Skip to content

Soorten Samsung TV-apps

24 de juli de 2021
SamsungAppArmchairAstronaut 5804f2625f9b5805c2c50e74

Samsung smart-tv’s bieden een enorme verscheidenheid aan apps die vergelijkbaar zijn met die op mobiele Android-apparaten. In de Samsung app store vind je meer dan duizend apps, onderverdeeld per categorie, waaronder video, sport, games, lifestyle, informatie en educatie. Je vindt algemeen beschikbare apps zoals Pandora en Netflix, en apps waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die binnenkort op je lijst met de beste Samsung Smart TV-apps staan. Vanaf 1 december 2019 werkt de Netflix-app mogelijk niet meer op Samsung Smart TV’s van 2010 en 2011. Als uw tv is getroffen, ziet u een melding op uw scherm.

Video-apps: gratis en gebaseerd op abonnement

Vudu Samsung TV-app.
Samsung heeft zowat elke app voor online video-inhoud toegevoegd die je op je tv zou willen hebben; meer dan 400 in totaal. Je kunt je eigen mediabestanden streamen met een app als Plex en gratis tv kijken met Pluto TV. Enkele van de meer populaire film-apps voor Samsung TV zijn Netflix, Vudu, Hulu, Amazon Video, Redbox Instant, HBO Go, FandangoNOW, TED, YouTube, Vimeo, Discovery Channel, DIRECTV NOW, UltraFlix en TechCrunch.

Lifestyle-apps: muziek, foto’s en meer

Screenshot van de Spotify Samsung TV-app

Spotify Samsung TV-app.
De categorie lifestyle omvat meer dan 200 apps met betrekking tot muziek, reizen, how-to, kunst en meer, waaronder een aantal unieke apps. Als het op muziek aankomt, biedt Samsung TV apps voor populaire diensten zoals Pandora, Spotify, Amazon Prime Music, Napster, VTuner Internet Radio, TuneIn, SHOUTcast en Deezer. Als u 3D-beelden op uw tv wilt zien, kunt u de 3D Gallery Top 100 waarderen, een app die 100 high-definition 3D-foto’s van over de hele wereld doorloopt. NatGeo Images is een andere app in deze categorie die tientallen foto’s van National Geographic toont. U kunt uw slimme huishoudelijke apparaten aanpassen met Smart Home, gezondheidstips krijgen met HealthSmart, instructies voor het strikken van een stropdas bekijken met de toepasselijke naam How to Tie-app, astronomische informatie bekijken met Skyview, gemakkelijk toegang krijgen tot online winkelen met ShopTV of HSN Shop By Maak op afstand een live compilatie van foto’s van een feest met de Party Shots! app, kweek vissen in je woonkamer met Fishbowl en bied gezelschap voor je huisdier als je weg bent met SmilePet.

Games: klassiekers en multiplayer

Screenshot van de Samsung TV-app 'Best of Arcade Games - Brick Breaker'

‘Best of Arcade Games – Brick Breaker’ Samsung TV-app.
Een groeiende lijst met game-apps die beschikbaar zijn in de Samsung App Store bevat klassiekers als UNO, Darts!, Blackjack Party en de op Sudoku geïnspireerde Samsoku-app. Er zijn ook enkele hersenspellen beschikbaar, zoals BrainTraining en Brain Challenge. Games die vaak op mobiele apparaten worden gezien, zijn ook beschikbaar voor Samsung smart-tv’s, zoals Angry Birds en Castle of Magic. Sommige andere games die aantoonbaar nuttiger zijn op een groot scherm (maar vaak nog steeds worden gecombineerd met een smartphone), zijn games waarbij groepen betrokken zijn, zoals WeDraw en trivia-games zoals Trivvy en I Love the 80s Trivia van VH1.

Sport: live games en gezonde gewoonten

Screenshot van de WWE Network Samsung TV-app

WWE Network Saumsung TV-app.
Er zijn niet veel opties om uit te kiezen, maar in Samsung’s app store voor smart tv’s zijn ook sport-apps opgenomen. Deze zijn handig voor alles, van het volgen van professionele sporten tot het leren over gezondheid en fitness. Er is een app voor elke sportliefhebber: honkbal, voetbal, basketbal, golf, vissen… Noem maar op. Met MLB.TV kun je bijvoorbeeld honkbalwedstrijden rechtstreeks vanaf je tv bekijken, Willow TV bevat live cricketvideo, NBA is de officiële Samsung TV-app van NBA.com, waar je basketbalscores en -schema’s kunt vinden, en UFC.TV is alles je moet up-to-date blijven met pay-per-view-content van het Ultimate Fighting Championship. Als je meer wilt dan alleen passieve sportinformatie, probeer dan Golf Digest voor instructievideotips, CoachClub TV voor een gepersonaliseerd sportprogramma op basis van je specifieke lichaam en doelen, Dance Dance voor technieken op sociale dansen zoals de wals en rumba, of Cyberbike om te fietsen via races rechtstreeks op je tv (hiervoor heb je de Cyberbike nodig).

