Skip to content

Tips voor het vervangen van de iPhone-batterij

2 de juli de 2021
GettyImages 913067036 5bc4d09d4cedfd00263130bd a59fcfcd524143fb902f1402c3c66d7c

Er is meer dan één reden waarom u een nieuwe iPhone-batterij nodig heeft. Als het niet zo lang meegaat met opladen als het ooit deed, wordt het willekeurig afgesloten tijdens intensief gebruik, of iOS vertelt je dat de batterijstatus niet geweldig is, je moet de batterij laten uitschakelen om de levensduur van de telefoon te verlengen leven en nut. Hier leest u hoe u de batterij van de iPhone vervangt en de stroomvoorziening naar uw iPhone herstelt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de iPhone SE, 5, 6, 7, 8, X, XS, XR en XS Max.

Hoe de batterijstatus van de iPhone te controleren

Op een iPhone 6 of nieuwer met iOS 11.3 of nieuwer kunt u de status van uw batterij controleren en de gerapporteerde toestand bekijken. Als het veel slijtage heeft, geeft dit aan dat een nieuwe batterij raadzaam is. iPhones worden niet vertraagd om kwaadwillende redenen, maar gewoon om de natuurlijke levensduur van lithium-ionbatterijen te verlengen en plotselinge shutdowns te voorkomen.

 1. Open de iPhone Instellingen.

 2. Scroll naar beneden en tik op Accu.

 3. Kraan Batterijstatus resultaten weer te geven.

De batterijvervangingsservice van Apple gebruiken

Als je de neiging hebt dat je iPhone een nieuwe batterij nodig heeft, kun je hem naar Apple brengen om hem te laten vervangen. Voor heel 2018 zullen de kosten voor de meeste iPhones goedkoper zijn. U kunt een nieuwe batterij krijgen voor een iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X voor $ 29 zonder AppleCare-dekking tot december 31st, 2018. Om het proces te starten om Apple de iPhone-batterij te laten vervangen, gaat u naar deze Apple Support-pagina en selecteert u vervolgens: Start een batterijvervanging. U wordt gevraagd om in te loggen met uw Apple ID voordat u de gelokaliseerde instructies volgt. De batterijen van de iPhone XS, XR en XS Max kunnen worden vervangen voor een hogere prijs van $ 69, en vallen tot eind 2019 volledig onder de garantie. Als je gedekt bent door een garantie of AppleCare+ hebt, is vervanging van de batterij gratis voor alle telefoonmodellen.

Zelf een iPhone-batterij vervangen

Als je zo geneigd bent, kun je de batterij zelf vervangen, wat meestal tussen de 30 minuten en 2 uur duurt, afhankelijk van je ervaring met de iPhone-hardware. Apple gebruikt al lang unieke en gespecialiseerde schroeven om ongeautoriseerde toegang tot zijn telefoons te voorkomen. Deze kleine interne schroeven veranderen niet regelmatig, maar hebben dat in de loop der jaren wel gedaan. iPhones gebruiken lithium-ionbatterijen, die traditioneel een unieke grootte en vorm hebben voor elke telefoon. Ondanks dat ze twee jaar op rij grotendeels dezelfde fysieke vorm hebben behouden, zijn de interne componenten in de loop der jaren verschoven. Wanneer u op zoek bent naar instructies die u moet volgen, lees dan de opmerkingen en zorg ervoor dat de persoon of het bedrijf goede beoordelingen en recensies heeft. Als u de batterij zelf probeert te vervangen, zijn er enkele dingen die u van tevoren moet weten.

Hoe u vooruit kunt plannen voor uw doe-het-zelf batterijwissel

 1. Creëer een statisch en overzichtelijk tafelblad om mee te werken dat minimaal 2 bij 2 voet ruimte biedt.

 2. Gebruik een magnetische schroefkom of andere containers om kleine schroeven te plaatsen na verwijdering.

 3. Zorg voor het nodige gespecialiseerde gereedschap, want iPhones gebruiken eigen schroeven. Deze worden in de instructies genoemd.

 4. Zorg voor een tweede apparaat om tekst- of video-instructies zichtbaar te houden.

 5. Houd pen en papier bij de hand om onderweg aantekeningen te maken.

 6. Geef jezelf voldoende tijd. Het laatste dat u wilt doen, is door dit proces haasten en per ongeluk uw iPhone beschadigen.

Het juiste gereedschap, de juiste batterij en instructies vinden

Zodra u klaar bent om uw eigen batterij te vervangen, onderzoekt u de aanbevolen hulpmiddelen en batterijopties voor elke telefoon afzonderlijk, omdat ze allemaal enigszins uniek zijn. Apple heeft een lange geschiedenis van het gebruik van gespecialiseerde schroeven waarvoor een gespecialiseerde schroevendraaier nodig is. Let bij het opzoeken van specifieke instructies op de schroevendraaier en het plastic wrikgereedschap dat u nodig hebt. Je kunt natuurlijk op Amazon of eBay zoeken naar goedkope opties, maar dit is een ander potentieel risico bij het omgaan met schadelijke en explosieve batterijen. Wees veilig en koop bij een winkel die u vertrouwt en lees de instructies volledig door voordat u erin duikt.

Overzicht van stappen voor het vervangen van de iPhone-batterij

Als u begint met het vervangen van de iPhone-batterij, zijn dit de belangrijkste gebieden die u tegenkomt.

 1. Zorg er bij het verwijderen van het scherm voor dat u voldoende kracht uitoefent om de verzegeling los te maken. Te veel kracht kan echter de clips of de connectoren van de camera aan de voorkant beschadigen.

 2. De batterij is met een lijm aan de behuizing vastgezet en zal er niet uit vallen als de benodigde schroeven zijn verwijderd.

 3. Na het plaatsen van een nieuwe batterij is het van cruciaal belang om de onderdelen weer in elkaar te zetten in precies dezelfde reservevolgorde als bij de demontage.

 4. Zodra de vervanging is voltooid, sluit u het apparaat aan, schakelt u het weer in en controleert u alle functies. Zorg ervoor dat u de camera aan de voor- en achterzijde, de hoofdtelefoonaansluiting, luidsprekers, wifi en mobiele connectiviteit controleert om er zeker van te zijn dat alle kabels goed zijn aangesloten.