heeft overgemaakt, maakt PayPal het geld onmiddellijk over en wordt het binnen twee werkdagen van uw bank of creditcard afgeschreven. Met deze optie is het niet nodig om een ​​PayPal-saldo bij te houden en er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van deze service.
 • Maak direct geld over naar PayPal en laat dat geld op uw PayPal-rekening staan. Hoewel u met deze methode geen bankrente krijgt, is het wel handig om uw online aankoopbudget te scheiden van uw reguliere bank- en creditcards. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van deze service.

Hoe kan ik geld opnemen van PayPal?

Geld opnemen van PayPal is eenvoudig. PayPal crediteert uw creditcard of uw bankrekening via een soort overboeking. Zodra het geld op uw bankrekening staat, kunt u het opnemen. Hoewel deze PayPal-opname niets kost, kan het tot acht werkdagen duren om de overboeking van PayPal naar uw bank te voltooien. Als je een verkopersaccount hebt geopend, kun je een zakelijke PayPal-betaalpas aanvragen, zodat je toegang hebt tot je saldo bij een geldautomaat of via een verkooppunttransactie.

Een PayPal-rekening instellen

U kunt binnen enkele minuten een nieuwe PayPal-rekening starten. De eerste kredietcontrole is al gedaan door uw creditcardmaatschappij en uw bank; nu hoef je alleen maar PayPal te vragen om die informatie aan je e-mailadres te koppelen.

persoon die de paypal-app op een mobiele telefoon gebruikt

Vereisten

Je zal nodig hebben:

 • Een geldig en betrouwbaar e-mailadres
 • Een geldige creditcard
 • Een geldige bankrekening in een van de 100 landen van PayPal

Kies uw PayPal-rekeningtype

Er zijn twee soorten PayPal-rekeningen: een persoonlijke PayPal-rekening en een zakelijke PayPal-rekening. Een PayPal Personal-account is het standaard PayPal-account waarmee u gemakkelijk uw eBay-aankopen kunt betalen. Gebruik het om geld te verzenden en te ontvangen, en om geld te sturen naar iedereen met een e-mailadres in 55 landen en regio’s. Je kunt ook een persoonlijk account gebruiken om betalingen te accepteren als je producten via eBay verkoopt. Het addertje onder het gras is dat u alleen betalingen van andere PayPal-rekeningen kunt accepteren en geen creditcard- of bankpasbetalingen. Er zijn geen kosten verbonden aan de persoonlijke account of de transacties die ermee worden gedaan. Er is echter een limiet aan het bedrag dat u per maand kunt ontvangen. Als u van plan bent een groot productvolume te verkopen, is het persoonlijke account mogelijk te beperkend. Met een PayPal Business-account kunt u onder uw bedrijfsnaam opereren en de rapportage- en eBay-tools gebruiken zonder beperkingen op de transactiegrootte. Het is de beste keuze als u complexe boekhouding verwacht. Er is een brede functionaliteit voor de bedrijfseigenaren die hen helpt om met gemak grote hoeveelheden verkopen te beheren.

Hoe stuur of maak ik geld over met PayPal?

De meeste eBay-veilingen bieden een link Nu betalen of Betaling verzenden op de eBay-pagina. Als u deze link volgt, vult PayPal de gegevens van de verkoper en het veiling-ID-nummer in. Vaak zal het ook de verzend- en verwerkingsinformatie invullen. Het enige dat u hoeft te doen, is inloggen met uw PayPal-wachtwoord en e-mailadres en bevestigen dat uw verzendadres en primaire financieringsbron correct zijn. Je voegt extra notities toe voor de verkoper (verstuur bijvoorbeeld per Amerikaanse post) en de overboeking vindt direct plaats. Er wordt een bevestigingsmail naar u verzonden en uw betaalmethode wordt binnen twee dagen afgeschreven.​

PayPal-screenshot

Ga voor persoonlijke overboekingen rechtstreeks naar de PayPal-website en klik op Geld verzenden. Log in met uw wachtwoord, voer vervolgens het e-mailadres van de ontvanger in het formulier Geld verzenden in en voeg de details van de transactie toe. Het proces is eenvoudig en uw persoonlijke bankgegevens zijn verborgen voor de koper.