Informatie: Nieuws & Weer

Screenshot van de AccuWeather Samsung TV-app

AccuWeather Samsung TV-app.
Met een Samsung-tv is het een fluitje van een cent om op de hoogte te blijven van zwaar weer en het laatste nieuws. U kunt een informatie-app op uw tv installeren om snel toegang te krijgen tot lokaal en wereldnieuws, actuele weersupdates en meer. Samsung heeft verschillende opties voor tv-apps die je weersupdates kunnen geven. Enkele van de meer bekende en meest gebruikte weer-apps zijn AccuWeather, The Weather Channel en WeatherNation, die zowel live weer- als kortetermijnvoorspellingen bieden, plus waarschuwingen voor zwaar weer en radarkaarten. Als je graag het laatste nieuws krijgt zodra het gebeurt, zijn daar ook apps voor. Yahoo, Newsy en USA Today zijn enkele voorbeelden, maar er zijn ook locatiespecifieke nieuws-apps zoals Bay Area News & Weather, New York News & Weather, enz. Een andere gerelateerde Samsung TV-app is Dashwhoa, die niet alleen de tijd en het weer op één scherm, maar zelfs live verkeer en een stroom van best beoordeelde foto’s van Flickr. Twee andere opmerkelijke voorbeelden van informatieve Samsung TV-apps zijn CNBC Real-Time voor het rechtstreeks op uw tv weergeven van actuele aandelenkoersen van NYSE en NASDAQ, en Google Agenda waarmee uw agenda-evenementen op het grote scherm worden weergegeven.

Onderwijs: spelletjes voor kinderen leren

Screenshot van de Animal Farm Samsung TV-app

Animal Farm Samsung TV-app.
De laatste categorie Samsung-apps heet Onderwijs, en hoewel het de kleinste selectie apps heeft in vergelijking met andere categorieën, zijn er hier enkele leuke en nuttige apps, vooral voor kinderen. Dibo’s Stickerbook is een voorbeeld van een app voor kinderen waarbij het de bedoeling is om creativiteit te stimuleren door je door verschillende legpuzzels te leiden die een bepaald verhaal volgen. Kinderen kunnen ook leren over het zonnestelsel met Solar System Planets, wiskundige problemen oplossen met de Maths in Real Life-app of het Math Magic-spel, en uitspraak leren met Giggly Phonics. MorseCode is een Samsung TV-app voor alle leeftijden waar je morsecode kunt leren. Tangram is een puzzelspel waarbij het doel is om vormen bovenop de puzzel te verplaatsen om het beeld te voltooien. Een andere app voor zowel volwassenen als kinderen is Point to Point, waarbij je een lijn door verschillende stippen op het scherm moet halen om elke puzzel te voltooien.

Meer informatie over Samsung-apps

Als u op zoek bent naar wat er nieuw is in de Samsung App Store, gebruikt u Samsung’s Appstore Browse-pagina vanuit een webbrowser. Daar kun je ook alle bovengenoemde categorieën bekijken en de apps sorteren op Hoogst gewaardeerd en Meest populair. Sommige apps voor Samsung-tv’s zijn bedoeld voor een internationaal publiek, zoals Yupp TV voor Indiase tv; andere zijn speciaal gemaakt voor andere gebieden zoals Korea. Zorg ervoor dat u de details over de app leest voordat u koopt om er zeker van te zijn dat u krijgt wat goed is voor waar u woont, en dat het in de taal is die u wilt. Niet elke app in de Samsung app store is voor elke tv beschikbaar. Als u op een computer naar apps aan het browsen bent, klikt u op Controleer je apparaat op de beschrijvingspagina van de app om uw specifieke tv in de lijst te selecteren om te controleren of deze compatibel is. Samsung-apps werken ook op Samsung’s lijn van netwerkcompatibele Blu-ray Disc-spelers. Alleen de volgende modelnummers ondersteunen echter Samsung-apps: BD-J5700, BD-J5900, BD-J6300, BD-J7500 en UBD-K8500.