Skip to content

Test en pas uw pc-audiosysteem aan

1 de juli de 2021
537572562 d90fa44b4b o 580142b33df78cbc28efffa1

Een perfect pc-geluidssysteem is meer dan alleen het nieuwste 5.1 surround sound-audiosysteem of de meest geavanceerde geluidskaart kopen. U moet dat audiosysteem onderhouden en correct instellen. Zorg er bij het instellen voor dat de luidsprekers correct zijn geplaatst en afgesteld, dat het volume voor elke satellietluidspreker geschikt is voor waar hij staat, en dat de lage en hoge tonen op één lijn en in harmonie met elkaar zijn. Je moet ook de juiste instellingen kiezen voor elk type media dat je hoopt te ervaren, inclusief muziek, films, videogames en al het andere dat je doet. Deze tips zijn van toepassing op Windows 10-computers.

Speciale software om uw pc-audio te testen en aan te passen

De meest effectieve hulpmiddelen voor gewone audiokalibratie zijn eenvoudige softwareprogramma’s:

  • PassMark SoundCheck: PassMark helpt u bij het testen van uw pc-geluidskaart. Het is beschikbaar voor een gratis proefperiode en vervolgens te koop.
  • THX Audio-optimalisatie: THX Audio is een gerespecteerde industriestandaard voor audiosystemen, dus hun audiotesten worden gerespecteerd en veel gebruikt voor thuisbioscoopsystemen en pc-audiosystemen.

Complexere tools zijn onder meer spectrumanalysatoren en gevoelige microfoons die een reeks tonen vastleggen en die tonen vervolgens verwerken voor interferentie en kwaliteit. Deze tools kosten echter meestal duizenden dollars en worden gebruikt door audiotechnici die streven naar opnames van studiokwaliteit of audioweergave in grote ruimtes.

Eenvoudige volumekalibratie

Om een ​​beter beeld te krijgen van de decibelwaarde van uw luidsprekers bij verschillende instellingen, wanneer die instellingen worden uitgedrukt als een percentage van het maximale volume in plaats van een specifieke decibelwaarde, kunt u overwegen een decibelmeter naar uw smartphone te downloaden. Ga op anderhalve meter afstand van de luidsprekers staan, stel de luidsprekers in op een specifiek volume, genereer een constante toon en controleer de meter voor de mate van toename boven de basislijn. Deze benadering is niet perfect, maar voor de meeste thuistoepassingen is het een gemakkelijke en adequate vervanging voor professionele kalibratie.